1097
Výroba masových koulí: 1) Strouhanku (příp. nalámaný toastový chléb/veku) zalijeme mlékem; necháme mléko vsáknout a rozmixujeme na jemno. 2) Přidáme... více o Vydatná rajská polévka s masovými kuličkami
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec zlehka vmícháme tuhý... více o "POLÁRKA" vanilkové řezy
Z mouky, cukru, másla, mletých ořechů a kakaa vypracujeme těsto, které necháme přes noc v chladu proležet. Pokud se bude hodně drobit, můžeme přidat... více o Kakaovo-ořechoví ptáčci s krémem, bez vajec
Uvařit vejce a nakrájet na malé kostičky. Cibuli také nakrájet na drobné kostičky a smíchat s vejci. Přidat tvaroh a hořčici - promíchat. Na konci... více o Vajíčková pomazánka (DUKAN)
Do mísy nasypeme mouku, cukr, prášek do perníku, přidáme vejce, zakysanou smetanu a džem (já použila hruškový rosol). Vše smícháme a postupně... více o Perníková buchta s vločkovosušenkovým posypem
Zeleninu osmažíme na tuku. Když je zelenina osmažená, přidáme mouku a dosvětla osmažíme. Do takto připravené jíšky pak přidáme vejce, mícháme, jakmile... více o Polévka z vaječné jíšky
Brusinky přeberte od pomačkaných, nahnilých apod. a pokud máte, vyberte ty větší. Opláchněte a naplňte jimi jeden hrnek (250 ml). Dejte do misky ... více o Kandované brusinky - s vanilkou a pomerančem
Zeleninu drobně pokrájíme (můžeme i nastrouhat), zalijeme vývarem, osolíme a vaříme doměkka. Zeleninu můžeme před vařením i nejprve krátce osmažit na... více o Jednoduchá zeleninová polévka s jíškovo-vaječnou zavářkou
Vejce nastrouháme na hrubém struhadle do misky, přidáme drobně pokrájenou cibulku a šunku, sýr a Floru (můžeme použít i změklé máslo). Vše dobře... více o Sýrovo-vaječná pomazánka
Troubu předehřejeme na 190 C. Celer odrbeme kartáčkem a postavíme na dvojitou vrstvu alobalu kořínky nahoru. Potřeme olivovým olejem, solí, pepřem,... více o Celer pečený vcelku s houbovou omáčkou
Já dělám těsto v pekárně na chleba-pokud nemáme uděláme těsto klasickým způsobem.Pokud máme tedy pekárnu tak by tam měl být i program na těsto.... více o Italské těsto a výborná pizza
Rozpustíme máslo s olejem, pak přisypeme vločky, které necháme zrůžovět. K vločkám přidáme osmažit poté i nastrouhanou mrkev s celerem a česnekem, vše... více o Jednoduchá vločková polévka s kapustičkami
Vinnou klobásu rozdělte na menší části a zatočte do šneků, které zpevníte špejlí. Zprudka je orestujte na oleji. Ve výpeku pak opečte na klínky... více o Vinná klobása na pivě
z polohruhé a hladké mouky( můžete použít klidně i jen jednu z nich. a vejce si udělám těsto - něco měkkčí než když chcete strouhat nudličky. , z... více o vařené plněné kapsičky
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a olej a přidáme cibuli a většinu sdrhnutých lístečků tymiánu (necháme... více o Cibulačka s portským vínem
Mouku nasypeme do mísy a promícháme se špetkou soli. Uprostřed mouky uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, které zasypeme vanilkovým cukrem a... více o Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec
Maso pokrájíme na kostky, ochutíme solí, paprikou (cca 1 lžíce), kmínem (1 lžička) a smícháme s pokrájenou cibulí a nasekaným česnekem. Zalijeme pivem... více o Pivní výpečky s bramborovými noky
Na rozpuštěném másle osmažíme vločky dorůžova. Přisypeme zeleninu, nastrouhaný česnek, houby a vše zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí vloček a... více o Jednoduchá vločková polévka
Na másle osmažíme cibuli dosklovata, poté přidáme a dorůžova osmažíme vločky. Přidáme česnek, muškátový květ, promícháme a přidáme špenát (čerstvý... více o Špenátovo-vločková polévka
Příprava : Kuřecí stehna omyjeme a z obou stran osolíme, dáme do pekáče a připravíme si zálivku. Do hrníčku vymačkáme šťávu z citronů a prolisujeme do... více o Výborné provensálské kuře
Hovězí kosti vložte do většího hrnce a naplňte vodou. Přiveďte k varu a vařte 8 minu, dokud nahnědlá pěna nevyplave na povrch hladiny. Poté slijte a... více o Vietnamská polévka
Na másle osmažíme očištěnou, hrubě nastrouhanou kořenovou zeleninu. Po osmažení přisypeme vločky a houby (na sucho promnuté v dlani) s nasekaným... více o Brokolicová polévka nejen s vločkami
Kosti dáme na 15-20min do předehřáté trouby aby pustili šťávu. Z cibule sloupneme svrchní slupku a rozkrojíme napůl. Jemně ji osmažíme na rozkrojených... více o Hovězí vývar / hovězí polévka
Vinnou klobásu pokrájíme na cca 12-ti centimetrové nožičky, kdy každou obalíme v plátku slaniny a uložíme do zapékací mísy nebo malého pekáčku, kterou... více o Vinná klobása pečená v leču
Na másle osmažíme mix očištěné, na kousky pokrájené zeleniny. Výběr je na naší chuti, od kořenové zeleniny, přes kousek brokolice či květáku, pórek,... více o Farářská polévka (s vaječnými nočky)
Vejce a šalotky oloupejte a pokrájejte nadrobno. Vše v misce smíchejte s majonézou a ochuťte solí a pepřem. Pomazánku dejte vychladit do ledničky a... více o Vajíčková pomazánka s majonézou
Vejce oloupejte a pokrájejte nadrobno, jarní cibulky nakrájejte na kolečka. Vše dejte do misky, přidejte lučinu a dobře promíchejte. Chuť dolaďte solí... více o Vajíčková pomazánka s lučinou
Vejce vyšleháme se solí, přidáme olej, mléko a téměř 300 gramů mouky. Vše promícháme na hustější kašičku, kterou necháme stát asi 15-20 minut odstát.... více o Hop do vody - přílohové noky
Květák zbavte listů a košťál seřízněte tak, aby hlávka květáku seděla rovně, a květák dejte na plech vyložený pečicím papírem nebo do zapékací mísy. V... více o Pikantní květák pečený vcelku
Václavky očistíme, pokrájíme na nudličky a vložíme povařit do vroucí osolené vody na cca 10 minut. Pak scedíme a necháme řádně okapat. Pohanku uvaříme... více o Václavky s pohankou
Vejce vyšleháme s cukrem a povidly. Přidáme jogurt a olej, promícháme, přisypeme mák, mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Těsto nandáme do... více o Vláčná maková buchta / bábovka s povidly
Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a postupně zašlehejte i vejce. V jiné nádobě smíchejte sypké suroviny - mouku, prášek do pečiva, skořici, perníkové... více o Vánoční perníkové cupcakes se skořicovým krémem
Pečícím papírem vyložíme pekáček, zapékací mísu nebo remosku. Dno pokryjeme zhruba polovinou plátků anglické slaniny, na kterou naskládáme pokrájené... více o Vinná klobása pod sýrovou peřinou
Celozrnný chléb opečeme v toustovači. Mražený hrášek zalijeme v cedníku vroucí vodou, aby změkl. Poté jej rozmixujeme s parmezánem, olivovým olejem a... více o Topinky s hráškovým pestem a vajíčkem
Do mísy kuchyňského robotu nasypte mouku, cukr, špetku soli a citronovou kůru. Promíchejte a uprostřed vytvořte důlek. Přilijte asi polovinu vlažného... více o Vánočka ze šesti pramenů
Červenou řepu s česnekem nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme oloupaná nastrouhaná vejce, zakysanou smetanu nebo jogurt, osolíme,... více o Vajíčková pomazánka s červenou řepou
Oloupaná vejce a řepu nastrouháme na jemném struhadle do misky. Přidáme jemně nakrájenou šalotku nebo jarní cibulku, lučinu, hořčici, sůl a pepř. Vše... více o Vajíčková pomazánka s řepou
Vejce zalijte v hrnci vodou tak, aby byla ponořená, osolte a přiveďte k varu. Vařte 8 minut, slijte a prolijte studenou vodou. Oloupejte je a... více o Chléb s vajíčkovou pomazánkou a ředkvičkami
Odlijte si stranou 100 ml smetany a zbytek nalijte do hrnce s vysokým silným dnem. Přidejte cukr a promíchejte. Vanilkový lusk na prkénku podélně... více o Domácí vanilkový pudink
Očištěnou vydlabanou dýni pokrájíme na větší kusy a dáme na dno zapékací mísy nebo pekáčku vymazaného máslem nebo olejem. Dýni ochutíme mírně solí,... více o Vinná klobása ve slanině pečená na dýni
Jako první si připravíme směs na placky. Do mísy rozbijeme tři vejce, přidáme sůl, pepř, strouhaný sýr a mouku. Mletá paprika by se ve vejcích... více o Šťavnaté kuřecí kousky s vaječnými plackami
Mouku nasypte do větší mísy. Udělejte v ní důlek, vlijte vlažné mléko, přidejte cukr, rozdrobte droždí a zlehka promíchejte. Přikryjte utěrkou a... více o Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Cibuli, česnek, zázvor, řapíkatý celer a mrkev očistěte, mrkev pokrájejte na kolečka, zbytek na malé kousky. V hrnci rozpalte asi 3 lžíce oleje a maso... více o Voňavé asijské ossobuco s pečenou dýní
Připravte kvásek. V misce rozmíchejte droždí se lžičkou cukru, přidejte polovinu mléka, lžíci mouky, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít... více o Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Na lžíci másla osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata s novým kořením, kterou následně zasypeme hladkou moukou, kterou necháme během míchání... více o Vydatná fazolová polévka se zakysankou
Vejce oloupejte, nakrájejte na malé kousky a dejte do mísy. Přidejte na kolečka pokrájenou jarní cibulku, lučinu, majonézu a hořčici. Všechno dobře... více o Vajíčková pomazánka
Troubu předehřejte na 160 °C. Stehna omyjte a osušte. Vložte je do pekáče, osolte a posypte kmínem. Přidejte celou palici česneku překrojenou napříč a... více o Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Medvědí česnek omyjte, dobře osušte a překrájejte na menší kusy. Začněte je mixovat s polovinou oleje. Pak přidejte ořechy, citronovou kůru a parmazán... více o Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Na rozpuštěném másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme kmín, česnek a mouku, kterou necháme zpěnit za častého míchání.... více o Štědračka z Valašska - štědrovečerní polévka
Troubu rozehřejte na 200 °C, dva plechy vyložte pečicím papírem. Pomoučněte si pracovní plochu, těsta vyválejte na tenké pláty a každý za pomoci... více o Vanilkové řezy s citronovou polevou
Začněte krémem. Pudink s mlékem dejte do misky nebo rendlíku a nad párou z něj uvařte hustý krém. Odložte, překryjte na povrchu fólií a nechte... více o Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem
Pokrm původem z Balkánu u nás rychle zdomácněl. Maso napíchané na špejli nebo kovové jehle,… Celý článek
Nic nebylo nalezeno