• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
    Napište svůj komentář k receptu

    Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    3.7
    hodnotilo: 3
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • zahradní šneci 4 x 24 uvařených a upravených
      • ulity 4 x 24 vyvařených a vyčištěných
      • máslo 1/4 (250 g)
      • sezamová pasta V tubě
      • citronová kůra Strouhaná z 1 citronu
      • 1
        ks vejce Celé syrové
      • 2
        dl strouhanka Hrníček
      • 6
        lžíce smetana
      • 1
        lžíce citronová šťáva
    • Na ozdobu
      • kapie Konzervovaná řezaná na proužky
      • sardelová očka
      • 1
        ks vařená vejce Na tvrdo
      • 4
        ks nakládané okurky
      • 1
        balíček želatina plátková

    Postup přípravy receptu

    1
    Šnečí tělíčka jemně usekáme. Utřeme máslo se sardelovou pastou, a citronovou kůrou. S vejcem třeme dále. Přidáme strouhanku a zamícháme se smetanou na pevnější hmotu, chuť můžeme upravit citronovou šťávou. Směsí plníme ulity a tyto zapečeme v troubě zprudka při 250 °C do růžova cca 10-15 min.
    2
    Dopředu si připravíme obložený talíř, obložíme plátkem vařeného vejce, sardelovým očkem, a okurkou. Zalejeme želatinou uvařenou podle návodu na balíčku, a dáme ztuhnout do chladničky. Zapečené hlemýždí ulity dáme na talíř k obloze a podáváme s chlebem.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Bábovka z roku 1900

    Bábovka z roku 1900

    Pracny z roku 1900

    Pracny z roku 1900

    Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920

    Citronová bábovka hotelu Ritz z roku…

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Radek
      Radek | 8. 5. 2013 20:45

      Neměl jsem smetanu, tak jsem dal mléko a jsou výborní!!! Jen to dobývání z ulity, ale palička na maso to jistí :-)) :-D

    • pavel
      pavel | 4. 6. 2011 20:07

      od mé babičky která bydlela ve francii vím že se mají nechat 2 dny zavřené bez potravy aby se vyčistili

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 3. 5. 2010 19:46

      Měla jsem je jen polité máslíčkem a byla to mana nebeská

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 3. 5. 2010 19:45

      Já je jedla poporvé na kamáradčině oslavě, i mi řekla, jak je dělala, v podstatě, jak popisuje Danielka - je to nezvyklé, ale dobré

    • Daniella O.
      Daniella O. | 3. 5. 2010 19:34

      Honzo, sama jsem je nikdy nedelala, pouze jsem koukala kucharum pod ruce. Nejdrive sneky hodili do horke vody, az vyplavali z ulit, vyjmuli je a vykuchali. Ulity se jeste nechavaly vyvarit a je nutne je poradne vycistit. Potom se uvareni a vykuchani sneci nacpou zpatky do ulit a nejlepsi jsou, kdyz se zaliji rozpustenym bylinkovym maslem s trochou cesneku, cerstva bagetka a je to delikatesa. V restauracich jsou dost drazi, protoze priprava zabere dost casu a kuchani je piplacka. Vysledek ale stoji za to :) Na zaver je jeste chvilku dopekali v troube. Kdo to nikdy nevyzkousel, nemel by rikat FUJ!

    • Jan Smetana
      Jan Smetana | 2. 5. 2010 14:44

      Potřebuji vědět,jak to s těmi šneky udělat,když je donesu domů a co potom dělat dál?Poradí mi někdo?Předem díky.Honza

    • Tereza J.
      Tereza J. | 26. 5. 2008 14:39

      Zorka položila dobrú otázku. Prasa sa pováľa v hnoji, v smrade sa pohybuje a nikomu to nevadí. Slimáky žijú len v čistom prostredí. Inak jedla som zapekané slimáky s omáčkou vo Francúzsku a boli výborné. Tam dostať chladené aj mrazené slimáky v ulitách s masielkami rôzne ochutenými už hotové, len si ich dopečiete.

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 25. 5. 2008 22:40

      Snažím se už leta toto jídlo ve svém okolí popularizovat.Je to víceméně slavnostní jídlo,podávané obvykle jako teplý předkrm a pokud by u stolu měl být někdo znechucen, byla by to škoda.Averzi některých řeším tím způsobem,že jim předložím šneky bez šneků. Zvláště citlivým jedincům podávám nádivku bez domečků. Děti k tomu přistupují bez předsudkú, pokud jim už někdo neřekl, že je to fuj.

    • Zora Manasová
      Zora Manasová | 25. 5. 2008 17:29

      A na ryby, hydinu a mäso máte žalúdok, z toho vám nie je špatne?

    • Petule B.
      Petule B. | 11. 5. 2008 22:44

      Jak se rika: Proti chuti zadny disputat. Ale ja na tohle taky nemam zaludek....

