• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Jehněčí kotlety
    Napište svůj komentář k receptu

    Jehněčí kotlety

    autor: Redakce
    0.0
    moje hodnoceni
    0.0
    hodnotilo: 0
    doba přípravy: 45 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jehněčí kotlety
    Jehněčí kotlety
    Jehněčí kotlety
    Jehněčí kotlety
    Jehněčí kotlety
    Jehněčí kotlety
    Jehněčí kotlety
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Vynikající jehněčí kotlety naložené v marinádě z medu, dijonské hořčice, citronu, petrželky a máty. Chutě krásně prostoupí a vězte, že jejich kombinace je naprosto neodolatelná. Tento pokrm si prostě okamžitě zamilujete.

    Suroviny

    4 porce
      • 8
        ks jehněčí kotlety - 12
      • 120
        g máslo
      • 3
        lžíce řepkový olej
      • sůl
      • pepř mletý
    • Na marinádu:
      • 6
        lžíce olivový olej
      • 2
        lžíce med
      • 2
        lžička drcený česnek
      • 2
        lžíce dijonská hořčice
      • 3
        lžíce petrželka nasekaná
      • 3
        lžíce máta nasekaná
      • 3
        lžíce citronová šťáva
      • citronová kůra
      • 2
        lžíce sojová omáčka

    Postup přípravy receptu

    1
    Nejprve si připravte marinádu. V hrnci prošlehejte med společně se sójovou omáčkou a zbylými přísadami. Vše společně promíchejte a nechte slabě ohřát, aby se všechny ingredience dobře spojily a rozvinuly své chutě. Dejte pozor, aby se nezačala směs vařit!

    RADA: Další skvělé recepty z jehněčího masa!

    2
    Kotlety naklepejte, osolte a opepřete a naložte do vychladlé marinády. Přikryjte potravinářskou fólií a nechte naložené minimálně 6 hodin, nejlépe však přes noc.
    3
    Na pánvi rozehřejte máslo s olejem a opečte kotletky do zlatohnědé ze všech stran, pak je poklaďte do máslem vymazaného plechu a vložte do trouby předehřáté na 230 °C, pečte 5 minut. Pak je znovu potřete směsí, ve které byly naložené, a slabě podlijte vodou. Snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 15 minut. Před podáváním nazdobte jemně nasekanou čerstvou petrželkou. Podávejte na teplých talířích s čerstvou zeleninou a pečivem.

    RADA: Připravte si sekanou, která nepraskne podle VIDEO návodu

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Dušené jehněčí kolínko s květákovo-bramborovým pyré

    Dušené jehněčí kolínko s květákovo…

    Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

    Jehněčí kotletky & karotky na…

    Jehněčí kotlety na bylinkách

    Jehněčí kotlety na bylinkách

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Jehněčí
    Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Dijonská hořčice Drcený česnek Jehněčí kotlety Máslo Máta Med Olivový olej Pepř mletý Petrželka Řepkový olej Sojová omáčka Sůl

    Sekaná, která nepraskne

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kapr po břeclavsku

    Kapr po břeclavsku

    Gratinovaný květák

    Gratinovaný květák

    Křupavé cibulové kroužky

    Křupavé cibulové kroužky

    Cheesecake s limetkami

    Cheesecake s limetkami

    Špagety se šmakounem a s hořčicí

    Špagety se šmakounem a s hořčicí

    Bramboráky z chleba

    Bramboráky z chleba

    "Paneláková" buchta

    "Paneláková" buchta

    Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

    Banánový krém - poháry, dezerty,…

    Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

    Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

    Doporučujeme

    20 minut
    Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou

    Penne s rajčaty, rukolou a mozzarellou

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    Sekaná, která nepraskne

    Poslední sledované recepty

    41
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    27
    Palačinky
    Palačinky
    26
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    24
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie
    22
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš

    Zajímavé články

    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je 12 nejpodivnějších!
    Šílené kombinace, které chutnají skvěle: Tohle je…
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho dětství. Takové jste ještě nejedli!
    Papriky plněné masem: Uvařte si jídlo vašeho…
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
    Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině

    Sledujte nás

    AHA.cz Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    Kraus zůstal jako opařený! Ztratila Basiková pud sebezáchovy?

    AHA.cz Dominika o Ivaně Gottové: Bylo by to porušení tátova přání

    Dominika o Ivaně Gottové: Bylo by to porušení tátova přání

    AHA.cz Deník Aha! 3.3.2021

    Deník Aha! 3.3.2021

    Dáma.cz Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Horoskop lásky na březen: Kdo má šanci se navzdory omezením seznámit?

    Dáma.cz Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Ženy.cz Street style v Miláně: Outfity, které můžeme oblékat už za měsíc!

    Street style v Miláně: Outfity, které můžeme oblékat už za měsíc!

    Maminka.cz Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Představy vs. realita. Vánoční fotky dětí, které se tak úplně nepovedly

    Reflex.cz Daniel Prokop: Lockdown bude delší než 3 týdny, firmy musí buď ještě víc testovat, nebo zavřít

    Daniel Prokop: Lockdown bude delší než 3 týdny, firmy musí buď ještě víc testovat, nebo zavřít

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    Šťastný bambus: Jak ho pěstovat a věděli jste, že nepatří mezi bambusy?

    Další doporučené recepty:

    Jednoporcová nádivka jako muffiny
    Jednoporcová nádivka jako muffiny
    Jehněčí filet s borůvkami
    Jehněčí filet s borůvkami
    Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
    Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
    Jehněčí kotlety - grilované
    Jehněčí kotlety - grilované
    Jehněčí kotlety na bylinkách
    Jehněčí kotlety na bylinkách
    Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail
    Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…
    • Recepty.cz
    • Jehněčí kotlety
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí