Zdravější sekaná

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vladúzka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sojový granulát uvaříme v osolené vodě, scedíme ho. V hrnci na trošce oleje smažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme k ní na tenčí plátky nakrájené stroužky česneku a po chvilce i na malé kostičky nakrájenou papriku, společně smažíme, dokud paprika trochu nezměkne a necháme zchladnout. Marinované tofu nakrájíme na malé kostičky, smícháme ho s uvařeným soj. granulátem, přidáme osmaženou směs z cibule, česneku a papriky, syrová vejce, koření a strouhanku na zahuštění hmoty a řádně promícháme. Vymazaný a strouhankou vysypaný srnčí hřbet poté naplníme do poloviny hotovou směsí, doprostřed podélně vtlačíme párky a vedle párků naskládáme na měsíčky pokrájená uvařená vejce, aby byly párky v obležení. Na to navrstvíme zbytek hmoty, zahladíme, srnčí hřbet překryjeme alobalem a vložíme do trouby, kde pečeme při 220 °C. Po cca půlhodince pečení alobal sundáme a necháme péct nezakryté, aby se udělala kůrčička. Ke konci teplotu snížíme.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simča B.
    Simča B. |

    8. 11. 2008 10:59

    Opravdu vynikající :o) Dělali jsme společně s přítelem, voněl celý byt. Už se těším, až si ji zase příště uděláme a rozodně řadím mezi oblíbené. Dávám obrovskou 1 :o)

  • Vlaďka Daranská
    Vlaďka Daranská |

    27. 10. 2008 21:39

    :-))to máte pravdu,Oldo:-).. ale když by se do ní šoupnul klasický párek nebo buřtík.....:-)) Vegeťáky ale taky nejsou k zahození...asi to nakonec přejmenuju;-))

  • Olda G
    Olda G |

    27. 10. 2008 19:03

    Ten název je zavádějící! To já dělám zdravější sekanou! S masem asi 1/2 na1/2. Tohle by se mohlo jmenovat ZDRAVÁ sekaná :o))