    • Tereza J.
      Tereza J. | 11. 5. 2008 15:23

      V Čechách nie sú slimáky chránené : U nás áno.

    • Eva Červenková
      Eva Červenková | 11. 5. 2008 13:31

      mě je z vás špatně...

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 11. 5. 2008 12:01

      Popsaný způsob předpokládá, že si přejete udělat milované osobě (osobám) radost, protože je to práce, v tomto případě doslova, pro vraha:po cca týdenním půstu (těch šneků!)-vyprázdní se,vložit na pár hodin do octové osolené vody-pustí sliz. Po oprání v čisté vodě vložit do vroucí vody... a povařit půl hodiny.Pak vyjmout tělíčka z ulit, od svalu odříznout měkkou část (střívka) a nožičky několikrát!!! promnout se solí (hrubší).Máte polotovar (zmrazit, zavařit). Tento je třeba náslledně uvařit (2 až 3 hodiny) v hovězím vývaru (Masox) s polévkovou zeleninou a divokým kořením. Máte další polotovar. Ten můžete dohotovit podle uvedeného receptu (M.D.R. a já přidáváme špetku květu, nastouhanou cibuli,ještě jeden žloutek, místo smetany a strouhanky 2 nadrobno nakrájené a mlékem zvlhčené rohlíky, do ulity napřed nalejeme mokka lžičku vývaru a nádivkou naplněnou v ulitách "ďobneme" do strouhanky-vytvoří krustičku). Finální produkt můžete opět zmrazit.

    • Anna Doležalová
      Anna Doležalová | 11. 5. 2008 07:04

      No a jak se s nima zachází před tím než je rozmelete nebo nasekáte? Teď je jich na zahradě dost, ale neumím si s nima poradit před přípravou. To se musí asi nějak, ale nevím co.

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 11. 5. 2008 01:55

      Hlemýždě zbožňuji a podle tohoto receptu obzvlášťVe své kuchařce jej má už M.D.Rettigová.Nejlepší jsou bez ničeho, popř. s bílým chlebem

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
    Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Vaření Francie Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Kapie Máslo Nakládané okurky Sardelová očka Sezamová pasta Smetana Strouhanka Ulity Vařená vejce Vejce Zahradní šneci Želatina plátková
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Špagety sypané česnekem

    Špagety sypané česnekem

    Smažený kapr

    Smažený kapr

    Smažené banány

    Smažené banány

    Sýrová pórková polévka

    Sýrová pórková polévka

    Grilovaný hermelín

    Grilovaný hermelín

    Vařený krém do cukroví a řezů

    Vařený krém do cukroví a řezů

    Lívance s tvarglemi

    Lívance s tvarglemi

    Šťavnaté kari kuře

    Šťavnaté kari kuře

    Bramborovo-sýrové lívance

    Bramborovo-sýrové lívance

    Doporučujeme

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    60 minut
    Domácí těstoviny

    Domácí těstoviny

    40 minut
    Omáčka z pečených paprik

    Omáčka z pečených paprik

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    Poslední sledované recepty

    24
    Zapečené brambory se smetanou
    Zapečené brambory se…
    24
    Kotlety po vinařsku
    Kotlety po vinařsku
    19
    Olomoucké toasty
    Olomoucké toasty
    19
    Valašská zelňačka s houbami
    Valašská zelňačka s…
    19
    Rychlá kávová zrna
    Rychlá kávová zrna

    Zajímavé články

    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
    Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších dezertů do skleničky
    Nepečené recepty frčí! Zkuste 5 nejlepších…
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého jídelníčku?
    Přírodní vitamíny: Jak je propašovat do každého…
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému čaji podle Britů
    Shortbread: Recept na nejlepší sušenky k horkému…

    Sledujte nás

    AHA.cz Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    Nový seriál ČT Kukačky: Malé podvody na diváky!

    AHA.cz Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    Burešová kápla božskou: Takhle si žije s Forejtem z MasterChefa!

    AHA.cz Deník Aha! 23.1.2021

    Deník Aha! 23.1.2021

    Dáma.cz Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Dáma.cz Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Módní minimalismus: Kabelky na mobil jsou praktické i slušivé! Kde je sehnat?

    Ženy.cz Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Stravovací návyky celebrit. Jí Meghan, J.Lo nebo Gemma opravdu tak super zdravě?

    Maminka.cz Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Výborný domácí chleba i bez pekárny - vyzkoušejte náš recept!

    Reflex.cz Vše, co potřebujete vědět o koupi automobilu. Přehled vašich práv i možných rizik

    Vše, co potřebujete vědět o koupi automobilu. Přehled vašich práv i možných rizik

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    Háčkované hračky: Inspirujte se, jaké krásné kousky můžete dětem vyrobit

    • Recepty.cz
    • Šneci a lá Versailes - recept z roku 1904
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí