• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Staročeská vepřová kýta
    Napište svůj komentář k receptu

    Staročeská vepřová kýta

    autor: Ladia
    0.0
    moje hodnoceni
    4.2
    hodnotilo: 50
    doba přípravy: 60 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Staročeská vepřová kýta
    Staročeská vepřová kýta
    Staročeská vepřová kýta
    2fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    4 porce
      • 1
        kg vepřová kýta nebo plec vcelku
      • sůl
      • 3
        lžíce sádlo
      • 1
        lžička mletý kmín
      • 1
        lžička zázvor
      • 4
        stroužek česnek
      • 1
        ks cibule
      • 1
        lžíce med

    Postup přípravy receptu

    1
    Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pečeme v troubě, občas maso podlijeme, přelijeme vypečenou šťávou a obrátíme. Před koncem pečení přidáme do výpeku nadrobno nakrájenou cibuli a maso potřeme medem rozmíchaným v trošce vody. Prudce zapečeme, až med trochu zkaramelizuje. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.
    2
    Podáváme přelité šťávou s bramborovou kaší.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Marinovaná vepřová kýta

    Marinovaná vepřová kýta

    Vepřová kýta Ježibaba

    Vepřová kýta Ježibaba

    Hamburská vepřová kýta

    Hamburská vepřová kýta

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Peter
      Peter | 20. 1. 2017 12:38

      Zatáhnout do zlatova na sádle osolenou kýtu. Na závěr pepř a kmín. Podlít, bohatě sypat zázvorem a přemístit do vyhřáté trouby na 150°C dusit přibližně hodinu. Poté sejmout poklici a na 200°C péci a redukovat vývar. Na závěr mašlovat medem s vodou. Nechat trochu zkaramelizovat. .

    • Nikijaho
      Nikijaho | 5. 11. 2016 13:15

      Recept je super, pekla jsem dvě menší masa. Dohromady měly cca ke kilu. Pekla jsem na 150°C 45min a pak 1h na 200°C. Příště zkusím čas maličko ubrat. Přidala jsem sušené houby, dobrota.

    • maiki
      maiki | 18. 2. 2016 14:55

      jak to dopadlo stim grilem ? nebyla moc tvrda kurka

    • Mike
      Mike | 26. 1. 2016 16:20

      Mouka pravděpodobně na zahuštění výpeku na omáčku. :)

    • Jouwe
      Jouwe | 28. 3. 2015 10:49

      tak dneska pokus číslo jedna :) dala sem to na 200 stupňů hoďka s pokličkou a druhá hodina bez polkičky na gril ... sem zvědavá jak to dopadne :-\

    • Danky
      Danky | 21. 10. 2014 15:41

      Nechapu tu mouku co sni??? jinak ted to delam a snad bude uspech :) :-D

    • David
      David | 1. 3. 2014 20:41

      Dnes jsem delal a vyborne. Doplnil jsem kytu o slaninu, pepr a bobkovy list a vynikajici. Peceni 1h na 160 a pak 1h na 200stupnu. S americkyma bramborama nema chybu :-P

    • Ruxandris
      Ruxandris | 5. 2. 2014 13:19

      Moukou se podle mě zahustí výpek 8-)

    • Nicole
      Nicole | 31. 12. 2013 21:29

      nooo a co ta mouka ?! =-O

    • Bara
      Bara | 11. 5. 2013 18:09

      a co s tou moukou??

