• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Výsledky vyhledávání

Výsledky vyhledávání: Za33200 1

Uložit vyhledávání
Název vyhledávání
  • Počet nalezených receptů:

    37

    120 minut
    Bábovka z roku 1900

    Bábovka z roku 1900

    V míse našleháme 2 vrchovaté lžíce Hery a 3 lžíce práškového cukru. Pak přidáme špetku soli, citronovou kůru (nebo van. cukr nebo kůru z pomeranče), 2... více o Bábovka z roku 1900

    Bramborové pusinky (1922)

    Bramborové pusinky (1922)

    Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě. V misce pěnovitě utřeme máslo, přidáme prolisované brambory, žloutek, vejce, sůl a parmezán. Plech potřeme... více o Bramborové pusinky (1922)

    Bramborové kynuté koule (1922)

    Bramborové kynuté koule (1922)

    Ze všech surovin vypracujeme s pomocí mléka tuhé těsto. Necháme asi 1 hodinu kynout. Pak tvarujeme kuličky, dáme na 20 minut kynout a pak smažíme na... více o Bramborové kynuté koule (1922)

    Posvícenské koláče z r. 1900

    Posvícenské koláče z r. 1900

    Na mísu dáme mouku, cukr, sůl, kůru, strouhané mandle, vanilinový cukr a muškátový oříšek. Do koflíku slazeného mléka dáme zkynouti kvasnice (3 kostky... více o Posvícenské koláče z r. 1900

    40 minut
    Pracny z roku 1900

    Pracny z roku 1900

    Všechny přísady zaděláme na vále v těsto. Necháme asi 30 minut odležet a potom plníme do ztuženým tukem vymazaných formiček. Po upečení ještě teplé... více o Pracny z roku 1900

    30 minut
    Čokoládový dort ze 150 g

    Čokoládový dort ze 150 g

    Máslo, cukr a žloutky třeme do pěny. Na čokoládu nalijeme lžíci vody a necháme ji v troubě (nebo na plotýnce) změknout. Pak ji přidáme k utřeným... více o Čokoládový dort ze 150 g

    10 minut
    Pomazánka s tuňákem pro děti i dospělé 123

    Pomazánka s tuňákem pro děti i…

    Slít trochu oleje z konzervy přidat k pomazánkovému máslu a bud ručním šlehačem nebo vidličkou krásně vymíchat do hladka. Pokud máte rádi pórek, tak... více o Pomazánka s tuňákem pro děti i dospělé 123

    1001 noc

    1001 noc

    Kuřecí prsa naklepeme natenko a poté z jedné strany ještě několikrát (proti vláknům) nařízneme, skoro jako bychom chtěli nakrájet nudličky, akorát, že... více o 1001 noc

    Falešná dršťková 1957

    Falešná dršťková 1957

    Vločky a mouku osmažíme na tuku, až jíška zčervená zaprášíme paprikou, necháme zpěnit. Zalijeme vodou. Přidáme zeleninu, houby a ke konci vaření... více o Falešná dršťková 1957

    120 minut
    Koláčky ze 100% tuku

    Koláčky ze 100% tuku

    Na vál dáme mouku a nastrouháme na velkém okatém struhadle tuk, přilijeme kvásek a zaděláme polotuhé těsto. Podle potřeby přilijeme mléko. Nenecháváme... více o Koláčky ze 100% tuku

    15 minut
    15minutová česnečka

    15minutová česnečka

    Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přilijeme vývar a přidáme na kostky nakrájené brambory, nastrouhanou mrkev a kostky anglické slaniny. Spíše... více o 15minutová česnečka

    100% rajská šťáva - sterilovaná

    100% rajská šťáva - sterilovaná

    Na rajčatovou štávu používáme rajčata, která se z keříčku trhají téměř bez použití síly, tedy hodně zralá a rudá, která do ruky padají skoro sama.... více o 100% rajská šťáva - sterilovaná

    45 minut
    Rychlá babiččina bábovka 100 let starý

    Rychlá babiččina bábovka 100 let starý

    Všechny ingradience kromě kakaa odměříme, dáme do mísy a řádně promícháme metlou. Část těsta dáme stranou a obarvíme kakaem. Polovinu světlého těsta... více o Rychlá babiččina bábovka 100 let starý

    75 minut
    Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920

    Citronová bábovka hotelu Ritz z roku…

    68 minut
    100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják

    100% žitný kváskový chleba z ošatky…

    30 minut
    100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!

    100% sypká rýže, jednoduše a vždy…

    Bramborové smažinky (1922)

    Bramborové smažinky (1922)

    Dobře propracované škubánkové těsto vyválíme na pomoučeném vále asi na 1 cm a formičkou vykrajujeme tvary, které smažíme na oleji do růžova. Podáváme... více o Bramborové smažinky (1922)

    Lačná pýcha (1922)

    Lačná pýcha (1922)

    3/4 l mléka, cukr a vanilku uvedeme do varu. Ze 6 bílků ušleháme tuhý sníh ze kterého lžící vybíráme kousky a dáváme do vroucího mléka vařit. Když... více o Lačná pýcha (1922)

    Bramborová paštika (1922)

    Bramborová paštika (1922)

    Vařené brambory oloupeme a prolisujeme, játra odblaníme, nožem dobře utřeme nebo 2x umeleme na masovém strojku (v současné době rozmixujeme). Obojí... více o Bramborová paštika (1922)

    Brambory s houbami (1922)

    Brambory s houbami (1922)

    Na vymazaný a vysypaný pekáč dáme vrstvu vařených oloupaných a na plátky nakrájených brambor, na ně vrstvu na másle a kmíně dušených hub osolených a... více o Brambory s houbami (1922)

    Nepravá majonéza (1922)

    Nepravá majonéza (1922)

    V míse dobře utřeme smetanu, žloutek a hořčici, pak po kapkách přidáváme olej, ocet, sůl a pepř. Předpis na salát najdete pod názvem "Bramborový salát... více o Nepravá majonéza (1922)

    Bramborový salát s nepravou majonézou (1922)

    Bramborový salát s nepravou majonézou…

    Uvařené vychladlé, oloupané brambory nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou okurku, nakrájené vařené vejce, nahrubo nastrouhané jablko, na drobno... více o Bramborový salát s nepravou majonézou (1922)

    20 minut
    Vaječný koňak třený - 1930

    Vaječný koňak třený - 1930

    Prosátý moučkový cukr, žloutky, vanilkový prášek nebo utlučenou prosátou vanilku třeme v míse 15 minut. Pak přidáme svařené, vychladlé mléko nebo... více o Vaječný koňak třený - 1930

    40 minut
    Vaječný koňak vařený - 1930

    Vaječný koňak vařený - 1930

    V kotlíku zamícháme v syrovém mléce nebo smetaně vanilku vcelku, moučkový cukr a žloutky. Kotlík s obsahem postavíme do kastrolu s horkou vodou a na... více o Vaječný koňak vařený - 1930

    Wiener schwabenschnecken - recept z r. 1914

    Wiener schwabenschnecken - recept z r…

    Hlemýždí tělíčka dáme do osolené vody, přidáme všechny přísady jemně pokrájené a vaříme ještě asi 1 hod. (může být i méně). Po varu je vyjmeme a... více o Wiener schwabenschnecken - recept z r. 1914

    Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904

    Šneci a lá Versailes - recept z roku…

    Šnečí tělíčka jemně usekáme. Utřeme máslo se sardelovou pastou, a citronovou kůrou. S vejcem třeme dále. Přidáme strouhanku a zamícháme se smetanou na... více o Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904

    Chléb 100% celozrnný

    Chléb 100% celozrnný

    Peče se 5 hodin na program celozrnná mouka (v pekárně Panasonic nastavime whole wheat a velikost chleba L).... více o Chléb 100% celozrnný

    Dresink 1000 ostrovů

    Dresink 1000 ostrovů

    Cibulku, vejce, okurky nakrájíme nadrobno a všechny suroviny smícháme dohromady a vidličkou rozšleháme. Misku přikryjeme potravinovou fólií a uložíme... více o Dresink 1000 ostrovů

    10minutové Be-Be řezy

    10minutové Be-Be řezy

    Na dno obdélníkové misky s vyšším okrajem - já používám tu, ve které se prodávaly jogurty - položíme vrstvu sušenek, které namažeme krémem. Další... více o 10minutové Be-Be řezy

    Boršč pro labužníky r. 1878

    Boršč pro labužníky r. 1878

    Hovězí i vepřové maso uvaříme s veškerou zeleninou a kořením. Červenou řepu omyjeme, oloupeme a vcelku upečeme v troubě. Měkkou řepu nakrájíme na... více o Boršč pro labužníky r. 1878

    Be-Be moučník po 106

    Be-Be moučník po 106

    Nejjednodušší, žádný krém a uvařit pudink zvládne každý taťka. Jednoduše na plech poklademe vrstvu sušenek, až do samého kraje i rohu, sušenky... více o Be-Be moučník po 106

    Dokonalý sendvič na 100 chutí

    Dokonalý sendvič na 100 chutí

    Příprava koření: v mixéru mixujeme všechno koření 2 min., až je vše velice dobře smícháno, nebo utřeme vše přes jemnější síto. Používáme 30 g koření... více o Dokonalý sendvič na 100 chutí

    Neapolský těstovinový salát     10kg

    Neapolský těstovinový salát 10kg

    Vřeténka uvaříme v dostatečném množství vody do poloměkka, scedíme a nakonec propláchneme. Mrkev a cuketu pokrájíme na tenké delší nudličky(julienne)... více o Neapolský těstovinový salát 10kg

    Žĺtkové zázvorníky (100-ročný recept)

    Žĺtkové zázvorníky (100-ročný recept)

    Zázvor a žĺtky vymiešame s múkou sódou bikarbonou. Rozvaľkáme, povykrajujeme zázvorníky, dáme na plech (večer) a ráno pečieme. Cca 20 kúskov.... více o Žĺtkové zázvorníky (100-ročný recept)

    45 minut
    Rohlíčky z bílého máku  (1930 - 50)

    Rohlíčky z bílého máku (1930 - 50)

    Na vál prosijeme mouku, cukr, prášek, rozdrobíme tuk a spojíme v těsto. Tvoříme malé rohlíčky, rychle je do růžova upečeme, a pokud jsou teplé, hned... více o Rohlíčky z bílého máku (1930 - 50)

    40 minut
    Chlebové cukrovinky (1930 - 50)

    Chlebové cukrovinky (1930 - 50)

    10 lžic strouhaného chleba, 3 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce cukru,1 vejce a trochu mléka propracujeme vláčné těsto. Lžíci klademe na pomaštěný plech malé... více o Chlebové cukrovinky (1930 - 50)

    30 minut
    Rajská polévka s masem alá čínská kuchařka 1987

    Rajská polévka s masem alá čínská…

    Maso osmažte na pánvi na oleji, až ztmavne. Zasypte kmínem a sundejte z hořáku. Spařte a oloupejte rajčata, vložte do vývaru a dejte vařit na 10 minut... více o Rajská polévka s masem alá čínská kuchařka 1987

    • Nic nebylo nalezeno

  • Vejce při vaření neprasknou

    Vejce při vaření neprasknou

    Popraskané vejce a půlka bílku vyteklá ve vodě. Znáte to? Máme pár jednoduchých tipů, jak se… Celý článek

    Jak vyklápíme bábovku

    Jak vyklápíme bábovku

    Bábovka patří k nejoblíbenějším českým moučníkům. Bohužel ale občas nejde dobře vyklopit, a… Celý článek

    Pozor na čerstvý ananas

    Pozor na čerstvý ananas

    Oblíbili jste si čerstvý ananas? Pak zpozorněte! Celý článek

    Co s vybouleným dortem

    Co s vybouleným dortem

    Možná už se vám to také stalo. Připravujete doma dort na oslavu, jenže když z trouby upečený… Celý článek

    Poleva patří do chladna

    Poleva patří do chladna

    Ať už občas připravujete dort, plněné košíčky nebo jiné zákusky s čokoládovou polevou,… Celý článek

    Jak dostat kečup z láhve?

    Jak dostat kečup z láhve?

    Nejspíš to dobře znáte, chcete si na talíř dát kečup, otevřete novou lahvičku, ale ať s ní… Celý článek

    Křehounký závin

    Křehounký závin

    Také tak milujete štrůdly a záviny? Jejich příprava není složitá, určitě už to máte nacvičené.… Celý článek

    Pozor na alkohol

    Pozor na alkohol

    Máte rádi pokrmy z hub? Pak jste možná už slyšeli o tom, že by se neměly konzumovat s… Celý článek

    Jak na výborné ražniči?

    Jak na výborné ražniči?

    Pokrm původem z Balkánu u nás rychle zdomácněl. Maso napíchané na špejli nebo kovové jehle,… Celý článek

    Vždy sypká a bílá dušená rýže

    Vždy sypká a bílá dušená rýže

    Pokud jste vlastníkem rýžovaru, tak na tomto úkolu není nic složitého. Nicméně vaření rýže v… Celý článek

    • 1
    • 2
    • 3
    • ...
    • 6
    • Další stránka
    • marmite
      tmavě hnědý, roztíratelný silný extrakt vyrobený z vysloužilých pivních…

Doporučujeme

30 minut
Gnocchi s česnekem, špenátem a kuřecím masem

Gnocchi s česnekem, špenátem a…

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

Poslední sledované recepty

121
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
89
Carpaccio z rajčat
Carpaccio z rajčat
56
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
56
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
49
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…

Zajímavé články

Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem zdravější než jeho bílá varianta
Znáte černý česnek? Je chutnější a mnohem…
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché recepty, které vás budou bavit
Rychlovky z horkovzdušné fritézy: Tři jednoduché…
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak připravit ty nejšťavnatější
Karbanátky z mletého masa i bez něj. Tipy, jak…
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
AHA.cz Pohřeb Křesadlové (†81): Bratři Formanové ji donesli do hrobu

Pohřeb Křesadlové (†81): Bratři Formanové ji donesli do hrobu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Jak se randilo za socialismu: Pozvání na schůzku z očí do očí, intimní chvilky v kině i marná čekání

Jak se randilo za socialismu: Pozvání na schůzku z očí do očí, intimní chvilky v kině i marná čekání

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Borhyová na Titanicu: Mám husí kůži ještě teď!

Borhyová na Titanicu: Mám husí kůži ještě teď!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

Spíte jako voják, nebo jako hvězdice? Tohle to o vás vypovídá!

  • Recepty.cz
  • Výsledky vyhledávání
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact