Nakládané fazolky na kyselo

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg fazolky
    • 40
      g sůl
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks cibule
    • 250
      ml bílý vinný ocet
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      lžíce hořčičné semínko
    • kopr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazolkám odkrojíme konce a v osolené vodě je asi 8 min. povaříme. Scedíme a ihned propláchneme studenou vodou. Cibuli nakrájíme na dílky a s 500 ml vody, česnekem, octem, cukrem a semínky převaříme. Na dno sklenic dáme větvičku kopru, naskládáme fazolky a zalijeme horkým nálevem. Sterilujeme 25 min. od varu vody.
2
Podáváme jako přílohu místo kyselých okurek, čalamády apod.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ladia
    Ladia |

    23. 10. 2010 15:26

    Fazolky - zelenina

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    7. 8. 2008 20:12

    Janka, myslím, že nie, podľa mňa tých 20 min sterilizácie stačí.

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    7. 8. 2008 18:52

    Tak myslíš, že pokud je zavařuji 20 min. v hrnci, nemusím předvářet ? To jsem ráda, ahojky.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    7. 8. 2008 18:33

    Janka, aby nedošlo k omylu, tieto fazuľky sú ako príloha, trebárs namiesto uhoriek, čalamády a pod. Zabudla som to tam napísať. Prosím pani ˇKovářovú o doplnenie. Ďakujem.

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    7. 8. 2008 17:55

    Terezko, já používám nálev jako na okurky , ale věkem jsem zapoměla, že bych mohla fazolky předvařit, než je dám zavařit, dávám je pokrájené - syrové, a jinak stejné, jen při vaření jídla musím déle zpracovávat. Takže díky za radu - , příště už po Tvém.