Panagjurská vejce

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do skleněných nebo keramických misek rozdělíme část másla a nadrobíme sýr. Posypeme sladkou paprikou a dáme do trouby rozpéci. Uvedeme do varu osolenou vodou s octem. Pomocí naběračky vsouváme vejce a vaříme je asi 4 minuty. Ztracená vejce opatrně vložíme na rozpečený sýr a přelijeme rozpuštěným máslem. Hotové opepříme, posypeme paprikou a zdobíme sekanou petrželkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Lenka Hrábková
    Lenka Hrábková |

    21. 1. 2009 20:15

    Velmi šikovný recept, je to nápadité a chutné. Přítel vysosíkoval misku úplně dočista!

  • Lenka Hrábková
    Lenka Hrábková |

    21. 1. 2009 20:11

    Az prekvapive lahodna chut, ktera evokuje balkansky poloostrov, idealni pro rychlou bezmasou veceri-uvarila jsem priteli a tohle tu ted povida:-)

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    20. 3. 2006 16:10

    Paní Zuzano, tam je psán balkánský sýr, ne máslo. Sýr mají ve všech samoobsluhách u lahůdek a ve větších marketech balené po asi 100 g u sýrů v chladícím boxu.

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    20. 3. 2006 16:10

    V receptu je uveden balkánský sýr.

  • Zuzana Bugárová
    Zuzana Bugárová |

    20. 3. 2006 15:54

    Prosim prepáčte ale ake je to "balkánske maslo"?Ani neviem vobec ci sa to da u nas v SR zohnat. Dakujem

  • jana kavanová
    jana kavanová |

    11. 1. 2006 11:59

    nejspíš to bude dobré

  • Anonym
    Anonym |

    30. 6. 2005 22:18

    ujde to

Další doporučené recepty: