Polenta s romanescem, rajčaty a fetou

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák Romanesco
    • 200
      g anglická slanina
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • olivový olej
    • 200
      g polenta
    • 3
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce parmezán
    • 150
      g sýr feta
    • pepř mletý dle chuti
    • sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Romanesco rozeberte na růžičky a ve vroucí osolené vodě povařte asi 5 minut, poté sceďte a nechte okapat. Slaninu pokrájejte na proužky a dejte vyškvařit na pánev. Když začne pouštět tuk, přidejte romanesco a restujte, dokud slanina nebude křupavá a zelenina zlehka opečená.

RADA: VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky!

2
Rajčata dejte na plech, zakápněte lžící olivového oleje, osolte, opepřete a pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 10 minut.

RADA: VIDEO, jak na pikantní pečenou cizrnu!

3
V hluboké pánvi přiveďte k varu asi 1,5 litru vody. Postupně přisypávejte polentu a míchejte metličkou. Na mírném plameni a za stálého míchání vařte 5–10 minut, polenta bude postupně houstnout. Kaši osolte, vmíchejte do ní máslo pokrájené na kousky a parmazán. Polentu nandejte na talíře, přidejte romanesco se slaninou, pečená rajčata a nadrobený sýr feta.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.