Jablkový koláč s mandlovou krustou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku smícháme s práškem do pečiva a 75 g cukru. Přidáme vejce, sůl, smetanu a tvaroh, máslo nakrájené na kousky a vypracujeme těsto. Troubu předehřejeme na 180 °C a těsto dáme na plech. Oloupané jablka pokrájené na tenké měsíčky položíme na těsto. Mandle zahříváme se 150 g cukru, až se cukr začne lepit na mandle.
2
Potom je sundáme z plotny, smácháme se zbylými 50 g cukru (nemusí být - já osobně již nepřidávám, je to dosti sladké i tak) a rovnoměrně posypeme těsto s jablky. Pak dáme péct na 150 °C asi na 30 minut.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Mandle Máslo Prášek do pečiva Smetana Tvaroh Vejce

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: