Dýňová rajčata - příloha k masu

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg dýně cca
    • 0,5
      kg rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 1,3
      dl zeleninový vývar
    • 1
      lžíce olej
    • 2
      stroužek česnek
    • máta čerstvá-několik lístků
    • citronová šťáva -dle chuti
    • cukr -dle chuti(nemusí být)
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rajčata spaříme v horké vodě,ve studené je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kousky. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky. Česnek s cibulí jemně nasekáme a na oleji osmahneme, pak přidáme dýni a také osmahneme. Přidáme rajčata, vývar (vodu), natrhané lístky máty a citronovou šťávu, osolíme, opepříme, osladíme, promícháme a vaříme asi 10 minut, dokud není dýně měkká.
2
Podáváme jako netradiční a výbornou přílohu k vařenému nebo grilovanému masu-teplou i vychlazenou. Místo čerstvé dýně čerstvé je možné použít i kompotovanou (bez nálevu).
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Monika Malá
    Monika Malá |

    25. 9. 2016 14:38

    1* :-*

  • Věra Plačková
    Věra Plačková |

    15. 7. 2015 12:28

    Mátu nemám v oblibě a tak jsem přidala svojí milovanou bazalku a to až na konec. Je to bezvadné a svěží.

  • Simona
    Simona |

    28. 9. 2013 08:04

    Do rajčatové dýně jsem úplně zbláznila celou rodinu a zbožňují jí všichni. Doporučuji milovníkům zeleniny, výborný a tvárný recept. S.

  • Markéta
    Markéta |

    17. 10. 2012 13:16

    Moc dobrý recept :-* , možná někdy připravím i s masem, ale vyhovuje mi to takto, výborný dýňový guláš <:-) .

  • Marie Rychlá
    Marie Rychlá |

    26. 10. 2011 11:56

    Doporučuji zkusit, je to výborné a zdravé, česneku dávám víc a je to dobré i vychladlé, to chodíme ujídat z hrnce všichni.

  • pippiva
    pippiva |

    28. 2. 2011 14:01

    Tohle je vyborne i jako samostatny chod,pripravila jsem na vecer.Citronovou stavu jsem vynechala,cukr byl treba(je to trosku kysele),ani vody nebylo zapotrebi a cerstvou matu jsem dala az po uvareni.S chlebem to bude dobra lehka vecere ;-)