Polenta s klobásou

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      ml mléko polotučné
    • 150
      g polenta
    • 3
      lžíce smetana 12%
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      ks klobása jalovcová
    • 1
      lžíce řepkový olej
    • 2
      ks cibule
    • tymián na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko s 480 ml vody přiveďte k varu, snižte teplotu a metlou pomalu zašlehejte polentu. Za promíchávání vařečkou vařte, dokud se nezačne odlepovat od stěn hrnce, asi 20 minut.
2
Odstavte, vmíchejte zahřátou smetanu a máslo. Osolte a opepřete. Mezitím na oleji orestujte na kolečka nakrájené klobásy a na půlměsíčky pokrájenou cibuli.
3
Polentu podávejte s klobásou, posypané cibulí a lístky tymiánu.
4
Náš TIP: Dlouhou tradici má v polské kuchyni pohanková kaše, kterou objevíte v dobrých restauracích i v nádražních jídelnách. Zkuste ji připravit ke klobáse.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: