Ořechy rozmixujeme a smícháme s prolisovaným česnekem, toustový chléb namočíme ve vodě, z nasáklého pečiva vymačkáme přebytečnou vodu a promícháme je... více o Ořechová pomazánka na topinky
Smažíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme první část česneku. Přidáme mleté maso, vaříme maso až do měka, přidáváme postupně oboje fazole, pak lečo,... více o Fazole s mletým masem
V míse rozmíchejte mouku s droždím, se solí, s cukrem a máslem. Přilijte mléko a vypracujte hladké těsto. Nechte přikryté kynout asi hodinu. Meruňky... více o Meruňkový koláč se smetanovou peřinou
Papriky a baklažány opečeme. Baklažány dáme celé na plech do trouby a propícháme je špízovou (nebo pletací) jehlou, aby neexpolodovaly. Pak je pečeme... více o Kjopolo - bulharská zeleninová pomazánka
Do větší mísy dáme mouku, osolíme a přilijeme smíchané mléko, vodu a vejce. Mícháme, až těsto začne dělat bubliny. Housky nakrájíme na kostičky, ... více o Třené houskové knedlíky (nekynuté)
Den dopředu prsíčka naklepeme a rozkrojíme napůl. Lehce osolíme, vložíme do misky a postupně plátek po plátku potíráme šťávou, vymačkanou z citronu a... více o Citronové kuře s hruškou
Žloutky utřeme s pískovým a vanilkovým cukrem. Čokoládu rozlámeme do poloviny smetany a rozvaříme ji. Doplníme zbylou smetanou, přilijeme k žloutkové... více o Čokoládový Baileys
Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Jakmile začne vařit, vsypeme těstoviny a vaříme je podle času, uvedeném na sáčku. Mezitím na plochý talířek... více o Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)
Kuřecí maso umyjeme. Ananas oddělíme od nálevu. Ananas společně se sýrem a masem nakrájíme na kostky. Pak vše napichujeme střídavě na špejli, až bude... více o Kuře na špejli
Kolečka cukety nasolíme, necháme odležet, osušíme, namáčíme v těstíčku a osmažíme. Těstíčko připravíme tak, že našleháme osolená vejce, přidáme mouku... více o Smažené cukety v těstíčku
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky, přidáme kukuřici bez nálevu a na kostičky nakrájený eidam. Vše promícháme a podáváme. Může být i s pečivem nebo... více o Zeleninová bomba s eidamem
Rajčata nakrájíme kolečka, vložíme na pánvičku s olejem a z obou stram mírně opečeme. Okořeníme oreganem. Vajíčka rozšleháme, osolíme a opepříme,... více o Milánská vajíčka
Suroviny na těsto smíchat, těsto vytlačit na plech a dát ho na půl upéci. Po vyjmutí natřít marmeládou a ořechovou polevou - ušlehat sníh z bílků a... více o Ořechové řezy - Mandl masa
Jablka oloupeme, pokrájíme a povaříme. Přidáme pokrájená rajčata, povaříme a prolisujeme. Přivedeme do varu, přidáme cukr a vaříme 10 minut. Přidáme... více o Falešná meruňková marmeláda
Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozetřeme vařečkou s trochou cukru na řídkou kaši. Přilijeme zhruba polovinu vlažného mléka a rozšleháme, pak kvásek... více o Kynutý koláč s drobenkou plněný po upečení
Cuketu a sýr nastrouháme, cibuli a salám nakrájíme na pidi kousky (nebo také nastrouháme), přidáme utřený česnek, vejce, olej a mouku smíchanou s... více o Cukeťák
Cibuli nakrájíme na drobno a podusíme na troše oleje nebo na sádle. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a přidáme k cibuli, osolíme a až zrůžoví... více o Plovdivské maso
Všecny suroviny smícháme, rozetřeme na plech, poklademe švestkami, může být i jiné ovoce - dobrý je rybíz. Posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté... více o Bleskový švestkový koláč
Cibuli nakrájíme na drobno a na trošce oleje usmažíme. Rohlík namočíme ve vodě. Maso, strouhaný na hrubším stuhadle sýr, mírně vymačkaný rohlík a vše... více o Císařova pochoutka
Porce ryby zakapat citronem, osolit a nechat 10 minut odležet. Obalit v hladké mouce a opéct na rozehřátém oleji. Maso vyjmout, do výpeku přidat máslo... více o Treska na kari se žampiony
Houby zalijte vodou nejlépe několik hodin předem a pak vařte půl hodiny. Cibulku nasekejte nadrobno, osmažte na oleji, přidejte houby a vývar z hub,... více o Šmakoun s houbovou omáčkou
Medailonky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme je z obou stran na olejem potřené pánvi a upečené dáme stranou. Do pánve přidáme máslo až se... více o Vepřové medailonky na medu
Roštěnky nařízneme a naklepeme, osolíme, opepříme a natřeme citronovou šťávou, olejem a necháme rozležet několik hodin. Zeleninu očistíme a nakrájíme... více o Smetanové roštěnky
Mouku smícháme s práškem do pečiva a 75 g cukru. Přidáme vejce, sůl, smetanu a tvaroh, máslo nakrájené na kousky a vypracujeme těsto. Troubu... více o Jablkový koláč s mandlovou krustou
Jidášovo ucho namočíme na půl hodiny do vody, aby houba nabyla na objemu. Potom ji pokrájíme na menší kousky. V hrnci uvaříme silný vývar z kousků... více o Čínská polévka se skleněnými (rýžovými) nudlemi
Papriky omyjeme, osušíme, zbavíme jadérek a nasekáme najemno. Olej vlijeme do většího hrnce a necháme rozehřát. Papriky vložíme do hrnce na olej,... více o Polévka z paprik a pomerančů
Těsto vyválíme, polovinu ořechů nastrouháme a polovinu nasekáme, smícháme a posypeme těsto, čokoládu nasekáme a posypeme jí těsto s ořechy, zavineme,... více o Plundrový závin s ořechy a čokoládou
Filety trochu osolíme, necháme asi 15-20 min povolit. Zatím si nakrájíme jarní cibulku na kolečka, papriku na tenké kratší nudličky. Lehce rozmraženou... více o Pangas s jarní cibulkou
V hrnci ropálíme olivový olej a přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme na kostičky nakrájený zázvor a ještě 5 minut... více o Nejlepší cuketová polévka
Připravíme si náplň: na oleji necháme zesklovatět cibuli a pórek. Pak přidáme rozmrazenou drůbeží sekanou a společně dusíme. Ke konci dušení přidáme... více o Cuketa zapečená s drůbeží sekanou
Cibulku nakrájíme na drobno a zpěníme. Doporučuji hlídat a nenechat dojít až do zlatova (jinak by se mohla připálit během další přípravy). Přidáme po... více o Gulášová polévka po anglicku
Všechnu zeleninu nakrájíme na drobné kousky, malinko osolíme, opepříme a nakonec přidáme na kousky nadrobený sýr Kiri. Tento salát je úžasný, když... více o Rychlý zeleninový salát se sýrem Kiri
Do pekárny nalijeme mléko, přidáme mouku, cukr a droždí. Necháme rozmíchat a až po chvíli, když jsou suroviny rovnoměrně rozmíchané, přidáme máslo.... více o Kokosovo-pomerančová dobrota
Fazolkám odkrojíme konce a v osolené vodě je asi 8 min. povaříme. Scedíme a ihned propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme na dílky a s 500 ml... více o Nakládané fazolky na kyselo
Fazolkové lusky nakrájíme a ve slané vodě povaříme, asi 5 minut. Do každé sklenice dáme větvičku kopru a naložíme fazolky. Z vody, ve které se fazolky... více o Zavařené fazolky
Sóju namočíme na 1 hod. do horké vody. Potom sóju scedíme, a společně s 1 cibulí umeleme. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme,... více o Sójové koule
Z přísad vymícháme marinádu. Maso nakrájíme na kostky a marinujeme 1-2 hodiny. Slaninu nakrájíme na silnější plátky a na jehly napichujeme střídavě... více o Krůtí špízy
Kroupy uvaříme. Na másle opražíme nakrájenou cibuli, přidáme špenát a podusíme ho. Odstavíme z ohně a přidáme jogurt, mouku, vejce, bazalku, sůl,... více o Kroupové karbanátky se špenátem
Menší brambory umyjeme a i se slupkou nakrájíme na kolečka silná 1 cm. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na silnější plátky. Na špejle napichujeme... více o Bramborové ražniči III.
Sóju uvaříme, baklažány nakrájíme na silnější nudličky. Pekáč vymažeme, vysypeme strouhankou a vrstvíme sóju, baklažány, sóju, baklažány, sóju.... více o Sójový zapékanec
Párky ohřejeme v horké vodě a narovnáme do horké gulášové omáčky. Mezitím, co se párky a omáčka ohřívají, na trošce oleje připravíme volské oko.... více o Guláš podle vídeňských drožkářů
Filety okořeníme, pokapeme olejem (vhodný je olivový) a pečeme v troubě na másle nebo oleji, dle potřeby podléváme vodou. Když máme filety lehounce... více o Pangas na rajčatech
Uzené pokrájíme na kostičky, nastrouháme cibuli a sýr, prolisujeme česnek. Vše dáváme do větší misky, přidáme mleté maso, nasypeme celý sáček koření,... více o Štěrboholský sekaný řízek
Nakrájíme uzené maso na kostičky, šunku na flíčky, žampiony na plátky (nebo již krájené z konservy). Silné pláty (asi 2-3 cm) vepřové krkovice po... více o Zingara
Játra nasekáme v el. sekáčku, rozmixujeme na kaši, nebo najemno umeleme. Cibuli totéž. Játra, cibuli, mleté maso, mouku smícháme, osolíme, opepříme,... více o Játrová pochoutka z domácí pekárny
Kuřecí plátky očistíme, rozkrojíme, mírně naklepeme, okořeníme, posypeme bazalkou a potřeme rajčatovým protlakem. (Nemusíme moc, záleží jak má kdo rád... více o Kuřecí plátek s rajčaty a mozzarellou
Papriky pečeme na grilu do vytvoření černých skvrn. Poté je dáme do sáčku, kde vychladnou a změknou. Papriky oloupeme a vytékající šťávu necháme kapat... více o Papriky pečené s rajčaty
Těstoviny dáme uvařit podle návodu tak, aby byly al dente. Mezitím v míse smícháme scezený hrášek, scezenou kukuřici, scezeného tuňáka. Vše promícháme... více o Těstovinový salát a lá Lajza
Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, sůl a máslo pokrájené na malé kousky. Mneme rukama máslo tak dlouho, až bude směs vypadat jako drobenka.... více o Pizza sýrová
Květák uvaříme ve slané vodě,pokrajíme na drobno, přidáme jemně pokrájený salám a cibuli. Přidáme tatarku a jogurt. Dochutime solí, pepřem a špetkou... více o Květákový salát III.