• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Babiččino špenátové rizoto na pátek
    Napište svůj komentář k receptu

    Babiččino špenátové rizoto na pátek

    autor: airan
    0.0
    moje hodnoceni
    4.6
    hodnotilo: 27
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Babiččino špenátové rizoto na pátek
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        ks špenát Sekaný (ne protlak)
      • 2
        hrnek rýže
      • 4
        ks rajčata
      • 2
        ks cibule
      • sůl
      • pepř mletý
      • podravka
      • 6
        hrnek voda 4-6 (podle trouby plynová určitě 6)
      • olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Zasmažíme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme rýži a necháme ji zeskovatět. Přimícháme na jemno nakrájená rajčata, sekaný špenát, osolíme, ochutíme podravkou. Vše zalijeme vodou a dáme do trouby péct jako rizoto.
    2
    Pečeme v horké troubě na 200 °C a po 15-ti minutách zaslabíme na 180 °C, tak je hotovo za celkem 35-40 minut, ale záleží na troubě.
    3
    Patřilo to k pátečnímu půstu:-)
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Babiččin gjuvec na pátek

    Babiččin gjuvec na pátek

    Babiččina hrachová jachnija na pátek

    Babiččina hrachová jachnija na pátek

    Italské špenátové rizoto - co dům dal

    Italské špenátové rizoto - co dům dal

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • kejronka | 5. 6. 2015 15:46

      Právě jsem dovařila. Výborné! Přidala jsem také 2 stroužky česneku. Určitě budu vařit častěji. Dala jsem 1. :-)

    • pismire | 26. 1. 2014 10:12

      Povedlo se a moc jsme si pochutnali, dovolil jsem si přidat fotografii :-)

    • Jitřenka Němcová
      Jitřenka Němcová | 22. 5. 2009 12:44

      Včera bylo tohle rizoto k obědu, pro mužíčka masožravce jsem přidala zbytek hovězí pečeně-těsně před koncem pečení jsem přidala,ať se prohřeje. Bylo to skutečně výborné. Pekla jsem v el. troubě cca 30 minut,přikryté a stačilo to. Dala jsem 1.

    • marie mateju
      marie mateju | 20. 5. 2009 18:54

      Tak nakonec to bylo dobrý.Ja jsem přidala králičí maso na nudličkyA EIDAM.Dávám 1.

    • marie mateju
      marie mateju | 20. 5. 2009 10:51

      Tak to vařím,zatím to chutná tak nějak divně,no uvidím jak to bude chutnat po upečení.Pak písnu.

    • Veronika Fišerová
      Veronika Fišerová | 21. 4. 2009 17:57

      Také jsem přidala česnek a nakonec posypala uzeným ovčím sýrem a je to opravdu výborné!

    • Kateřina Kraicová
      Kateřina Kraicová | 27. 3. 2009 16:14

      Přidala jsem 3 stroužky česneku a posypala strouhaným ementálem, naprosto úžasný pokrm!

    • Klára Kaštánková
      Klára Kaštánková | 14. 3. 2009 14:30

      Právě jsem dojedla a jdu si ještě přidat. Dala jsem svůj oblíbený česnek.Nemá chybu, dávám jedničku!!

    • veronika kučerová
      veronika kučerová | 11. 10. 2008 11:47

      Vinikající... přidala jsem ještě i kuřecí maso na malinkaté kousíčky, abych zasytila hladového manžela. Jen si pomlaskával. Dávám 1*

    • Iva Bednarova
      Iva Bednarova | 19. 1. 2008 17:52

      Belatrix aby ta ryze nebyla priste tvrda,tak tu misu ve ktere to pecete zaklopte poklici nebo vikem,ja ryzi jakoukoliv (hraskovou,arabskou) jedine pecu v troube a do dvacetiminut je krasne mekka.

    • Belatrix
      Belatrix | 12. 9. 2007 13:02

      Dnes jsem si to udělala na oběd. Chuťově je to výborné. Použila jsem ale špenátový protlak, protože drcený neměli, ale i tak je to dobré. Nakonce jsem to pekla hodinu a půl, protože rýže na vrchu byla pořád tvrdá. Po té hodině a půl jsem to vzdala, ale uvnitř je ta rýže krásně měkká. A upozornění, je toho opravdu hodně. Mám velkou skleněnou mísu o objemu 3,5 l a je plná až po vrch. Příště to udělám jenom z poloviny dávky.

    • Lenka Hlaváčková
      Lenka Hlaváčková | 21. 1. 2007 15:59

      Je to moc dobré, doporučuji všem!

    • Petula
      Petula | 3. 6. 2006 20:37

      Ja davam obecne na 1 hrnek ryze 1,5 hrnku vody a vzdycky to je akorat.Jinak receptik je super, snazim se hosit dve tri kilca do plavek tak si ted varim takoveto mnamky a toto je fakt super! Sypala jsem si to na taliri parmezanem a opravdu to nemelo chybu. Dal si i manzel masozrout na veceri:o))

    • Marcela Vrabcová
      Marcela Vrabcová | 26. 10. 2005 20:04

      Zkousela jsem delat z cerstveho spenatu, jen jsem si neuvedomila, ze pusti tolik vody. Dala jsem na jeden hrnek ryze dva hrnky vody a musela jsem to slouho vypikat, aby mi rizoto neplavalo. Takze pokud to bude jeste nekdo zkouset z cerstveho spenatu, tak doporucuji dat jen tolik vody jako ryze (v horkovzdusne trobe). Jinak ale vrele doporucuji.

    • Hana Grombiříková
      Hana Grombiříková | 20. 10. 2005 08:17

      Jednoduché a dobré zeleninové jídlo. Podle receptu je toho opravdu hodně, tak pro 8 lidí. Přimlouvám se i za trochu toho česneku. Ja jsem před dopečením přidala navrch mozzarelu a nebylo to spatne - ale syr rozhodne neni nezbytny.

    • Airan Novakova
      Airan Novakova | 27. 9. 2005 15:25

      Verko, nedivim se, ze je to moc - ja varim pro 5 dospelich a dve deti:-))) Urcite to pujde udelat i v hrnci , ale ja jsem zvykla to pect, jak podotkla Marcela, pecene se vzdy povede:-)) Jsem moc rada, ze chutna.

    • Věra
      Věra | 27. 9. 2005 09:43

      Milá Arian, právě si pochutnávám na špenátovém rizotu již druhý den ( ze dvou hrnků je ho opravdu dost ale je tak výborné, že to nevadí) Chtěla bych se zeptat, kdybych ho dělala na chatě, kde není trouba ? Nevadilo by když se to bude jen dusit na vařiči ? Vím, že trouba je trouba no ......ale myslíš, že by to šlo ?

    • Věra
      Věra | 26. 9. 2005 11:12

      Arian zkusila jsem to je to vynikající, lehké jídlo a z uvedeného množství je toho plný hrnec. Je to pěkně barevné. Zkusila jsem to s mangoldem místo špenátu. Přidala jsem do rýže ještě česnek. Najděte ještě nějký recept od Vaší babičky jsou prima.

    • Marcela Vrabcová
      Marcela Vrabcová | 9. 9. 2005 13:14

      Je to daleko lepsi. Pecenou ryzi se mi jeste nikdy nepodaril zkazit, ale kdyz ji mam varit, tak je to boj. "Pecene rizoto" ktere jsem davala do receptu delam casto a tohle je zase jeden pro me novy napad jak ho obmenit. Urcite vyzkousim.

    • Barbara
      Barbara | 9. 9. 2005 11:25

      Zní to moc zajímavě, chtěla bych vyzkoušet. Ale mám malý dotaz: rizoto jsem v troubě nikdy nedělala - vždycky jen v hrnci na plotně. Je v tom nějaký rozdíl? Díky

    • Airan Novakova
      Airan Novakova | 31. 8. 2005 11:14

      Evicko, davam sekany (lehce rozmrazeny) spenat 450g. Dekuji za mila slova :-)))

    • Eva Jordanova
      Eva Jordanova | 31. 8. 2005 08:24

      Žijem v zahraničí a veľmi rada čítam a varím podľa Vašich receptov. Milujem špenát a chcem vyskúšať Váš recept, ale čo znamená 1 špenát ? Koľko gramov? Vopred ďakujem za odpoveď. Eva

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 30. 8. 2005 16:00

      Opraveno.

    • Petr
      Petr | 30. 8. 2005 15:51

      tohle mam rad i s kroupama nebo hnedou ryzi, rozhodne davam jednicku

    • Airan Novakova
      Airan Novakova | 30. 8. 2005 15:25

      Holky, ja jsem ale trubka!!! Po rajcatech by melo byt "pridame sekany spenat" Omlouvam se:-)))

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 30. 8. 2005 13:07

      Vyčkejte na Airan.

    • Alena Wittgruberová
      Alena Wittgruberová | 30. 8. 2005 12:52

      Také čtu a čtu a špenát nikde

    • Věra
      Věra | 30. 8. 2005 10:27

      Arian, čtu už 2x, ale kde je ten špenát ?

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Rýže
    Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Olej Pepř mletý Podravka Rajčata Rýže Špenát Sůl Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Ovocné koláče

    Ovocné koláče

    Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

    Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

    Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

    Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

    Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

    Hrášková polévka s česnekovými…

    Mrkvová polévka I.

    Mrkvová polévka I.

    Banánovo-čokoládový vláčný koláč

    Banánovo-čokoládový vláčný koláč

    Pravá Hoisin čína s nudlemi

    Pravá Hoisin čína s nudlemi

    Uzený vývar

    Uzený vývar

    Pudinkový pohár

    Pudinkový pohár

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    21
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    20
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    19
    Americké lívance
    Americké lívance
    19
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    19
    Mechový dort s mascarpone
    Mechový dort s mascarpone

    Zajímavé články

    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7 receptů na celý týden!
    Bramborový guláš, sedlácký salát nebo placky: 7…
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky, buchty, koláče i vdolky
    Tradiční a české: 7 receptů na nadýchané rohlíčky…
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…

    Sledujte nás

    AHA.cz Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    Kam zmizela sexy Kohoutová? To je tedy zjev!

    AHA.cz Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    Petr Novák (†51): ZUŘÍ TVRDÝ BOJ O DĚDICTVÍ!

    AHA.cz Nedělní Aha! 18.4.2021

    Nedělní Aha! 18.4.2021

    Dáma.cz Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Jak se mění vagina ve 20, 30, 40 a v 50 letech. A jaký to má vliv na sex?

    Dáma.cz Která znamení najdou v letošním roce lásku? Těchto sedm čeká štěstí!

    Která znamení najdou v letošním roce lásku? Těchto sedm čeká štěstí!

    Ženy.cz Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Veselé pastelové kabelky ovládnou jaro! Tady máte nejlepší z nich

    Maminka.cz Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Poznáte moluska? Podívejte se, jak vypadají a jak se jich zbavit

    Reflex.cz Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    Vrbětice 2014 – co teď? Vyčistit Pražský hrad a Strakovu akademii od ruských švábů!

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Rozkládací sedačky nejen na každodenní spaní. Kterou si pořídíte?

    Další doporučené recepty:

    Babiččina zelňačka
    Babiččina zelňačka
    Babiččino kuře na šunce
    Babiččino kuře na šunce
    Babiččino pečené kuře s nádivkou
    Babiččino pečené kuře s nádivkou
    Babiččiny "Francky"
    Babiččiny "Francky"
    Babiččiny citronové jablkáčky
    Babiččiny citronové jablkáčky
    Babiččiny halušky
    Babiččiny halušky
    • Recepty.cz
    • Babiččino špenátové rizoto na pátek
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí