Dýňová polévka s kukuřicí

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na troše oleje orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, na kostky nakrájenou dýni, zalejeme vodou, osolíme a povaříme.
2
K uvařené dýni přidáme na drobno nakrájenou kapii, kukuřici i hrášek a přivedeme k varu. Do vroucí polévky přes struhadlo s velkými oky hážeme halušky a v polévce povaříme asi 5 minut.
3
Do hotové polévky přidáme nasekaný kopr.
4
Halušky z Hrašky: hrašku zalejeme vodou (množství podle potřeby), necháme trochu odstát.
5
Poznámka: na tuto polévku používám mraženou zeleninu s názvem Mexická zelenina - obsahuje kukuřici, hrášek a kapii, a vsypu ji do uvařené polévky, nechávám přejít varem jenom tolik, jak dlouho se vaří halušky.

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    7. 4. 2011 12:01

    Opraveno, díky.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    7. 4. 2011 09:37

    Není tam náhodou chyba? Myslím že halušky z hrášku nejdou udělat. Zřejmě tam patří halušky z HRAŠKY - což je ochucená sypká hrachová směs :-)