Dýňová polévka III.

moje hodnocení:

3,8

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dýni Hokkaido důkladně omyjeme a rozkrojíme, jádra s vnitřkem odstraníme. Dýni rozkrájíme na kostky, neloupeme ji. Cibuli rozkrájíme a necháme ji na másle zesklovatět.Přidáme pokrájenou dýni a orestujeme ji. Zalijeme mlékem, trochu přisolíme a opepříme. A necháme pod pokličkou táhnout asi 45 min. až hodinu, aby byla dýně měkká a dala se dobře rozmixovat.
2
Po rozmixování polévku dochutíme podle potřeby cukrem, muškátem, dosolíme, případně přidáme trochu vegety. přidáme zelenou nať (například petrželku, já ráda dávám šnitlík - pažitku). Můžeme zjemnit trochou sladké smetany.
3
Jako příloha jsou výborné opečené krutony na másle. Recept je z olivové kuchařky. Momentálně to je moje nejoblíbenější polévka.
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Dýně Máslo Mléko Muškátový oříšek Pepř mletý Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • marek vvvv
    marek vvvv |

    2. 11. 2016 19:10

    <3 <3 <3 <3 <3 <3

  • milanbarta
    milanbarta |

    13. 10. 2011 16:03

    super

  • Anonymous
    Anonymous |

    9. 10. 2011 16:38

    je vynikajici ! :) se smetanou napodobne :)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    26. 9. 2011 02:45

    Ano je dobrá, přidávám trochu smetany ;-)