Syrové brambory oloupat, nastrouhat na plátky. Klobásy také nakrájet na tenké plátky.Zapékací pekáček vymastit sádlem. Na dno naskládat vrstvu brambor... více o Prokládané brambory
Omyté kuře naporcujeme, zbavíme kůže, osolíme a opaprikujeme. Vložíme do vymaštěného pekáčku. Mleté maso osolíme, opeříme, přidáme vegetu, vejce, popř... více o Kuře pod peřinou II.
Salám nakrájíme na nudličky, oloupanou cuketu a okurek nahrubo nastrouháme, vmícháme vypraný hrášek a jemně krájenou cibuli společně se smetanou, solí... více o Lahůdkový pařížský salát
Na polovině tuku opražíme strouhanou mrkev, přidáme krupici a pak zalijeme litrem vody. Vsypeme nastrouhanou cuketu, okořeníme a povaříme. Nakonec... více o Cukeťačka s opraženými semínky
Chlebíčkovou formu vyložíme mikrotenovou fólií, naskládáme tenké plátky rolády, rozetřeme polovinu zmrzliny, posypeme částí jahod a meruněk,... více o Zmrzlinové řezy
Do dokonale čisté mísy dáme bílky a sůl. Pomalu šleháme, až začnou houstnout, pak šlehání zrychlíme, až vzniklý sníh ztuhne. Za stálého šlehání... více o Primabalerína
Rozšleháme vejce se škrobem, kus zmrzliny v něm obalíme, vytvarujeme, obalíme v kokosu, znovu obalíme v těstíčku a opět v kokosu. Až máme obalené... více o Smažená zmrzlina
Broskve ponoříme do vařící vody a krátce povaříme, zchladíme ve studené vodě a můžeme oloupat slupku. Rozpůlíme, vyjmeme pecku a vychladíme. Krém... více o Broskve s tvarohovým krémem
Do mísy prosijeme mouku, osolíme, přidáme nastrouhanou kůru, vlažné mléko a máslo, žloutky, cukr a droždí. Po vykynutí promícháme nepříliš tuhé těsto,... více o Ovocný Savarin
Celer řádně očistíme, nakrájíme na velmi tenké kratší nudličky a na rozpuštěném másle krátce orestujeme, zalijeme šťávou z ananasové konzervy a vaříme... více o Krabí salát
V odblaněné jehněčí kýtě nařízneme střední otvor pro plnění. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme drobně pokrájené žampiony a po... více o Plněná jehněčí kýta
Kotlety omyjeme, osušíme, opepříme a posypeme mletým hořčičným semínkem. Necháme asi 30 minut v chladu odležet. Mezitím očistíme žampiony, nožičky... více o Jehněčí kotlety se žampiony
Veku (žemlovku) nakrájíme na kostičky a dáme do hlubší mísy. Rozpustíme 100 g Hery, kterou polijeme kostičky veky v míse. Vepřové a uzené maso také... více o Velikonoční nádivka III.
Maso nakrájíme na vysoké steaky (alespoň 2,5 cm). Smícháme šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, rozmačkaný česnek a hrubě mletý pepř. Do této směsi maso... více o Marinované steaky
Vejce rozšleháme s cukrem a postupně přidáváme ostatní ingredience. Rozinky nakonec. Pečeme velmi pomalu 1 hodinu a více. Propichováním dřívkem... více o Serník
Na másle osmažíme mouku, zalijeme litrem vody, osolíme, přidáme muškátový květ, sýr a za stálého míchání zavaříme. Na mírném ohni vaříme asi 10 minut,... více o Sýrová polévka se špenátem
Játra umeleme, přidáme všechny ingredience, dobře promícháme a dáme do dobře vymazané a strouhankou vysypané formy (srnčí hřbet). Pečeme v mírné... více o Játrová sekaná
Porce masa zčásti odkrojíme od kosti, potřeme česnekem utřeným se solí, jemně krájenou cibulkou, pokapeme worchestrovou omáčkou, medem, vetřeme do... více o Kotlety z Texasu se zázvorovou griládou
Všechnu zeleninu omyjeme a nakrájíme nebo nastrouháme, natrháme listy salátu a promícháme. Připravíme zálivku z mléka, kterou okořeníme a doplníme... více o Selský salát
Mátu zalijeme vařící vodou a necháme 15 minut vyluhovat. Scedíme a přidáme cukr s citronovou šťávou. Pijeme 2x denně po jídle, doporučuje se při... více o Horká mátová limonáda
Vařenou bramboru jemně nastrouháme a smícháme s kyškou a krájenou petrželkou, osolíme, přilijeme ocet, olej a necháme vychladit. Omyjeme a nakrájíme... více o Zeleninová mísa s kyškou
Do 0,4 l vařící vody vsypeme 2 lžíce neochuceného černého čaje a necháme asi půl minuty povařit. Až čaj zezlátne, zalijeme jej mlékem a opět přivedeme... více o Zázvorový čaj
Maso naklepeme, nasekneme okraje a posypeme kořením. Obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích se solí. Vkládáme do horkého tuku a zprudka opečeme z obou... více o Krůtí vaječnice
Z vína, mléka, vajec, soli a polohrubé mouky připravíme husté těstíčko jako na kapání. Očištěné, oloupané a osolené žampióny máčíme v těstíčku a... více o Žampióny ve vinném těstíčku
Polovinu piškotů poskládáme na dno mělké čtverhranné mísy o obsahu asi 1 l. Deci likéru smícháme s kávou a polovinou obsahu pokapeme piškoty. Z bílků... více o Tiramisu
Omyté maso osolíme a opepříme. Na rozehřátém másle opečeme maso ze všech stran dozlatova. Pak maso zalijeme mlékem tak, aby bylo zcela potopené,... více o Vepřové maso v mléce
Krabí maso necháme rozmrznout a poté je nakrájíme na tenké plátky. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme... více o Těstoviny se sýrem a krabím masem
Papriky opláchneme, rozpůlíme, semena a semeník odstraníme. Nakrájíme na kostky nebo nudličky, vložíme do salátové mísy a promícháme s olejem.... více o Řecký salát
Maso na povrchu ostrým nožem seřízneme a odstraníme tuk a spodní blánu masa. Pak maso hladkou stranou paličky naklepeme, aby bylo pružnější. Osolíme,... více o Roastbeef
Sýr nastrouháme na nudličky, vložíme na talíř, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a celer a zakapeme olejem. Směs ochutíme kečupem, solí a pepřem a... více o Předkrm z balkánského sýra
Šunku nakrájíme na malé kostičky. Pažitku omyjeme, osušíme a nadrobno nastříháme. V míse dobře promícháme mouku s kypřícím práškem a solí. Troubu... více o Pikantní muffiny se šunkou
Čínské zelí nakrájíme nadrobno. Z rajčat odstraníme zrníčka, z paprik odstraníme jádřince. Okurku oloupeme. Vše nakrájíme na drobné kostičky. Dáme do... více o Pražský salát
Očištěná a oloupaná jablka nakrájíme na plátky, podlijeme vodou a podusíme na másle, do kterého přidáme cukr. Vejce rozšleháme se solí a mlékem,... více o Omeleta s jablky
Čtyři široké poháry vyložíme pečlivě opláchnutými a okapanými listy salátu, na ně rozložíme na nudličky nakrájené kuřecí maso, na kostičky nakrájený... více o Kuřecí koktejl s ananasem
Žemli namočíme do studené vody. Maso zpracujeme s dobře vymačkanou žemlí, drobně krájenou cibulí, bílkem a hořčicí. Ochutíme solí a pepřem a ze... více o Königsbergské klopsy
Zeleninu očistíme a hrubě nastrouháme. Cibuli nakrájíme najemno a spolu se zeleninou krátce osmahneme na oleji. Zalijeme vodou a přidáme bobkový list,... více o Krevetové noky v zeleninové omáčce
Z polohrubé mouky, prášku do pečiva, moučkového cukru, změklé hery a žloutků vypracujeme těsto. 1/4 těsta odebereme a obarvíme ho v hořkém kakau. Toto... více o Hraběnčin koláč
Maso nakrájíme na nudličky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na 2 hodiny odležet. Potom maso poprášíme moukou, vložíme na cibulku osmahnutou... více o Hovězí Stroganov II.
Hovězí plátky obalíme nejdříve ve strouhance, pak ve vajíčku a nakonec v mouce. Zprudka je osmahneme po obou stranách a vložíme do vymaštěného pekáče.... více o Hovězí kýta s moravankou
Hovězí a kuřecí maso nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a po všech stranách osmahneme. Potom k masu přidáme nadrobno... více o Brazilská polévka
Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměka, pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso.... více o Boršč
Ananas necháme okapat na sítku. Šťávu doplníme vodou na 375 ml (3/8 litru). Solamyl smícháme s cukrem a vanilkovým cukrem a rozkvedláme v 6 lžících... více o Ananasový krém
Pátky marinované pečeně naklepeme, po okrajích nařízneme plátky ananasu vyndáme z konzervy a necháme okapat plátky. Lázeňskou šunku obtočíme kolem... více o Marinovaný vepřový steak plněný ananasem a lázeňs
Do 1/4 l vody přidáme 15 dkg másla a svaříme. Potom přidáme 15 dkg hladké mouky. Nakonec vmícháme 6 vajec. Vmícháváme postupně po 1 vejci. Těsto... více o Bouřka /mraky/
Příprava: V kastrůlku rozehřejeme sádlo, vsypeme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek a maso, osmažíme, zalijeme trochou horké vody, vložíme bobkový... více o Spaghetti
Kuře, nejlépe večer před tepelnou úpravou, posypat grilovacím kořením a vetřít do povrchu. Vnitřek kuřete můžeme trochu osolit, vložíme nadrobno... více o Kuře - předpečené a grilované
Ve třech litrech vody rozpustíme cukr a povaříme, druhý den do této sladké vody přidáme rýži, droždí, rozinky, nové koření, hřebíčky, nadrobno... více o Domácí saké
Králíka rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na oleji podusíme mrkev, celer s cibulí - vše pokrájené na plátky. Přidáme porce... více o Králík na zelenině
Oloupané, na půlky nakrájené brambory zalijeme vroucí osolenou vodou a uvaříme doměkka. Měkké brambory scedíme, rozmícháme, podlijeme vařícím mlékem a... více o Lepenice
Štičí hřbet prošpikujeme slaninou, do břišní dutiny vložíme houbovou směs. Houby namočíme na 2 hodiny do studené vody, nakrájíme na kousky a podusíme.... více o Štika nadívaná houbami