Šmakoun s houbovou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks šmakoun
    • 10
      g sušené houby
    • 400
      ml voda
    • 10
      g cibule
    • 5
      g rostlinný olej
    • 5
      g hladká mouka
    • 25
      g zakysaná smetana
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička petrželka zelená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby zalijte vodou nejlépe několik hodin předem a pak vařte půl hodiny. Cibulku nasekejte nadrobno, osmažte na oleji, přidejte houby a vývar z hub, chvíli povařte, vlijte smetanu s rozmíchanou moukou, nechte přejít varem, osolte, opepřete. Vložte šmakouna a nechte prohřát. Na talíři posypte zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    6. 8. 2008 23:02

    Definice šmakouna je velice krátká, jedná se o plátek bílkovinné hmoty, která je vyrobena z čistých vaječných bílků, tedy z albuminu. Z bílků se speciální technologií stanou slisované plátky. Jani najdi si http://www.vareni.cz/trendy/smakoun/,tam je dostačující vysvětlení:-))))Ladka

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    6. 8. 2008 22:41

    No,Ráda bych věděla,milá Laďko,pokud je to od tebe,co je to šmakoun?Díky!