• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Zimní polévka II.
Napište svůj komentář k receptu

Zimní polévka II.

autor: Zdenča
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Zimní polévka II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg uzené kosti
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      šálek hrách půlený
    • 0,25
      ks kapusta
    • 3
      ks brambory 2-3
    • sůl
    • pepř mletý
    • vegeta
    • nové koření

Postup přípravy receptu

1
Uzené kosti dáme vařit do tlakového hrnce a po půl hodině vypneme a přidáme 1 šálek půleného hrachu a 4 kuličky nového koření a vaříme dalších 20 minut. Do dalšího hrnce dáme nakrájenou cibuli a na oleji ji orestujeme, přidáme 1 lžičku vegety a na kolečka nakrájenou mrkev i nakrájenou kapustu. Vše chvíli orestujeme a podlijeme 3/4 litrem vody. Přidáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme a opepříme a necháme vše vařit, až nám brambory změknou. Z tlakového hrnce slijeme vývar přes cedník do hrnce s polévkou, kde se vařily brambory a vyndám
2
Tato polévka je hustá a podává se s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Zimní salát

Zimní salát

Ovocný salát pro zimní večery

Ovocný salát pro zimní večery

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenča | 19. 12. 2007 22:25

    Tuto polévku jsem kdysi vyčetla v jednom časopise a moc nám zachutnala. Máme ji rádi stejně jako zelňačku,boršč a podobně husté polévky.Množství surovin do této polévky si může každý upravit podle sebe.

  • Lusinda | 19. 12. 2007 07:50

    Zdenčo anonyma ignorujte.Já např. trochu vývaru z uzených kostí přidávám i do křenové omáčky a ta chuť..:o)

  • Tereza J. | 19. 12. 2007 07:20

    Zdenča, dobrá polievka z údeného je v zime na nezaplatenie. Na váš spôsob som nerobila, ale hrach máme radi, takže určite uvarím. Poznámky anonymov si nevšímajte. Nemá to zmysel.

  • Anonym | 18. 12. 2007 23:21

    Uzenou polívku ZÁSADNĚ NEVAŘÍM - kromě toho, že mi nechnutná, je taky karcinogenní.Chuť fazolové, čočkové, nebo jakékoliv jiné luštěninové polévky nejvíce zlepšíte vařením s česnekem, cibulí, celerem a petrželí, po uvaření přidáním trochy mléka a zelené natě. Pokud chcete zahustit, část odeberte a umixujte a po umixování vraťte zpět do polévky, výsledná chuť je tiísíckrát lepší než patlání jíšky do polívky.

  • Zdenča | 18. 12. 2007 20:35

    Je poznat,že jste výborný kuchař a máte vše v malíčku.Jen by mě osobně zajímalo z čeho připravujete uzenou polévku ?A popřípadě jak se dá vylepšit chuť fazolové a nebo čočkové polévky ?

  • Anonym | 17. 12. 2007 00:24

    Uzené kosti.... No uvařit je a obrat, to ještě jo, ale tu vodu z nich ZÁSADNĚ vylévám do záchoda.

  • Michal | 16. 12. 2007 16:25

    Anonyme, kdo umí ten umí a kdo neumí, alespoň si suše pšoukne v komentáři. Tak dobrou chuť.

  • Anonym | 14. 12. 2007 14:03

    jéžiš, tohle by mi chutnalo!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Prosinec Večeře Vaření Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hrách Kapusta Mrkev Nové koření Pepř mletý Sůl Uzené kosti Vegeta
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Zelný salát s koprem

Zelný salát s koprem

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Jahodovo-banánové muffiny

Jahodovo-banánové muffiny

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Doporučujeme

5 minut
Zelené smoothie s pampeliškovými květy

Zelené smoothie s pampeliškovými květy

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

20 minut
Šeříkový sirup

Šeříkový sirup

30 minut
Grilovaný hermelín s červenou řepou

Grilovaný hermelín s červenou řepou

30 minut
Grilované portobello s bylinkami

Grilované portobello s bylinkami

30 minut
Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

150 minut
Hovězí ptáčky s rýží

Hovězí ptáčky s rýží

40 minut
Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Poslední sledované recepty

53
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Čevabčiči
Čevabčiči
15
Grilované portobello s bylinkami
Grilované portobello s…
14
Grilovaný hermelín s červenou řepou
Grilovaný hermelín s…

Zajímavé články

7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Bezový sirup, džem i smaženky: 5 receptů z bezu, které znaly už naše babičky
Bezový sirup, džem i smaženky: 5 receptů z bezu,…
Variace na oblíbené mojito: s jahodami, okurkou, levandulí i kokosem
Variace na oblíbené mojito: s jahodami, okurkou,…
Věštění z jídla: Odhalte budoucnost pomocí cibule, bylinek nebo vařeného vejce
Věštění z jídla: Odhalte budoucnost pomocí cibule…
Jahody do truhlíku: Vypěstujte si sladkou úrodu i bez zahrady
Jahody do truhlíku: Vypěstujte si sladkou úrodu i…
AHA.cz Vášáryová prodává byt po Lasicovi: Přepych za 23 milionů!

Vášáryová prodává byt po Lasicovi: Přepych za 23 milionů!

Mimibazar Tip na víkend: Vypravte se na putování pražskými vinicemi a poznejte nepoznané

Tip na víkend: Vypravte se na putování pražskými vinicemi a poznejte nepoznané

Dáma.cz Partnera najdete ve zvěrokruhu: Proč se protiklady přitahují i v astrologii?

Partnera najdete ve zvěrokruhu: Proč se protiklady přitahují i v astrologii?

Blesk pro ženy Bohyně díky madeiře: Outfit s půvabnou výšivkou 3x jinak

Bohyně díky madeiře: Outfit s půvabnou výšivkou 3x jinak

Ženy.cz Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Blesk.cz Meghan vyrazila na místo masakru v Texasu: Květiny pro postřílené děti!

Meghan vyrazila na místo masakru v Texasu: Květiny pro postřílené děti!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem aneb 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem aneb 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Sedm triků, jak vyvolat porod, když se miminku nechce na svět

Sedm triků, jak vyvolat porod, když se miminku nechce na svět

Blesk Horoskopy 5 znamení, která mají nálady jako na houpačce. Nikdy nevíte, jak budou reagovat

5 znamení, která mají nálady jako na houpačce. Nikdy nevíte, jak budou reagovat

Abecedazahrady Hořcový stromek: Jak na pěstování, aby bujně rostl a bohatě kvetl

Hořcový stromek: Jak na pěstování, aby bujně rostl a bohatě kvetl

  • Recepty.cz
  • Zimní polévka II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí