Pilaf rýže

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce máslo
    • 2
      hrnek rýže
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžička tymián
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      kostka masox
    • 1
      ks cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo rozehřejeme ve větším hrnci při střední teplotě. Přidáme na jemno nasekanou cibuli a vaříme 2-3 minuty za stálého míchání. Přidáme rýži a 1-2 minuty za stálého míchání vaříme. Do hrnce s rýží nalejeme horkou vodu s masoxem, tymián, bobkový list, sůl a pepř.
2
Za stálého míchání přivedeme k varu. Když se rýže začne vařit, povrch hrnce přikryjeme folií nebo utěrkou a poté přiklopíme pokličkou. Snížíme teplotu na téměř minimum a vaříme 20 minut. Neodklapujte pokličku a rýži nemíchejte!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.