Ledvinky důkladně umyjeme, zbavíme tuku, nakrájíme na tenké plátky, znova důkladně propláchneme a necháme na sítě okapat. Na rozehřátém oleji...
více o Dušené ledvinky
Zelí očistíme, vypereme a nakrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na osminky, papriky na nudličky. Pomeranče rozdělíme na dílky, cibuli nakrájíme...
více o Podzimní salát
Na dvou lžících másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme ji vývarem a mlékem, rozšleháme a za...
více o Okurková omáčka
Maso nakrájíme na kostky a osolíme. Na rozehřátéme másle zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme maso, ze všech stran zprudka opečeme, až pustí...
více o Arabský kebab
Kotletu naklepeme, osolíme a opepříme a usmažíme na oleji. Okurku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a smícháme. Kotletu vyjeme z omastku, potřeme...
více o Žebrácký biftek
Zelí a cibuli nastrouháme na hrubo nebo nakrájíme. Mrkev nastrouháme na jemno. Papriky bez jadřinců nakrájíme na nudličky. Feferonky nakrájíme na...
více o Pikantní salát
Maso nakrojíme na okrajích, mírně naklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí promíchanou s křenem. Do středu položíme čtvrtinu...
více o Závitky s uzeným masem
Maso nakrojíme na okrajích, mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji ze všech stran opečeme. Na zbylém oleji zpěníme nadrobno...
více o Pikantní roštěná
Do směsi naložíme na kousky nakrájená játra a necháme je uležet minimálně 30 minut.
Potom na rozpáleném oleji osmažíme. Jako přílohu lze podávat...
více o Marinovaná játra
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme česnek nakrájený na plátky a mícháme ještě asi minutu....
více o Francouzská kuřecí polévka
Nálev ze sterilizovaného zelí vymáčkáme. Nakrájíme slaninu a cibuli. Slaninu opečeme na oleji a přidáme nakrájenou cibuli.
Pak přidáme sterilizované...
více o Kuřecí kapsy
Na oleji osmažíme dílky cibule, přidáme plátky ředkvičky, dílky brokolice, nakonec rajčat, osolíme a podusíme. Přisypeme vločky, povaříme a zalijeme...
více o Zeleninová smaženice
Krkovičku vykostíme a rozřízneme na velký plát, který naklepeme, osolíme, posypeme jemně nakrájenou cibulí a potřeme masovou směsí. (Mleté maso...
více o Plněná krkovička
Maso nakrájíme na drobné kostičky a osmahneme na sádle, přidáme usekanou cibuli, rajčatový protlak, sladkou papriku, pepř a sůl. Mírně podlijeme a...
více o Polévka Puebla
Houby namočíme na půl hodiny a uvaříme doměkka. Rohlíky rozlámeme, zalijeme mlékem, přisypeme krupici, houby s trochou vývaru a osmaženou cibulku s...
více o Šumavský hubník
V litru vody uvaříme oloupané brambory se zeleninou, kořením a solí. Zvlášť na tuku osmahneme cibulku, přisypeme mouku a zalijeme podmáslím. Krátce...
více o Hodolanská omáčka
Do větší pánve vlijeme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli a mírně osmahneme. Na tenké nudličky nakrájené vepřové maso vložíme na pánev s cibulkou...
více o Neapolské nudle
Kukuřici slijeme a necháme okapat. Žloutky utřeme se solí, pepřem, paprikou a práškem do pečiva. Přidáme nadrobno nasekanou cibuli, zalijeme mlékem a...
více o Kukuřičná sekaná
Omyté maso nakrájíme na kostky, cibuli, žampiony, lilek a papriku na plátky. Na špíz střídavě napichujeme kostky masa, plátky cibule, žampionů, lilku...
více o Kuřecí špíz s jogurtem
Očištěné dršťky dobře proláchneme, nakrájíme na menší kousky, dáme do studené vody a uvedeme do varu. Vodu slijeme, dršťky dáme do další studené vody,...
více o Dršťková polévka
Maso nakrájíme na velmi tenké nudličky, posypeme moukou a vegetou, dobře promícháme, mírně osolíme a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Přidáme...
více o Moravský flamendr
Na rozehřátém másle zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, zalijeme vývarem a chvíli orestujeme. Dobře promícháme a přidáme nakrájené houby...
více o Polévka štědračka
Přebranou čočku a na nudličky nakrájenou zeleninu dáme vařit do studené osolené vody. Přidáme bobkový list.
Ze sádla, na kostičky nakrájené cibule a...
více o Valašská čočkovka
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme papriku, chvíli orestujeme a podlijeme trochou vody. Do základu vložíme naklepané, na okrajích naříznuté roštěnky a...
více o Roštěnky na leču
Cibuli nakrájíme na kolečka a na polovině dávky másla ji osmažíme dorůžova. Přisypeme mouku, připravíme světlou jíšku, přimícháme papriku, zalijeme...
více o Venkovská cibulačka
Z kýty nakrájíme 4 plátky, naklepeme je, osolíme, opepříme a zprudka po obou stranách opečeme. Potom přidáme nadrobno nakrájenou šunku, cibuli a...
více o Chlapská kýta
Houby očistíme a rozkrájíme na kousky. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme houby, mírně podlijeme a dusíme doměkka. Tavené sýry utřeme s mlékem dohladka...
více o Houbová pomazánka
Cukety očistíme, jednu nakrájíme na plátky, ostatní na kostičky. Plátky cukety osmahneme na rozpáleném oleji, sejmeme z plotny a necháme v teple....
více o Cuketová polévka se salámem
Mleté maso smícháme s vajíčkem, strouhankou, vodou nebo mlékem, osolíme, prolisujeme do toho česnek, přidáme nasekanou cibuli, oregáno a špetku...
více o Keftedes
Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou a citronovou šťávou. Rybu osolíme a pomažeme připravenou směsí. Poklademe cibulí nakrájenou na kolečka a...
více o Ryba na sardeli
Cibuli nakrájíme, česnek utřeme, filé osolíme a na oleji osmažíme po všech stranách. Okořeníme, přidáme citronovou šťávu a zalijeme vínem. Dusíme.
Na...
více o Salamis
Oloupané brambory vaříme v osolené vodě asi 20 minut. Měkké brambory slijeme, přidáme mléko, cibuli nakrájenou na kostičky, kaviár a vše rozetřeme na...
více o Kaviárová pasta
Z masa odsekneme obratlové kosti, nasekáme jednotlivá žebírka a okrajové blány nařízneme. Mírně naklepeme paličkou, potřeme česnekem osolíme a...
více o Vepřové žebírko v zelných listech
Kostku mraženého špenátu vložíme do hrnce, přikryjeme pokličkou a při mírné teplotě rozmrazíme. Na másle zasklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli...
více o Dušený špenát
Mušle promyjeme a krátce povaříme. Krevety pečlivě opláchneme vlažnou vodou a osušíme. Cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme ji oleji, přidáme maso z...
více o Trosečníkova specialita
Očištěnou slepici vložíme do studené osolené vody, přidáme pepř, nové koření a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme, až slepice změkne. Asi...
více o Slepičí polévka se šunkovou sedlinou
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme spolu s cibulkou. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, několik bobkových listů a koření. Zalijeme dvěma...
více o Chalupářský boršč
Na oleji rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, cibuli a česnek nakrájený na kousky. Necháme chvíli podusit, přidáme fazolky, protlak, sůl, pepř,...
více o Pikantní fazolky
Z uvedených surovin svaříme nálev - necháme vychladnout. Na dno každé sklenice dáme několik koleček mrkve, cibule na to naskládáme očištěné okurky a...
více o Okurky
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme a prudce osmahneme. Vysmahnuté maso zaprášíme moukou, podlijeme a...
více o Vepřový paprikáš
Na rozehřátém oleji zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli. Rajčata spaříme, slupky oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky. Přidáme k cibuli a mírně...
více o Cibulová polévka s rajčaty a vejcem
Očištěné ledvinky rozpůlíme, odstraníme z nich močové kanálky a v několika vodách dobře vymneme. Poté je důkladně osušíme a nakrájíme příčně na plátky...
více o Vepřové ledvinky po maďarsku
Všechny druhy masa nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme solí a steakovým kořením. Šunku a sýr, nakrájíme na velmi tenké plátky, dáme na maso a...
více o Špíz Bílé paní
Brambory, šunku a cibuli nakrájíme na jemné, ne příliš dlouhé nudličky, dáme je do mísy a přidáme k nim nudličky nakrájené lehce vymačkané okurky....
více o Vlašský salát
Králíka rozdělíme na porce, omyjeme, osušíme, potřeme prolisovaným česnekem a necháme přes noc odležet. Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do...
více o Králík po beskydsku
Tuňáka vidličkou rozmačkáme a rozetřeme s máslem. Přidáme nakrájenou cibuli a majolku. Bramboru oloupeme a nastrouháme, vejce nasekáme a přimícháme do...
více o Tuňáková pomazánka
Kotlety omyjeme, osušíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na okrajích je na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Houby očistíme a nakrájíme...
více o Kotlety na houbách
Žemli namočíme do studené vody. Smícháme dohromady mleté maso, 1 vejce, na kostičky nakrájenou cibuli a vymačkanou žemli. Podle chuti osolíme a...
více o Karbanátky v bramboráku