Vaječný koňak vařený - 1930

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Rozpočet 1.
    • 500
      ml mléko
    • 200
      g cukr
    • vanilka 3 cm
    • 8
      ks žloutek
    • 1
      l konzumní líh 80% 1/8 l
  • Rozpočet II.
    • 1
      l mléko postup je stejný, jen do mléka se přidá máslo
    • 50
      g máslo čajové
    • 350
      g cukr
    • 12
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilka 3 cm
    • konzumní líh 80% 3/16 litru

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V kotlíku zamícháme v syrovém mléce nebo smetaně vanilku vcelku, moučkový cukr a žloutky. Kotlík s obsahem postavíme do kastrolu s horkou vodou a na plotně šleháme, až zhoustne. Pak je dáme vychladnouti, vanilku vyndáme (usušenou můžeme upotřebiti do buchet) a zamícháme do něho líh.
2
Ingredience si můžeme upravit do dnešní doby a vlastní chuti. Tento vaječný koňak je lehčeji stravitelný. Bez alkoholu jej můžem podávat dětem.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Konzumní líh 80% Máslo Mléko Vanilka Žloutek

Komentáře k receptu

  • František Brusák
    František Brusák |

    11. 11. 2011 07:28

    Dříve se dával líh konzumní který prodávali v lékárnách a drogerii,dnes se většinou používá rum nebo vodka.Nebo alkohol který Vám chutná.Hezký den

  • katerina cernochova
    katerina cernochova |

    8. 12. 2006 09:09

    ten lih je jakykoli alkohol jaky tam chces nalit, muze to byt rum, ale i whiskey ;) ja pouzivam rum...

  • Anonym
    Anonym |

    4. 12. 2006 14:31

    ten lih je rum?

Poslední navštívené:

Abecední seznam: