Tmavá cibulová polévka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Skarpa

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg cibule
    • 40
      g máslo
    • 3
      lžíce mouka
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 1
      dl bílé víno - suché
    • 2
      dl zeleninový vývar domácí, pro vegetariány pouze zeleninový, pro ostatní může být i jiný
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka tymián
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nakrájíme na hrubo a začneme jemně restovat na 2/3 rozpuštěném másle (nejlepší je restovat co nejpomaleji a nejdéle) až do zlatovo-hněda. Poté přídáme lžíci jablečného octa (může být i vinný), 1 dcl suchého bílého vína a 2 dcl vývaru (já používám zeleninový, ale může být i jiný, především aby byl domácí). Osolíme, opepříme a po té vše zalijeme vodou a necháme vařit necelou hodinu. Když už máme polévku hezky povařenou přidáme tmavou jíšku, kterou si připravíme ze zbylého másla a mouky. Polévka bude trošku řidší, ale to je dobře, protože, teprve po zahuštění obsah polévky rozmixujeme. Mezi dlaněmi rozdrtíme tymián a přidáme do polévky. necháme chvilku povařit a můžeme podávat.
2
Jako přílohu doporučuje toust zapečený se sýrem (nejlépe čedar).

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: