954
Zmrzlé surimi vhodíme do misky a zalijeme vařící vodou a necháme 5 minut tak. Pak je vyjmeme, stáhneme fólii a surimi nakrájíme na kostky. Ve smetaně... více o Žabinec vodníka Česílka
Na oleji zpěníme cibuli přidáme maso nakrájené na malé kostičky a dusíme do poloměkka. Mezitím spaříme, oloupeme a na kostičky nakrájíme rajčata,... více o Zapečené špagety podle Zdeny
Utřeme česnek, který v misce smícháme s vínem a necháme chvilku odstát. Zatím nakrájíme brambory na 1 cm silné plátky, které klademe na vymazaný pekáč... více o Zapékaná kuřecí prsa
Maso nakrájet na proužky, opepřit a zaprášit moukou. Pórek nakrájet na kolečka, žampiony na tenké plátky. Na pánvi rozpálit olej, maso zprudka opéct.... více o Řízečky s pórkem a žampiony
Patizony oloupeme, zbavíme zdřevnatělých částí a semen (u mladých plodů tato práce odpadá), nakrájíme na plátky, osolíme a necháme "vypotit". Do... více o Patizony zapečené s hermelínem
Zeleninu na sucho rychle opražíme, stáhneme z ohně, osolíme, ochutíme omáčkou. Rýžové papíry navlhčíme, položíme na desku. Do středu každého papíru... více o Závitky v rýžovém papíru
Ze všech surovin kromě zeleniny smícháme zálivku, zeleninu dáme do pekáčku nebo zapékací misky, zalijeme směsí a zapečeme. Nejdříve zprudka a pak... více o Zapečená zelenina v jogurtu
Do mísy dáme nahrubo nastrouhanou červenou řepu, nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme promačkaný česnek, pokapeme citronem a vše smícháme ze... více o Salát z červené řepy se zakysanou smetanou
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Brokolici nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na... více o Zapečená brokolice s těstovinami
Řízky naklepeme, osolíme, posypeme pepřem a chilli ( koření podle chuti). Na pánev dáme rozpálit olej a řízky rychle osmažíme. Po osmažení řízky,... více o Zapékané mexické plátky
Dáme kostičky pečiva na pomaštěný plech a pokapeme trochou oleje, dáme zapéct do trouby do zlatova. Rozšleháme vejce, přidíme zbylý olej, jogurt se... více o Babiččin "skrblíkův zázrak"
Uvaříme těstoviny. Podusíme špenát s nakrájenou cibulí a rozdrceným česnekem. Uvařené těstoviny smícháme s nakrájeným tofu, solí, event. bylinkami a... více o Zapečené těstoviny se špenátem a tofu
V osolené vodě uvaříme kolínka, Na tuku zpěníme cibuli, přidáme šunku, osmahneme a zaprášíme moukou. Přilijeme mléko, a přidáme 1/2 nivy, hořčici,... více o Zapékané těstoviny II.
Vnitřnosti nakrájíme na menší kousky a povaříme doměkka v osolené vodě (asi 45 minut). Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme vnitřnosti,... více o Žaludkovo-srdíčková omáčka
Špagety uvaříme ve slané vodě (ne moc rozvařené). Na sádle osmahneme nakrájenou slaninu a cibulku a poté vlijeme na plech. Uvařené špagety smícháme s... více o Zapečené špagety II.
Čerstvě nasbírané houby očistíme, pokrájíme, trochu osolíme a pokmínujeme a dusíme na sádle do odpaření veškeré vody (stejně jako když připravujeme... více o Smaženice v zavařovačce
Rýži uvaříme na skus, houby namočíme do vody, klobásu oloupeme, nakrájíme na kolečka a opečeme na cibulce, cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo.... více o Zapečená cuketová mísa
Očištěnou kapustu nakrájíme a podusíme na cibuli téměř do měkka. Uzeninu nakrájíme na kostky, česnek utřeme a promícháme s kapustou, osolíme a dáme do... více o Zapékaná kapusta
Zapékací misku vymažeme olejem, na dno naskládáme kolečka cibule, slaninu nakrájenou na kostky, kuřecí maso, osolíme, opepříme, zalijeme lečem,... více o Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem
Oloupané brambory uvaříme, scedíme a rozmačkáme. S máslem a mlékem vymmícháme na hladkou kaši. Zapékací mísu vymažeme, vložíme do ní kaši, zarovnáme a... více o Zapečená bramborová kaše s vejci
Brambory najemno nastrouháme (já je rozmixuji v mixéru), přidáme sůl a mouku podle potřeby, aby vzniklo přiměřeně husté těsto. Do osolené vroucí vody... více o Zapečené brynzové halušky
Salám a sýr nastrohat na hrubo, přidat 2 celá vejce, žloutek a sníh z 1 bílku, osolit, opepřit a naplnit do rozpůlených špičatých paprik. Narovnat... více o Zapečené papriky se šlehačkou
Do vymazané zapékací mísy dáme na dno šunku na kostičky, přidáme uvařený květák, který nožem rozřežeme na kousíčky a sýrovou omáčku. Omáčka: 3 lžíce... více o Zapečený květák III.
Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 1/2 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou - nezabírají tolik místa při smažení), oloupaná jablka nakrájíme na 1 cm... více o Zámecká drůbeží játra
Porce rybího filé osolíme, opepříme a opečeme na osmažené cibuli po obou stranách. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem,... více o Rybí filé zapečené se sýrem
Nejprve si připravím formu: z pečícího papíru vystřihnu kolo, aby bylo o trošičku menší, než je dno dortové formy. Boky dortové formy a dno jenom... více o Dortový korpus pro začátečníky
Žampiony nakrájejte na plátky, orestujte je na trošce olivového oleje, přidejte špenát a lehce poduste. Až je vše měkké, vlijte smetanu, přidejte dle... více o Těstoviny se špenátem a žampiony
Houby nakrájíme na námi oblíbené kousky, (plátky, kostičky...), dáme do mísy, osolíme, mírně opepříme a důkladně promícháme. Necháme 20 minut odležet.... více o Zavařování hub
Upečeme palačinky a necháme vychladit. Dušenou brokolici nakrájíme na kostičky a přidáme jemně nasekanou šunku. Lehce osolíme a opepříme. Přidáme... více o Zapékané palačinky s brokolicí
Brambory uvaříme ve slupce. Na oleji zpěníme cibuli a když zesklovatí, opečeme na kostky nakrájené krůtí maso, přidáme sůl a černý pepř dle chuti.... více o Zapečené krůtí maso s růžičkovou kapustou
Žampiony očistíme a vyřízneme nohy. Nohy nasekat nadrono, slaninu taky nadrobno, nivu rozdrobit a přidat sekaný špenát. Vše spolu smíchat a touto... více o Zapékané žampiony
Filety po rozmražení posypeme kořením a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji je nejprve zprudka a pak na mírném ohni opékáme dozlatova. Zeleninu a sýr... více o Zapečený pangasius
Maso nakrájíme na plátky nebo na kostky jako na guláš, podle druhu a kvality masa poklademe na olej do zapékací mísy nebo pekáčku, osolíme, popepříme,... více o Zapékané masíčko se sýry
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Pekáček vymažeme tukem (sádlo či olej). Na pekáček vyskládáme brambory, prolisovaný česnek,... více o Zapečené brambory se šlehačkou
Troubu rozpálíme na 200 °C - horkovzdušnou o 20 °C méně. Kapustičky dáme do vařící vody a necháme tak 4 minuty vařit - měly by být téměř uvařené (doba... více o Zapečená růžičková kapusta podle hraběte Kinského
Vymažeme pekáček kouskem másla, na něj poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, pak kousky kuřete, osolíme, opepříme dle chuti. Pak zalijeme celou... více o Výborné zapečené kuřecí s tatarkou
