Křenová omáčka II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do papiňáku nalijeme olej a osmažíme nadrobno cibulku. Potom přidáme cukr a necháme trochu zkamarelizovat. Poté přidáme nakrájenou kýtu na kostičky (jako na guláš), necháme zatáhnout, osolíme, opepříme a přidáme hořčici, masox a zalijeme bílým vínem a vodou. Přidáme nastrouhaný křen a vaříme v papiňáku 20 minut.
2
Poté přilijeme smetanu, lehce zahustíme hladkou moukou (aby to nebyla kejda, ale jen emulzový sosíček) a dle chuti dochutíme. Podáváme s rýží či houskovým knedlíkem.
3
Je to rychlé a velmi dobré. Dobrou chuť.
4
Pozn.: Mám to vyzkoušené i z hovězího i z kuřecího. Ovšem vepřová varianta je nejlevnější.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: