Brazilská polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g hovězí maso
    • 300
      g kuřecí maso vykostěné
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • petržel
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      ks rajčata
    • 1,4
      l voda
    • 5
      lžíce sterilovaný hrášek
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hovězí a kuřecí maso nakrájíme na kostičky, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a po všech stranách osmahneme. Potom k masu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou a na kostky nakrájenou petržel a prolisovaný česnek. Směs masa a zeleniny mícháme, až cibule začne růžovět.
2
Potom přidáme omytá a na dílky nakrájená rajčata a chvíli je ve směsi podusíme.
3
Polévku zalijeme vodou a osolíme. Vaříme, až maso změkne. Potom maso vyjmeme, vývar na něj přecedíme, doplníme hráškem a povaříme.
4
Polévku podle chuti dochutíme a podáváme.

Komentáře k receptu

  • Milanek/kuchtik/
    Milanek/kuchtik/ |

    17. 1. 2012 14:20

    Pridejte"co dum da",nic nezkazite,a ncedte polevku,doda na lepsi chuti. :-D

  • Marie Pospíšilová
    Marie Pospíšilová |

    10. 11. 2009 06:55

    Polévka vypadá zajímavě, určitě vyzkoušíme. Ale zaujalo mne to maso nakrájené na kostičky - jak ho potom vyndat a polévku přecedit? A je vůbec nutné polévku cedit?

  • Jana Smolíková
    Jana Smolíková |

    14. 10. 2005 18:37

    Dobá polévka, chválím recept. Jen maso jsem pokrájela až vařené. Doporučuji!