Srbské "selské maso"

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: airan

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřové maso krkovička nebo plecko
    • 400
      g žampiony čerstvé
    • 3
      ks cibule
    • 3
      ks paprika
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks feferonka
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka paprika - sladká
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kostky, o něco málo větší než na guláš a osmažíme do červena na sádle. V tom samém tuku zasmažíme cibule nakrájené na hrubé proužky, přidáme mouku, necháme zezlátnout a odstavíme. Posypeme paprikou a zalejeme 1,5 l vody. Necháme zavařit, přidáme maso a po 10 minutách ostatní zeleninu a houby - vše nakrájené na hrubo. Vaříme doměkka (je to rychle, protože maso je předem hotové). Osolíme, opepříme.
2
Podáváme v kameninových miskách. K tomu je nejlepší křupavé bílé pečivo... a červené víno!
3
Je to tradičí jídlo srbských restaurací v lidovém stylu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janaso
    Janaso |

    9. 6. 2013 13:09

    Vynikající oběd, určitě ještě udělám.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    31. 5. 2006 10:39

    Mňam, mňam, Airan, to bude jako dělané na prázdniny...Jejda, to už je receptů, to aby prázdniny prodloužili:-))))))))))))))))))))))))))))