Plech si vytřeme máslem, rozválíme si těsto a dáme ho na plech. Mezitím si uvaříme špenát. Poté rovnoměrně nanášíme špenát na listové těsto. Pak... více o Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem
Z tohoto množství budou 2 záviny, proto si vše rozděíme na 2 poloviny. Listové těsto rozválíme asi na 20x40 cm a ze sýra, kysané smerany a česneku... více o Závin z listového těsta s česnekem
Plátky masa naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem. Zelí překrojíme. Na každý plátek masa dáme plátek slaniny a trochu překrojeného zelí. Plátky svineme... více o Chropyňské závitky
Těstoviny uvaříme do poloměkka dle návodu. Mezitím nakrájíme šunku na kostičky a připravíme omáčku - přivedeme k varu smetanu s nastrouhaným sýrem,... více o Zapečené těstoviny se sýrovou omáčkou
Vejce a žloutky, cukr utřeme, přidáme ostatní suroviny, vyválíme, vykrájíme a necháme přes noc zaschnout. Pečeme zvolna asi na 150 °C. Bylo napsáno,že... více o Zázvorky
Porce králíka potřeme česnekem rozetřeným se solí. Necháme nejméně 1 hodinu působit. Cibuli a žámpiony nakrájíme na tenké plátky. Bůček nakrájíme na... více o Pečený králík se žampiony
Žampionům ukroutíme nožičky, oloupeme hlavičky (nožičky použijeme do jiné krmě, hlavičky do tohoto salátu), nakrájíme na tenké plátky a na troše oleje... více o Žampionový salát pro mlsné
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, cibuli na kousky, papriku na nudličky, posolíme, připdáme sójovou omáčku a pepř, dáme do hrnce s olejem a... více o Vepřové nudličky zase jinak
Kuřecí prsa mírně naklepeme, potřeme rozdrceným česnekem, posypeme mletou paprikou a oregánem a opečeme (nejlépe na sucho na grilovací nebo nepřilnavé... více o Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem
V míse mouku s tukem rukou rozemneme na žmolenku a do ní vlijeme žloutky rozmíchané s vodou a octem. Rukou v míse vymícháme v hladké těsto, až se... více o Listový závin bez překládání
Pórek povaříme asi 5 min. v osolené vodě, necháme dobře odkapat. Každý kousek obalíme v plátku šunky a skládáme těsně k sobě do vymazaného pekáčku.... více o Zapékaný pórek
Do mísy nakrájíme rohlík, zalijeme vínem, necháme nasáknout a rozmělníme vidličkou. Žampionům vylomíme nožičky a klobouky oloupeme. K rohlíku do mísy... více o Schované žampiony
Z mléka, vejce, mouky, soli, kakaa a cukru ušleháme těsto na palačinky a na pánvi je opečeme do zlatova. Tvaroh, citronovou kůru, cukr, rozinky a... více o Zapečené kakaové palačinky
Nožky žampionů oddělíme od kloboučků. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme nasekané nožky žampionů, chvíli orestujeme a pak přidáme... více o Plněné žampiony II.
Pórek nakrájíme na kolečka i se zelenou částí a spaříme vroucí vodou. Scedíme. Do vymazaného pekáče dáme polovinu brambor nakrájených na kolečka,... více o Zapekané brambory s pórkem
Smažené řízky jsou oblíbená česká klasika, je ale pár způsobů, jak je vylepšit a pozdvihnout… Celý článek
Jsou skvělé nasladko, ale i naslano. Řeč je o palačinkách, které jsou hotové raz dva a stačí… Celý článek
Už jste vyzkoušeli tenhle efektní způsob úpravy pokrmů? Jestli ne, nebojte se toho. Docílíte… Celý článek
Výborně chutnají k omáčkám, zapečené i jako příloha i masu. Podávat je ale můžete i k pečené… Celý článek
Taky vám nebo vašim dětem tak vadí svrasklý škraloup, tvořící se v hrnečku na povrchu… Celý článek
Milujete dozlatova opečené křupavé bramboráky, ale chtěli byste, aby po usmažení nebyly tmavé… Celý článek
Znáte to, stačí chvilka nepozornosti, krátký telefonát nebo třeba diskuze s potomkem, a omáčka… Celý článek
Máte rádi chutné, šťavnaté a voňavé masové pečínky? Líbí se vám působivá mozaika v plátcích… Celý článek
Nechcete si při přípravě řízků zaneřádit celou kuchyň kousky masa odlétávajícimi od paličky?… Celý článek
Sametově hladký krém s charakteristickou žlutou barvou a lahodnou chutí milují všechny… Celý článek
Nic nebylo nalezeno