Vietnamská polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 210 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Vývar
    • 3
      kg morková kost
    • 600
      g hovězí maso (pupek, hrudí, žebro)
    • 50
      g zázvor čerstvý
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce cukr (palmový nebo třtinový)
    • 3
      snítka badyán
    • 2
      ks skořice
    • 3
      ks kardamom
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      lžička koriandrová semínka
  • Servírování
    • 250
      g rýžové nudle
    • 200
      g výhonky mungo
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      svazek jarní cibulka (pouze zelná část nasekaná na drobnější kousky)
    • 2
      svazek kardamom čerstvý
    • 1
      svazek bazalka thajská (hung que)
    • 1
      svazek bylinky thajské

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí kosti vložte do většího hrnce a naplňte vodou. Přiveďte k varu a vařte 8 minu, dokud nahnědlá pěna nevyplave na povrch hladiny. Poté slijte a znovu kosti zalijte vodou. Toto opakujte až 3x. Vietnamský vývar má být vždy čirý. Když máte kosti omyté a zbavené nečistot, zalijte je znovu vodou a přidejte jednu olopanou cibuli překrojenou na polovinu, sůl a palmový cukr. Přiveďte k varu a táhněte odklopené na mírném ohni minimálně 3 hodiny. Na pánvi nasucho orestujte oloupanou, na polovinu překrojenou cibuli a zázvor nakrájený na plátky. Přidejte badýan, skořici, kardamon, hřebíček a koriandr a do zlatohněda orestujte. Z cibule oškrábejte spálenou část a všechny ingredience vložte k vývaru. Cibuli vyndejte před dokončením, mohla by vývar zakalit. Podle potřeby osolte, oslaďte a okořeňte. Hovězí maso vařte doměkka, vychlaďte a nakrájejte na tenké plátky. Nudle před vařením nechte namočné ve vodě po dobu 20 - 30 minut. Vařte je na způsob al dente neboli na skus, v polévce ještě změknou. Do misek rozdělte nudle, plátky masa a červené cibule. Přidejte nasekanou cibulku, blanšírované mungo výhonky a bylinky. Přelijte vývarem.
Kategorie: Polévky Pho

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: