Bulky se šunkou pečenou v kofole

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 235 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Náplň:
    • 1
      kg uzené plecko
    • 1
      l kofola
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks jablka kyselejší
    • 2
      lžíce dijonská hořčice
    • 4
      lžíce majonéza
    • 1
      ks salát frisée
  • Bulka:
    • 230
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 80
      g máslo
    • 120
      ml podmáslí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso vložte do hrnce, zalijte vodou, přiveďte k varu a povařte 10 minut. Slijte je a opláchněte pod studenou vodou. Dejte do hrnce, zalijte kofolou a 2 hodiny vařte pod pokličkou.
2
Maso přendejte do pekáče, pokud má kůži, odstraňte ji. Obložte ho na čtvrtky pokrájenou cibulí a rozčtvrcenými jablky zbavenými jádřinců. Překryjte alobalem a v troubě předehřáté na 170 °C pečte další hodinu. Pomocí dvou vidliček maso roztrhejte a nechte odpočinout ve výpeku.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Pusťte se do bulek. Plech vyložte pečicím papírem a v troubě udržte teplotu 170 °C. Mouku s práškem do pečiva, cukrem, solí a studeným máslem pokrájeným na kostičky rychle zpracujte na drobenku - prsty nebo hákem v robotu. Přilijte podmáslí a rychle a krátce promíchejte. Pomocí lžíce na plech vyskládejte ve větších rozestupech kopečky těsta. Pečte 15 minut dozlatova.
4
Lehce zchladlé housky prokrojte, potřete hořčicí promíchanou s majonézou. Vložte po kousku listu salátu, na něj navršte natrhané maso. Přiklopte horní částí bulky a podávejte.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.