Sarmale se zelím

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso, uvařenou rýži, čubricu a sůl důkladně promícháme. Z hotové směsi tvoříme šišky.
2
Na dno pekáčku rozprostřeme zhruba polovinu zelí, na ni poklademe masové šišky a pak navrstvíme zbylé zelí. Povrch posypeme rozkrájenou cibulí a zalijeme kečupem. Pečeme v troubě přibližně hodinu.
3
Sarmale podáváme s chlebem nebo s pečivem.

Komentáře k receptu

  • Mihaela Bobescu
    Mihaela Bobescu |

    2. 2. 2012 16:03

    Je mi líto, ale tohleto není sarmale. Sarmale je rumunské národní jídlo a tohleto je nepodarená česká imitace.

  • Marie Slavíčková
    Marie Slavíčková |

    9. 8. 2008 18:04

    Sarmale jsem již vyzkoušela a moc nám chutnalo.Z Bulharska jsem si přivezla čubricu,ale asi jsem to trošku přehnala s množstvím.Kolik jí prosím dáváte?

Další doporučené recepty: