• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Vanilkový krém na dorty
    Napište svůj komentář k receptu

    Vanilkový krém na dorty

    autor: aktija
    0.0
    moje hodnoceni
    4.7
    hodnotilo: 12
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Vanilkový krém na dorty
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 0,50
        l mléko
      • 120
        g cukr krupice
      • 2
        balíček vanilkový pudink
      • 400
        g máslo
      • 1
        ks vanilka nebo vanilkový cukr

    Postup přípravy receptu

    1
    Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém rozšleháme a přidáme máslo nakrájené na malé kousky. Šleháme asi 5 minut, aby krém byl hladký a našlehaný.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky

    Vanilkový a kakaový krém na dorty,…

    Lahodný čokoládový krém na dorty

    Lahodný čokoládový krém na dorty

    Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

    Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • saska
      saska | 13. 3. 2017 16:36

      To byla hnusárna.

    • zdněk
      zdněk | 25. 6. 2016 15:18

      to se dělá na sporáku?? :-\ :-\ :-\ :-\

    • zdněk
      zdněk | 25. 6. 2016 15:18

      to se dělá na sporáku?? :-\ :-\ :-\ :-\

    • zdněk
      zdněk | 25. 6. 2016 15:18

      to se dělá na sporáku?? :-\ :-\ :-\ :-\

    • Barbora
      Barbora | 6. 1. 2016 15:27

      Rozhodně bych do krému dával jen PRAVÉ máslo...Rozhodně ne heru nebo perlu..

    • Jana
      Jana | 20. 11. 2015 12:23

      Mohla bych místo másla použít HERU nebo PERLU? Děkuji :-S

    • Jana
      Jana | 20. 11. 2015 12:23

      Mohla bych místo másla použít HERU nebo PERLU? Děkuji :-S

    • Jana
      Jana | 20. 11. 2015 12:23

      Mohla bych místo másla použít HERU nebo PERLU? Děkuji :-S

    • Martina
      Martina | 22. 12. 2014 13:07

      Výborné! Jen mi tam chyběl rum ;-) a to jsme si uvědomila až byl krém na rohlíčkách. No tak je bez rumu, no :-) Ale je super!!!

    • pecka55
      pecka55 | 16. 7. 2014 15:44

      Je opravdu super....

    • Andynka
      Andynka | 9. 4. 2014 17:39

      Máslo musíte trošku ohrát a stejnou teplotu jako je krém :)

    • Petr
      Petr | 25. 3. 2014 19:05

      Dobrý den, krém se mi vždy srazí, máslo, když ho do pudinku zašlehám, udělá malé hrudky. Nevíte, čím by to mohlo být, kde dělám chybu? Děkuji.

    • Paní Vlčková
      Paní Vlčková | 22. 8. 2013 00:55

      Dobrý den,zítra peču dort a mám v plánu aby byl potahovaný marcipánem. Pořád přemýšlím a došla jsem k vanilkovému neboli máslovému krému. Je vhodný nějaký z nich? Potřebuji poradit co nejrychleji prosím. Děkuji.

    • Iveta
      Iveta | 10. 12. 2012 21:01

      Je tenhle krém vhodný pod potahovací hmoty jako je marcipán nebo fondán? Nepoteče ta potahovka po krému? Díky za odpověď :-)

    • Andrea Zvoníčková
      Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 16:26

      jujda, jak tak koukám, vše jsem napsala dvakrát.. Asi to nejde vymazat, že?

    • Andrea Zvoníčková
      Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 16:26

      jujda, jak tak koukám, vše jsem napsala dvakrát.. Asi to nejde vymazat, že?

    • Andrea Zvoníčková
      Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 14:27

      Omlouvám se, právě mi zhoustl :) Chce to opravdu trpělivost. Začne houstnout až po delsí době. Sporák jsem měla na 2 a půl. je výborný :)

    • Andrea Zvoníčková
      Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 14:27

      Omlouvám se, právě mi zhoustl :) Chce to opravdu trpělivost. Začne houstnout až po delsí době. Sporák jsem měla na 2 a půl. je výborný :)

    • Andrea Zvoníčková
      Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 14:22

      Ahoj. právě ho vařím, ale nechce mi zhoustnout... co mám dělat?

    • Andrea Zvoníčková
      Andrea Zvoníčková | 20. 8. 2009 14:22

      Ahoj. právě ho vařím, ale nechce mi zhoustnout... co mám dělat?

    • Rozkrad Poklad
      Rozkrad Poklad | 21. 7. 2009 12:25

      co je to ta magdalena ??? Jinak dobrý recept i pro takové gastronomické analfabety jako jsem já děkují moc

    • jana gross
      jana gross | 22. 12. 2007 16:42

      Ahoj všem. Krém jsem dělala z vody, přidala do toho trochu medu a rumu. A úúúúúžasné. Mňam mňam. Kombinovaně :-)))Dávám všem za 1 :-)

    • lili
      lili | 30. 12. 2006 21:42

      ahoj anonyme, nesmí se toho sníst kopce. kdybyste Francouzům radil, že mají dát do svého créme brulée pudinkový prášek, asi by ám vyhlásili válku. a to samé Italové třeba s krémem zabaglione... člověk to holt musí kompenzovat třeba dobrým vínem a necpat se jako nezavřený :-) já jen doufám, že kovářova kobyla bosa nechodí a že se tady nějaký skvělý krém objeví !

    • Anonym
      Anonym | 30. 12. 2006 18:23

      Kdo ví,jestli Magdalénu netrefil šlak z vysokého cholesterolu,tak se možná obrací proto,že tady mohla ještě být,kdyby všude nevrážela tolik vajec.V tomto receptu je taky máslo,ale kdo má problémy,může nahradit jiným tukem.

    • lili
      lili | 30. 12. 2006 17:16

      kde je poctivý vanilkový krém ze šlehačky, žloutků, cukru, případně sýra typu mascarpone, lučina či philadelphia? češi jsou holt na ten pudink ... magdalena se v hrobě obrací

    • Andy
      Andy | 5. 10. 2006 21:32

      Zkoušela jsem to dělat z vody,krém byl naprosto úžasnej.Nakonec jsem přidala kakao,protože u nás jsou v kurzu čokoládový krémy a sklidila jsem obrovský úspěch.Chválím,už nebudu dělat jiný!!!

    • Ivana Kašparovská
      Ivana Kašparovská | 15. 9. 2006 16:02

      Krém je výborný, dělám ho ale tak, že nejdřív našlehám máslo a pak do něj po trochách zašlehávám uvařený vachlazený puding. Na závěr zašlehám po kapkách trochu rumu (pokojové teploty!). Pro změnu lze přidat kakao a nebo kávu.

    • zuzanka Havlová
      zuzanka Havlová | 15. 9. 2006 13:17

      uplně super

    • Petr
      Petr | 8. 7. 2006 13:35

      Ženský, dejte do toho 3 lžíce medu a zblázníte se :o) Petr

    • Jana z VM
      Jana z VM | 16. 3. 2006 06:59

      Taky vařím puding stejně, aby byl hodně hustý a sladký, aby se nemusel potom přidávat cukr. Moje maminka mě ale naučila našlehat máslo a potom zašlehávat postupně puding, lépe se krém našlehá, přidávám ještě trošku rumu. Nikdy jsem to nedělala z vody a nikdy se nestalo, že by krém žluknul, zvlášť o Vánocích, kdy je zima. Já většinou ještě do tohoto krému přidávám v páře našlehaná vejce s cukrem, krém je ještě více odlehčený a daleko lepší. Je pravda, že do věnečků dávám toho pudingu trochu víc.

    • Jana z Trutnova
      Jana z Trutnova | 15. 3. 2006 17:00

      výborný! Hrozně dlouho dobu jsem sháněla krém do dortů vždycky byl šíleně řidkej nebo nebyl dobrej zkoušela jsem i kupované např. dr. Oetker ale toho bylo zase málo. Až tento je opravdu super, je ho hodně a je výbornej dorty bez něho už nedělám. Ještě jednou paní Jitce děkuji za zveřejnění receptu.

    • Di
      Di | 15. 3. 2006 13:05

      Proč ne, ale do věnečků se dává krému hodně, proto bych ubrala máslo a dala více pudinku, který může být řidší. To znamená alespoň 7 dl mléka na 2 balíčky pudinkového prášku (já dávám 8 dl a 2 zarovnané lžíce polohrubé mouky - s krémem se pak dobře pracuje), másla stačí 200 - 250 g, 80 - 120 g cukru - já ho šlehám s máslem, takže raději moučkový. Vanilkový cukr uvařím v pudinku. Krém ochutím rumrm.

    • martina krchnava
      martina krchnava | 15. 3. 2006 12:48

      Mozem tento krem pouzit aj na venceky pripadne aj na veterniky? prosim odpoved na krchmacka@centrum.sk dakujem

    • Zuza
      Zuza | 5. 2. 2006 11:26

      Podle rady své kolegyně používám do tohoto krému místo mléka vodu, tedy pudink se uvaří s vodou a ne s mlékem. Chuť krému to nijak neovlivní a třeba do vánočního cukroví je tato varianta lepší, protože krém nežlukne a vydrží opravdu dlouho.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
    Moučníky Dorty Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Máslo Mléko Vanilka Vanilkový pudink
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Mrkvová oříšková bábovka

    Mrkvová oříšková bábovka

    Pečené plněné papriky

    Pečené plněné papriky

    Jahodové řezy z Galaretky

    Jahodové řezy z Galaretky

    Benediktinská vejce

    Benediktinská vejce

    Květákové těstoviny se šunkou a nivou

    Květákové těstoviny se šunkou a nivou

    Candát a batátové pyré

    Candát a batátové pyré

    Zdravý chléb do formy

    Zdravý chléb do formy

    Špaldové sušenky bez cukru

    Špaldové sušenky bez cukru

    Zdravá kakaová vegan bábovka

    Zdravá kakaová vegan bábovka

    Doporučujeme

    75 minut
    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi, slaninou a fetou

    Quiche s brokolicí, Fava fazolemi,…

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    20 minut
    Česnečka

    Česnečka

    30 minut
    Brokolicové karbanátky

    Brokolicové karbanátky

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    90 minut
    Croissanty s mandlovou náplní

    Croissanty s mandlovou náplní

    Poslední sledované recepty

    33
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    31
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    29
    Palačinky
    Palačinky
    29
    Brokolicová polévka se smetanou
    Brokolicová polévka se…
    26
    Snadné čokoládové muffiny
    Snadné čokoládové muffiny

    Zajímavé články

    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede. Jaký je správný postup?
    Kynutý houskový knedlík, který se vždycky povede.…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    AHA.cz Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    AHA.cz Deník Aha! 5.3.2021

    Deník Aha! 5.3.2021

    Dáma.cz Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Dáma.cz Zpěvák Dalibor Janda: Místo slávy chomout, ztráta syna a nečekaný kolaps

    Zpěvák Dalibor Janda: Místo slávy chomout, ztráta syna a nečekaný kolaps

    Ženy.cz 5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    Maminka.cz 25 vychytávek, které vám ulehčí život s dětmi a vy je možná neznáte

    25 vychytávek, které vám ulehčí život s dětmi a vy je možná neznáte

    Reflex.cz Bohumil Pečinka: Zavírači, Babiš a bamlanivimab. Neválčíme se virem, ale s chaotickým vedením

    Bohumil Pečinka: Zavírači, Babiš a bamlanivimab. Neválčíme se virem, ale s chaotickým vedením

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    • Recepty.cz
    • Vanilkový krém na dorty
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí