• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Svíčková na smetaně II.
    Napište svůj komentář k receptu

    Svíčková na smetaně II.

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Svíčková na smetaně II.
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg hovězí svíčková nebo falešná svíčková
      • 350
        g zeleninová směs pod svíčkovou, popřípadě čersvý kořenová zelenina
      • 2
        kelímek šlehačka
      • 0,50
        l mléko
      • 150
        g anglická slanina
      • 2
        ks cibule
      • 1
        lžička sůl
      • 2
        lžíce hořčice
      • 5
        ks pepř mletý kuliček
      • 5
        ks bobkový list
      • 5
        ks nové koření kuliček
      • 3
        ks hřebíček
      • 1
        l voda
      • 2
        lžíce hladká mouka

    Postup přípravy receptu

    1
    Nejprve dáme vařit 1 l vody s bobkovým listem, pepřem, novým kořením a hřebíčkem. Necháme povařit. Mezitím si do většího pekáče dáme slaninu, cibuli (nakrájenou), zeleninu, osolené a hořčicí potřené maso. Na tuto směs nalijeme již připravenou vodu s kořením - samozřejmě již vychladlou a nejlépe 1 den necháme odležet (maso několikrát za den otočíme).
    2
    Na druhý den dáme péct - pečeme dokud není maso měkké a pokud se nám odpaří hodně vody podléváme. Musíme dát pozor, aby nám zelenina nezčernala jinak bude omáčka hořká. Po upečení maso vytáhneme (vytáhneme i nové koření, hřebíček a bobkový list) a do výpeku nalijeme šlehačky a mléko v kterém jsme rozmíchali mouku. Toto necháme povařit. Až nám směs trochu zchladne, tak omáčku vymixujeme a propasírujeme přes husté sítko (kdo nechce pasírovat nemusí). Opět povaříme a podle potřeby dochutíme - hořčicí, solí, pepřem. Ale pozor nejlépe je nechat omáčku 1 den odležet a dochutit na druhý den.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Svíčková na smetaně

    Svíčková na smetaně

    Kotlety na smetaně II.

    Kotlety na smetaně II.

    Králík na smetaně II.

    Králík na smetaně II.

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Anetki
      Anetki | 1. 9. 2011 17:07

      Tak ted jsem jí dodělala, chutově výborná, nemusím dochutovat, ale je hrozně světlá .. poradte čím dobarvit? více mrkve? díky

    • Anetki
      Anetki | 1. 9. 2011 15:10

      já bych to dala maximálně na 200 °C :-)

    • Tereza
      Tereza | 7. 6. 2011 10:48

      na kolik stupňů a jak dlouho pečete? svíčkovou budu dělat poprvé, tak nemám zkušenost...pečete přikryté? děkuji

    • Tereza Rydlová
      Tereza Rydlová | 27. 5. 2010 14:48

      Díky za recept, opravdu moc dobrá svíčková. Jen jsem neměla hřebíček ani obyč hořčici, tak jsme maso potřela kremžskou. Dala jsem jednu šlehašku a jednu zakysanou smetanu, mléko s moukou ne a ani nebylo potřeba zahušťovat.

    • Ivana Kudrnáčová
      Ivana Kudrnáčová | 9. 3. 2008 12:40

      Recept dle prababičky mrkev celer petr. a cibuli orest.s kořením bob.list nové koř.hřebíček zázvor tymián přidám maso opeču podleju vodou a 1dcl octa a podusím.Nechám do druhého dne nahrubo rozmixuji a dovařím smetanou přisladím a přidám citr.štávu.Zeleniny hodně a vše ve stejném množství trošku víc celeru.Je vynikající.

    • Anonym
      Anonym | 26. 1. 2007 16:18

      Dělám svíěčkovou tak,že již do základu ve kterém se bude maso se zeleninou a kořením péci přidávám karamel a lžičku hořčice.Poradil mi to jeden šéfkuchař a výsledkem je vždy dokonalá chuť.Lucie

    • Roman
      Roman | 2. 1. 2007 20:27

      Vynikající! Svíčkovou s hořčicí a hřebíčkem jsem vyzkoušel poprvé a musím říct, že to dodalo omáčce noblesně pikantní chuť. Do omáčky jsem přidal ještě kysanou smetanu. Rovněž jsem ji nemixoval, ale pouze pasíroval.

    • Leona Stoupencová
      Leona Stoupencová | 31. 10. 2006 23:45

      Musím říct, že masíčko bylo luxusní. Takhle jsem ho nakládala poprvé a ta práce navíc stojí za to

    • eviku
      eviku | 31. 10. 2006 22:25

      Milý Jene, dělala jsem svíčkovou z jelínka nebo srnečky několikrát, není třeba se bát. Hovězí nenakládám, ale divočinu radši ano. Držte se klidně receptu, nechte maso v nálevu 1 den, pak osušte, opečte nejdřív na trošce oleje (máslo se přepaluje) a klidně vařte třeba v papiňáku, pečení v troubě není nutné. Jestli máte rád chuť divočiny, můžete nakládání vynechat. Každopádně to bude lahůdka! Jo, ještě bych maso úplně na začátku prošpikovala slaninou.

    • Jan Sturc
      Jan Sturc | 30. 10. 2006 20:06

      Prosim Vas, dostal jsem kytu jelena a chtel bych ji udelat na svickovou! To nalozeni masa se mi moc nezda! poradite mi nekdo prosim! Moc dekuji Stury

    • Jitka Malinová
      Jitka Malinová | 19. 10. 2006 13:30

      Hořčici do svíčkové dávám už mnoho let, kdysi mi to poradil známý kuchař a já mu důvěřovala. Dnes si to bez ní ani neumím představit.

    • Jana Kutačová
      Jana Kutačová | 19. 10. 2006 09:59

      Já jsem někde v kuchařce četla,že trocha hořčice do svíčkové patří.Jen ten hřebíček si taky nedokážu v této omáčce představit.Asi to budu muset vyzkoušet:o)

    • Hana Rožníčková
      Hana Rožníčková | 19. 10. 2006 05:23

      Nic proti receptu, ale nějak si nedovedu představit hřebíček a hořčici do svíčkové.

    • Klára
      Klára | 18. 10. 2006 20:41

      Zajímalo by mě, jak vám svíčková chutnala...

    • Karel Gruna
      Karel Gruna | 15. 8. 2006 14:24

      Právě přistupuji ke špikování masa. Díky za popis přípravy "láku" v tom už má paměť selhávala. Asi vynechám rovněž hořčici. Ale jak to dopadlo, napíšu ve čtvrtek, pátek :-))) Karel

    • Jiří Syrový
      Jiří Syrový | 8. 6. 2006 23:42

      Tento recept se již přibližuje klasické svíčkové, i když připouštím, že každý cítí tu svou za klasickou.Nejsem si zcela jist s hořčicí. Ale je mnoho podob sekyrkové polévky. Určitě vyzkouším mléčnou přísadu před mixováním, i když si myslím, že mixem jí část odstraním.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Svíčková Maso & ryby & mořské plody Hovězí
    Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Cibule Hladká mouka Hořčice Hovězí svíčková Hřebíček Mléko Nové koření Pepř mletý Šlehačka Sůl Voda Zeleninová směs
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Chorvatský bramborový salát z Dolače

    Chorvatský bramborový salát z Dolače

    Pomazánka na jednohubky

    Pomazánka na jednohubky

    Zeleninová polévka s pohankou

    Zeleninová polévka s pohankou

    Obložená vejce

    Obložená vejce

    Smetanová polévka (Rahmsuppe)

    Smetanová polévka (Rahmsuppe)

    Domácí kulajda

    Domácí kulajda

    Jednoduché pivní staročeské řízky

    Jednoduché pivní staročeské řízky

    Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

    Listové šátečky se zelím (zelnou…

    Španělská paella krok za krokem

    Španělská paella krok za krokem

    Doporučujeme

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    30 minut
    Polévka z červené čočky

    Polévka z červené čočky

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    35
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny
    33
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    31
    Palačinky
    Palačinky
    30
    Polévka z pečeného květáku
    Polévka z pečeného…
    28
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie

    Zajímavé články

    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší recepty na pizzu 5x jinak
    Pizza calzone, květáková i boloňská: Nejlepší…
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…

    Sledujte nás

    AHA.cz Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    Chýlková a Kraus! Tvrzení Honzovy bývalky bere dech

    AHA.cz Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    Tohle by Ivana číst neměla! Exmilenka Gotta si pustila pusu na špacír

    AHA.cz Deník Aha! 27.1.2021

    Deník Aha! 27.1.2021

    Dáma.cz Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Rouška jako módní doplněk: Kde seženete ty nejhezčí za dostupné ceny?

    Dáma.cz Nejlepší šéfové zvěrokruhu. Patříte k těm, kteří mohou vést ostatní?

    Nejlepší šéfové zvěrokruhu. Patříte k těm, kteří mohou vést ostatní?

    Ženy.cz 6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    6 nejdražších šatů z královských svateb. Kdo trumfnul Kate?

    Maminka.cz Tři oříšky pro Popelku: Kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

    Tři oříšky pro Popelku: Kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

    Reflex.cz Právník Rozehnal: Nastal čas nastavit pravidla, aby on-line demokracie zůstala skutečnou demokracií

    Právník Rozehnal: Nastal čas nastavit pravidla, aby on-line demokracie zůstala skutečnou demokracií

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    Chlebovník neboli jackfruit: Jak si pochutnat na největším ovoci světa

    • Recepty.cz
    • Svíčková na smetaně II.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí