Okurky znojemské

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • okurky nakladačky
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 1
      snítka kopr
    • 7
      ks pepř celý kuličky
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 1
      ks hřebíček
    • 1
      ks bobkový list
    • 4
      dl ocet
    • 120
      g cukr
    • 14
      ks cukerin
    • 50
      g sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do každé zavařovací sklenice (0,7 l) dáme několik koleček mrkve, plátky cibule, kousek čersvého kopru, 4 kuličky nového koření, 7 kuliček celého pepře, 1 hřebíček, 1 bobkový list a ukládáme očištěné okurky. V polovině sklenice přidáme po obvodu sklenice opět pár koleček mrkve a cibule. Obsah sklenice je pak pěkně barevný. Kdo má rád pikantnější, může přidat kousek čerstvého křenu.
2
Nálev: 12,5 dcl vody, 4 dcl octa, 14 cukerínů, 120 g cukru, 50 g soli, svaříme a vlažným nálevem zalijeme okurky. Množství nálevu vystačí asi na 7 sklenic.
3
Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut na 80 °C.

Komentáře k receptu

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    23. 8. 2007 10:45

    No tak z dehtu kamenouhelného :-) ale také mě udivili ingredience :-))

  • Hana
    Hana |

    23. 8. 2007 10:22

    pro Věru: už jsem se také podívala na vyhledávač:-)))

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 8. 2007 10:19

    ak som si našla sacharín aj cukerín a výsledok je tu : sacharín - cukerín, imid kyseliny O-sulfobenzoovej, umelé sladidlozdroj : http://www.kulturistika.sk/pages/slovnik/s.htmSacharín - alias cukerín - umelý cukorIde o najstaršie syntetické sladidlo. Bolo objavené v roku 1879. Je 300 až 500 krát sladšie ako cukor sacharóza. V potravinárstve sa používa jeho lepšie rozpustná sodná soľ - sacharín sodný označovaný kódom E954. Nemajú výživnú hodnotu a len nahradzujú cukor ako požívatinu, nie však ako potravinu. V tele je pomerne neškodný, zväčšej časti prechádza tráviacim ústrojenstvom nezmenenýzdroj : http://www.maximo-sk.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=660&Itemid=170

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    23. 8. 2007 07:36

    COŽE????!!!!!

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    22. 8. 2007 14:39

    Cukerin a sacharin je prý totéž a vyrábí se prý z dehru kamenouhelnéhho :-))

  • Hana
    Hana |

    22. 8. 2007 13:20

    Je cukerin a a sacharin totéž? Děkuji

  • Eva Mlýnská
    Eva Mlýnská |

    22. 8. 2007 11:27

    Proč autor nazval tyto okurky "Znojemské"? Tyto ingredience se znojemskými okurkami moc společného nemají i když proti chuti žádný dišputát.

  • Zdenka K,
    Zdenka K, |

    21. 8. 2007 11:17

    Proti chuti žádný dišputát- říkávala moje babička/dodnes nevím co ten dišputát/ byl ale, ale semínko do okurek dávala, dávám i já .A ještě letos z posledních okurek ze skeníku zkusím váš recept bez semínka , křenu i tymiánu a ochutnám a uvidím a dám vám za pravde :)))

  • Alena Tesařová
    Alena Tesařová |

    21. 8. 2007 07:26

    Tyto okurky zavařuji již 25 let, jiné nám nechutnají a sklízím chválu i od návštěv. Hořčičné semínko nesnáším ani v čalamádě, natož v okurkách. Stejným způsobem zavařuji i papriky plněné zelím.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    20. 8. 2007 19:04

    Zdenka, nemusí byť horčičné semienko, aj tak môžu byť uhorky chutné :)))

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    20. 8. 2007 17:45

    do nakládaných okurek patří hořčičné semínko , jinak to není ono, bez semínka je nálev je jako na nakládání masa na svíčkovou a ještě kousek křenu a špetička tymiánu dodá okutkám šmrnc