Bramborové smažinky (1922)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks těsto škubánkové (možno i z pytlíku)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dobře propracované škubánkové těsto vyválíme na pomoučeném vále asi na 1 cm a formičkou vykrajujeme tvary, které smažíme na oleji do růžova.
2
Podáváme jako přílohu k masu nebo zelenině. Rychlé a reprezentativní, zvláště když vykrajujete různé tvary.

Komentáře k receptu

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    18. 8. 2005 12:58

    Dnes jsem vyzkoušela tuto i moji variantu. Výborné jsou oboje. Smažené bez obalování více nasáknou omastkem a jsou měkčí, ve strouhance jsou zase křupavější ale je to o trošku pracnější. Vykrajovala jsem velké kytky a podávala s houbovou omáčkou.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    17. 8. 2005 12:12

    Přesně toto mám vyhlédnuto v mé stoleté kuchařce. Akorát s tím rozdílem, že se tvary mají ještě máčet v rozšlehaném vejci a obalovat ve strouhance. Podle kuchařky se hodí k masům, hlavně k pikantním omáčkám - svíčková, srnčí, zajíci atd... Dneska dělám škubánky, tak vyzkouším a dám vědět. Jen tu zvěřinu nemám..:-).