    • Petr
      Petr | 21. 4. 2013 12:43

      Dělal jsem to hoďku na 200 a pak 30 minut na 300 a cibulku jsem si před přidáním do výpeku osmahl. Výsledek výborný ;-)

    • formole | 13. 4. 2013 18:51

      zkus to ma třista 1hodinu ;-)

    • mouris
      mouris | 7. 4. 2013 18:01

      nevíte někdo,přibližně klik hodin,a a kolik stupnu pečeme?peču na dvěstě již hodinu,a je pořád kýta tvrdá....dám tomu ještě hodinu... :'(

    • kacka
      kacka | 3. 3. 2013 11:29

      Ahoj recept vypada dobre tak bych chtela vyzkouset :-) . Netuší tu někdo jak dlouho pect v remosce? Prosim aspon tip

    • asab
      asab | 26. 2. 2013 20:43

      tak to jsem moc ráda že se povedlo i v remosce. Bohužel mám k.o. troubu, tak jsem uvažovala, zdali to půjde i v remosce:-) tak díky za info ;-)

    • Markéta
      Markéta | 21. 2. 2013 23:07

      Naprosto vynikající, přítel se oblizuje ještě těď. Budu dělat častěji, není to náročné. Přidala jsem i jinou zeleninu kromě cibule a výborné.

    • Jana K.
      Jana K. | 27. 1. 2013 13:49

      Výborné, malinko mi to vyschlo, ale ta šťáva to zachránila a bylo to výborné ochucené. Měli jsme s bramborovými knedlíky a špenátem a byla to delikatesa

    • Andrea
      Andrea | 26. 1. 2013 14:36

      Naprosto famózní, úžasné, skvělé, zkrátka neuvěřitelná chuť! Už jsem dlouho nejedla něco tak fantastického. Vřele doporučuji! Nemá to chybu! Děkuji za recept. :-)

    • Iva
      Iva | 25. 1. 2013 14:15

      Jdu na to :-)

    • puffisheek | 23. 1. 2013 18:59

      dnes jsem pekla a opravdu výborné! řídila jsem se tady jedním komentářem ohledně doby pečení a masíčko se rozpadalo.

    • Honza
      Honza | 13. 1. 2013 21:03

      Super, naprosto famozni. Pekl jsem to uz po druhy a urcite ne naposled :-P

    • Rend@ | 9. 12. 2012 11:27

      Bylo to fantastické,dlouho jsem nic tak dobrého nejedl!!! Protože nemám menší pekáček, upekl jsem mase v malé Remosce a nemělo to chybu. SKVĚLÉ!!!

    • Vojta
      Vojta | 29. 10. 2012 15:46

      Výpek zahustíte moukou rozmíchanou v troše studené vody a chvíli povaříte.

    • Klara
      Klara | 19. 10. 2012 09:29

      tak dnes tento recept zkusim, ale neni mi jasne k cemu je potreba ta mouka.

    • Petishee
      Petishee | 12. 10. 2012 09:58

      To bude tím, že kýta je spíše sušší maso :-)

    • Enigmak
      Enigmak | 28. 9. 2012 08:53

      Super doplnění receptu, moc díky. Hned jdu zkoušet. :-P

    • Pan Dojníček
      Pan Dojníček | 23. 9. 2012 23:04

      Vynikající! Protože jsem tady nenašel, nebo přehlédl délku pečení - doporučuji, co se mně povedlo hned napoprvé a masíčko bylo krásně měkké a šťavnaté - 1,5 hodiny v zavřeném pekáči na 150 st., potom přidat cibulku, med a další půlhodinu odkryté na 220 st. Potom vytáhnout, nakrájet na milimetrové plátky - lahůdka, téměř se rozpadají. Příště vyzkouším i kratší čas, ale tohle je jistota.

    • LLenkaa | 13. 7. 2012 14:40

      Nebylo to špatné, ale nezařadím si tento recept mezi oblíbené. Maso bylo ale krásně měkké, jen bych řekla že chuť málo výrazná, i když kořením jsem opravdu nešetřila.

    • Ladia
      Ladia | 11. 6. 2012 15:57

      Cca 20-30 minut

    • Jarmilkaa | 10. 6. 2012 12:07

      Jak dlouho před koncem pečení dáváte ten med? Děkuji,

    • verca
      verca | 25. 5. 2012 17:45

      Prosím poraďte, co jsem udělala špatně, že jsem měla maso spíše sušší? pekla jsem bez poklopu cca 45 min při 180°C.. děkuji O:-)

    • Novák
      Novák | 25. 4. 2012 16:43

      Proboha naučte se česky, připravuje se snad jídlo (pokrm) ne recept!!! Nebo znáte snad recept na pepři?

    • Parek | 23. 4. 2012 12:00

      Myslím, že je to úplně jedno, především záleží na vaší chuti.

    • Parek | 23. 4. 2012 11:59

      Po vyzkoušení mohu jen doporučit! Udělal jsem chybu při ředění toho medu a bylo to moc tekuté, takže OPATRNĚ s vodou!

    • vladimir
      vladimir | 11. 2. 2012 19:18

      Dobrý den,jaký mám prosím použít med?

    • Peťule
      Peťule | 5. 2. 2012 09:42

      Super jednoduché a nenáročné na přípravu. Doporučuji začátečnicím. Všichni se doma olizovali až za ušima :-)

    • Jan Kubelka
      Jan Kubelka | 24. 1. 2012 15:22

      škoda že jsem si to nepřečetl dřív,pustil jsem se do toho a bylo to vynikajcí.Akorát jsme měli taky tužší maso.Příště to zkusím podle Vás

    • martina
      martina | 7. 1. 2012 15:40

      Moc dobrota, napoprvé a hned úspěch. Přidala jsem jako zeleninovou přilohu i na kolečka podušenou mrkvičku na másle a na cibulce, s bramborovou kaší, super! Děkuji za tip! :-*

    • Afreysee
      Afreysee | 14. 11. 2011 17:39

      Naprosto luxusní pečeně! Kýtu jsem pekla poprvé a moc nám to chutnalo. Děkuji za recept!

    • dogmeat007
      dogmeat007 | 24. 9. 2011 18:33

      dnes jsem pekl, a musim říct, že úspěch zaručen :D

    • Tereza
      Tereza | 5. 6. 2011 15:08

      Pak mas pekne vepr.kytu s prichuti nerezu :D :-D :-D :-D

    • MonikaJ
      MonikaJ | 6. 5. 2011 19:32

      Bylo to úžasný!!!! Dělala jsem to z kýty - nejdřív jsem to podusila a bylo to krásně měkké...

    • hanička!!!
      hanička!!! | 21. 11. 2010 09:38

      mám maso právě v troubě a už ted to vypadá krásně a hrozně to voní,dokonce i ty pusinky udělam. když už,tak už......

    • Jana
      Jana | 19. 11. 2010 21:26

      Výborné! Pekla jsem to z krkovice, med mi nazkaramelizoval, asi jsem ho měla moc naředěný vodou a místo zázvoru jsem nasypala přímo staročeské koření, ale i tak to byl exkluzivní oběd!!! K tomu jsem se tu nechala inspirovat špenátovým štrůdlem a manžel byl jak u vytržení :-P Takže díky a snad se mi to příště povede tak jak má ;-) ;-) J.

    • Kristyna Prusova
      Kristyna Prusova | 27. 7. 2010 08:08

      Včera jsem kýtu dělala, jen sem tam nedala zázvor. Pekla jsem necelé 2 hodinky a recept nemá chybu. Všem doporučuji :-))

    • Petr Tomsa
      Petr Tomsa | 18. 7. 2010 14:57

      Dnes jsem udelal a nemelo to chybu, vynechal sem zazvor, misto nej sem nahoru nasypal nahrubo nasekanou cibulku a celé sem to dal zapéci v igelitovém pytliku, v jakem se zapekaji kureci stehna (myslim,ze Vitana to dela i skoreni,). Maso bylo krasne stavnate a krehke, nemelo to chybu, davam za jedna, moc jsme si s pritelkyni pochutnali :-), diky za recept :-)

    • Eligie Materová
      Eligie Materová | 4. 5. 2010 07:47

      Vypadá to velmi lákavě, jdu vyzkoušet. Pokud jde o tvrdost masa, mám ještě jednu radu - vyhlédnout si řeznictví, kde jsem si jistá, že dostanu opravdu čerstvé a kvalitní maso.

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 7. 4. 2010 15:13

      Ještě jsem chtěla napsat, že upřednostňuju čerstvý zázor

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 7. 4. 2010 15:12

      Ondra Mata - já podobně pracuju takto i s jiným masem a nestalo se mi, že y česnek zhořknul, ale vrstva masa musí být samozřejmě vysoká, ne nějakýcentimetrový plátek.U nás podobně dělaná masa milujeme. Spíš tedy dávám přednost plecku nebo krkovičce, kýta je fakt sušší.

    • Ondra Mata
      Ondra Mata | 7. 4. 2010 12:09

      no nevim ale nezhořkne ten česnek při opékání (smažení na sádle)masa? Já jsem teda dal maso prvně zatáhnout a až potom česnek.

    • Zdenka Kocmichová
      Zdenka Kocmichová | 20. 2. 2010 18:40

      Bezva recept. Pochutnali jsme si. Díky! Maso jsem upravila dle Pavla (osmahla předem) a bylo krásně měkké. Mňamka.

    • Jaroslava Jíšová
      Jaroslava Jíšová | 5. 11. 2009 19:27

      Ohromná mňamka. recept se matrvalo usídlil v našem jídelníčku. Děkuji za recept.

    • Mirka P.
      Mirka P. | 12. 10. 2008 12:32

      Výborný oběd!

    • Šárka
      Šárka | 18. 6. 2008 12:32

      Sice jsem pekla na 200 stupnu skoro dve hodiny, ale vysledek byl uzasny a zadam za 1! Misto zazvoru jsem pouzila primo koreni na staroceskou peceni..

    • Eva
      Eva | 20. 7. 2007 12:14

      Já osobně tvrdé maso, které ne a ne změknout, posypu trochou prášku do pečiva a přiklopím - teda na pánvi nebo v kastrolu, nevím, zda by to fungovalo i v troubě, ale asi ano.

    • Jana
      Jana | 18. 2. 2007 13:16

      taky mám s kýtou ščpatnou zkušenost s tvrdostí,dělala jsem hamburskou pečeni a to v tlakovém hrnci a 35 min,bohužel byla tvrdší,taky nevím,jak na to,aby změkla a to nejsem nezkušená kuchařka.Někdo mi poradil,že aby maso zmeklo,mám hodit do hrnce nerez lžičky,že to změkne a ono to opravdu funguje!!!!Zkuste!!!

    • Pavel Kosik
      Pavel Kosik | 28. 10. 2006 12:01

      Lenko, moje zkušenst - před osmažením obal celou kýtu lehce v mouce,potom prudce krátce osmaž ze všech stran, aby se vytvořila křupka, pak přendej do pekáčku, podlij horkou vodou, přikrej a dej na 20 min. dusit. Na té samé panvi pak osmahn itu cibulku. Přidej k masu a odkryté mas pak teprve peč 10 min z jedné strany a 10 z druhé. Jinak ta kombinace medu a česneku je znamenitá. Předtím jsem tu kýtu ještě prošpikoval angličkou, a asi hodinu nechal odležet (spolu s vepřovými plátky co budeme mít zítra) v marinádě. Při smažení cibulky sem přidal trochu mouky a udělal jíšku. Pak spolu s výpekem a trochou teplé vody v pánvi krátce povařil. Uvažoval jsem ještě přidat smetanu a místo br. kaše dát k tomu knedlíky. Ale to už by asi byl úplně jiný recept.:-)Přeju všem dobrou chuť

    • Di
      Di | 8. 10. 2006 15:36

      Lenko, maso musíte péci tak dlouho, až je měkké, každá trouba peče jinak. To poznáte tím, že do masa píchnete (ale ne moc často, aby nevytekla šťáva. Já mám plynovou troubu a myslím, že by to v ní trvalo přinejmenším 1 1/2 až 2 hodiny.

    • Lenka Salamonová
      Lenka Salamonová | 8. 10. 2006 12:02

      Bylo to vynikající. Jen masíčko bylo trochu tuhé a to jsem pekla přes hodinu. Nejsem zkušená kuchařinka, takže nevím čím to bylo. Můžete mně poradit jak na to?

    • Maruška+Víťa
      Maruška+Víťa | 10. 7. 2006 19:47

      Taky hodnotíme jako výborný recept...

    • Heduš
      Heduš | 23. 4. 2006 13:54

      Výborné. Nemělo to chybu. Celá rodina si "počvachtala". Akorát doba pečení se mi protáhla na 60 minut, takže na celý recept je třeba více času.

    • Anonym
      Anonym | 17. 11. 2005 08:54

      Dnes to vyzkouším, tak jsem moc zvědavá

    • Stanislav Míšek
      Stanislav Míšek | 9. 10. 2005 09:18

      je to výborný!!!

    • Jana Vondráčková
      Jana Vondráčková | 21. 5. 2005 14:07

      Je to opravdu mňamka. A doporučuji k tomu jako přílohu špenátový štrůdl /recept také na těchto stránkách/.

    • Petra
      Petra | 17. 5. 2004 13:16

      Je to vynikající.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Med Mletý kmín Sádlo Sůl Vepřová kýta Zázvor
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Smažený králík

    Smažený králík

    Mleté maso s kysaným zelím

    Mleté maso s kysaným zelím

    Houbové karbanátky s mletým masem

    Houbové karbanátky s mletým masem

    Špenátová polévka slavnostní

    Špenátová polévka slavnostní

    Dietní rychlá jakočína

    Dietní rychlá jakočína

    Studentské rychlolangoše

    Studentské rychlolangoše

    Volarské tvarohové koláčky

    Volarské tvarohové koláčky

    Zelené tagliatelle

    Zelené tagliatelle

    Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

    Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

    Doporučujeme

    50 minut
    Kulajda

    Kulajda

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    34
    Tempura z časopisu F.O.O.D
    Tempura z časopisu F.O.O…
    33
    Hornický guláš
    Hornický guláš
    27
    Nakládaný sýr (balkánský / feta)
    Nakládaný sýr (balkánský…
    27
    Nivové kremrole
    Nivové kremrole
    21
    Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce
    Maso na gril nebo do…

    Zajímavé články

    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez zbytečných éček
    Domácí mandlové mléko: Chutnější, levnější a bez…

    Sledujte nás

    AHA.cz Strach o Jágra: Co se děje?

    Strach o Jágra: Co se děje?

    AHA.cz Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    Diváci v úleku ze Šípa! Tohle prostě není ON?!

    AHA.cz Deník Aha! 16.1.2021

    Deník Aha! 16.1.2021

    Dáma.cz Nejlepší vánoční recepty na originální cukroví. Zkusíte třeba pomerančové pusinky?

    Nejlepší vánoční recepty na originální cukroví. Zkusíte třeba pomerančové pusinky?

    Dáma.cz Jak se v zimě starat o vlasy, aby se vám nemastily, nelámaly ani neelektrizovaly?

    Jak se v zimě starat o vlasy, aby se vám nemastily, nelámaly ani neelektrizovaly?

    Ženy.cz Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Nenáviděné i zbožňované boty se vrací! Jaký se nosí tvar?

    Maminka.cz Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    Reflex.cz Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    Nejvzácnější sečná zbraň v Česku: Japonský císařský meč má hodnotu několika milionů. Jak se sem dostal?

    E15.cz OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    OBRAZEM: Registraci k očkování provázejí technické problémy i sžíravé koláže na sociálních sítích

    Abecedazahrady Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    Kvetoucí pokojovky: Velká fotogalerie těch nejkrásnějších

    • Recepty.cz
    • Staročeská vepřová kýta
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí