Vepřové maso na kari

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g vepřové ramínko
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce voda
    • 80
      g sádlo
    • 1
      ks cibule
    • kari
  • Zálivka
    • 1
      dl bílé víno
    • 1
      špetka sůl
    • 0,5
      lžička sojová omáčka
    • 1
      kostka cukr
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vykostěné vepřové maso nakrájíme na menší kostky, přidáme Solamyl, vejce, trochu vody promícháme a necháme krátce odležet.
2
Mezitím si připravíme zálivku - smícháme víno, sůl, sojovou omáčku, cukr a Solamyl.
3
Potom na rozehřátém sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, vložíme připravené maso a prudce je za stálého míchání osmahneme. Nakonec přidáme koření kari, zalijeme připravenou zálivkou a necháme přejít za stálého míchání varem. Podáváme s opečenými brambory a se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu

  • Michal Bořek
    Michal Bořek |

    8. 1. 2009 13:49

    proč všude solemil? da se nahradit?

  • Anonym
    Anonym |

    26. 9. 2007 17:54

    hm... je to vyborny........... fakt