Ravioly s ricottou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g krupička z tvrdozrnné pšenice (nebo 500g hrubé mouky)
    • 3
      ks žloutek
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce olivový olej
  • Na náplň
    • 180
      g parmazán
    • 250
      g ricotta
    • sůl
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek
    • rozpuštěné máslo (k podávání)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**(Obr. 1)**
2
Do mísy dejte mouku, krupičku, 2 žloutky a obě vejce, lžičku soli, 150 ml vody a olivový olej. Vypracujte hladké vláčné těsto, nejrychleji elektrickým hnětačem – v tom případě hněťte nejprve na nejnižší, nakonec na nejvyšší stupeň. Těsto ještě ručně prohněťte na moukou poprášené pracovní ploše, vytvarujte do bochánku, zabalte a dejte na 1 hodinu do chladu.
3
**(Obr. 2)**
4
Sýr nastrouhejte a asi dvě třetiny promíchejte s ricottou nebo tvarohem. Směs osolte, opepřete a dochuťte trochou nastrouhaného muškátového oříšku. Těsto rozdělte na dvě poloviny a každou ještě dobře prohněťte. Na moukou poprášené ploše rozválejte na čtverce zhruba 40 x 40 cm. Potřete zbylým rozšlehaným žloutkem. Lžičkou klaďte na jeden plát v rozestupech náplň, celkem asi 40 hromádek. Pokryjte druhým plátem těsta, mezi náplní přitiskněte a pak rádýlkem rozkrájejte na taštičky.
5
**(Obr. 3)**
6
Vařte v hojném množství vroucí osolené vody asi 2 minuty, až vyplavou na povrch. Podávejte zakápnuté rozpuštěným máslem a posypané zbylým parmazánem.
7
=====Know-how=====
8
Aby bylo těsto hezky vláčné, je zapotřebí pojivé síly vajec. Žloutky ho zase krásně zvláční. Při vyvalování těsta na stejnoměrnou výšku vám může hodně pomoci strojek na nudle – nebo zručná práce s válečkem. V Itálii se na těstoviny používá hladká mouka, doplněná někdy krupicí z tvrdozrnné pšenice. U nás se vžilo použití hrubé mouky.
9
----
10
//(Foto: Profimedia.cz, Wolfgang Kowall)//\\
11
//(Food styling: Maren Jahnke)//\\
12
//(Dekor styling: Maria Grossmann)//

Komentáře k receptu

  • Eva
    Eva |

    22. 6. 2016 08:44

    Na těstoviny se používá speciální semolinová mouka, určitě v Itálii nedávají do těstovin hladkou mouku :-))