Jazyková svíčková

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jafin

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks vepřový jazyk
  • Balíček mražené směsi - svíčko
    • mrkev
    • celer
    • petržel
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • nové koření
    • bobkový list
    • slanina kousek
    • hořčice
    • mléko
    • mouka
    • citron

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do papiňáku dáme vařit omyté jazyky s bobkovým listem,novým kořením, 1-2 lžičkami soli, 3 kuličkami pepře a mraženou zeleninou. Po uvaření vyjmeme koření, jazyk oloupeme (nejlépe se loupe ještě teplý) a nakrájíme na plátky. Zeleninu i s vývarem rozmixujeme.
2
V jiném hrnci orestujeme na slanině cibulku, zaprášíme moukou a zalejeme rozmixovanou zeleninou. Chvíli povaříme, přidáme hořčici a 1 hrnek plnotučného mléka. Dochutíme solí a citrónem.
3
Kdyby byla omáčka řídká, může se zahustit moukou, rozmíchanou v mléce. Vložíme nakrájený jazyk a ještě chvili prohřejeme.
4
Jako příloha je nejlepší knedlík nebo těstoviny.
Zařazení: Maso Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    16. 5. 2006 08:35

    Myslím,že ta rozmixovaná zelenina z vývaru bude stačit...záleží na množství vody,které v ní zůstane.Jiank lze taky zahustit smetanou,pokud nechcete pane chemiku poižít mouku.Já se jí taky celkem bráním.o))

  • chemik
    chemik |

    16. 5. 2006 08:23

    Zahustíme více zeleninou nebo jíškou. Mouka žere chuť.