Perníková buchta s vločkovosušenkovým posypem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 15 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do perníku
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      hrnek mléko
    • 3
      lžíce džem
    • 3
      hrst ovesné vločky
    • sušenky
    • 3
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy nasypeme mouku, cukr, prášek do perníku, přidáme vejce, zakysanou smetanu a džem (já použila hruškový rosol). Vše smícháme a postupně přiléváme mléko, dokud nebude těsto hladké, poté přidáme olej.
2
Tuto směs nalejeme buď na vymazaný a vysypaný plech nebo na pečící papír. Nastrouháme sušenky (miňonky), smícháme s vločkami a směsí posypeme těsto.
3
Pečeme 20 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.