Pečivo - Chléb domácí (úprava Kav.)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uděláme kvásek (1dcl vody,droždí, 4lžíce mouky).
2
Do mísy dáme mouku, sůl,kmín,fenykl a nasucho promícháme. Přidáme vykynutý kvásek a s 5 dcl vlažné vody do které jsme před tím nalili ocet promícháme a vypracujeme v těsto. (Z počátku lepí, pak vypadá jako plastelína)
3
Necháme cca 20 minut na teplém místě vykynout, prohněteme a dalších 40 minut necháme kynout. Pak těsto rozdělíme na 2 díly a vytvarujeme 2 šišky chleba. Dáme na silně pomoučený plech potřeme slanou vodou a ještě chvíli necháme kynout(15min.).Potřeme bílkem, obrácenou vařečkou ozdobíme po středu vypíchnutím několika 2 cm hlubokých dírek. Pečeme 15minut na maximu, pak stáhneme na 150C a dopékáme 40 minut. Upečený potřeme osolenou studenou vodou. Dobrou chuť.
Použité ingredience v tomto receptu: Drcený kmín Droždí Fenykl Hladká mouka Ocet Sůl Voda Žitná mouka

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: