Rozkrájejte papriky, zbavte semen a nakrájejte na malé kousky o průměru asi 2 cm. Půl množství paprik nasypte do velke mísy na salát. Přidejte také na... více o Paprikový salát s chorizem a zeleninovou zálivkou
Mouku v míse promícháme s cukrem a solí. Z čerstvého droždí si připravíme kvásek: v hrnečku mírně nahřejeme asi 2 - 3 velké lžíce mléka, přidáme... více o Skořicový kynutý závin
Mouku vsypeme do mísy, přidáme prášek do pečiva, cukr a promícháme. Do směsi vyklepeme vajíčka, přilijeme olej, mléko i rum a promícháme. Těstem do... více o Malinovo-jahodové muffiny
Plátky 20 minut povaříme, slijeme a vymačkáme z nich vodu. Pak je nakrájíme na tenké "dršťky". Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova,... více o Sojová dršťková polévka
Z vyšší žemle seřízneme plátek, žemli vydlabeme (nebo střídku vtlačíme do dutiny). Do vydlabané žemle naneseme vrstvu paštiky a rozklepneme jedno... více o Zapečená žemle
Kromě paprik, vše smícháme a do marinády položíme filet rybičky. Necháme alespoň hodinu odležet. V kastrůlku rozpálíme 1 lžíci oleje a filet... více o Losos v marinádě
Do vody dáme vařit oboje maso, přidáme veškeré čerstvé a suché koření i bylinky, přidáme na kolečka nakrájený zázvor a vaříme asi 40 min. mírným varem... více o Masová polévka s pohankou a bylinkami
Sypké ingredience v míse promícháme, vejce, mléko a olej vyšleháme mixérem. Pomalu je pak přidáme k sypké směsi. Promícháme a přidáme borůvky. Z těsta... více o Borůvkové palačinky
Smícháme jogurt a smetanu, osladíme vanilkovým cukrem, můžeme přidat i obyčejný cukr podle chuti. Do nádoby (dortová forma nebo miska na pečení)... více o Nepečený dort s jahodami a pudingovou polevou
**Těsto:** Ušlehat zvlášť sníh z bílků a zvlášť žloutky s cukrem. Do žloutků přidat horkou vodu a olej. Po zhoustnutí přidat směs mouky, prášek do... více o Řezy s vaječným likérem
Těsto zaděláme na vále, rozválíme a rozdělíme na 2 asi 10 cm široké pruhy. Náplň: na jemném struhadle nastrouháme oba sýry a prohněteme s rozměklým... více o Sýrové koláčky s Nivou
Do mističky si dáme 1 polévkovou lžíci vody a nasypeme do ní želatinu. Do větší mísy, která snese vyšší teplotu, si dáme nakrájenou bílou čokoládu. V... více o Mousse (pěna) z bílé čokolády
Nad párou rozpustíme čokoládu. V misce smícháme kakao s horkou vodou a toto pak přilijeme k rozpuštěné čokoládě. Dobře promícháme. Ušleháme 375 ml... více o Čokoladový mousse (pěna)
Maso a knedlíky nakrájíme na kousky, tuk (olej) rozehřejeme na pánvi, vhodíme nakrájené knedlíky s masem a opečeme do zlatova (poznáme podle knedlíků)... více o Nepravé halušky
Očištěnou a oloupanou rebarboru nakrájíme na malé kousky a prolijeme vařící vodou, necháme vychladnout. V míse s mícháme všechny přísady a pečlivě... více o Dia jogurtové řezy s rebarborou
Uzené maso uvaříme s kořením ve vodě do měkka. Na oleji nebo sádle osmažíme nakrájené bílé části cibule. Zasypeme moukou a opražíme do zlatova.... více o Cibulová omáčka s uzeným masem
V misce rozmačkáme sýry vidličkou, přidáme najemno nakrájenou cibuli, prolisované česneky, osolíme, opepříme, dáme trošku sladké papriky a naředíme do... více o Pomazánka ze smetanových sýrů
Ušleháme cukr s vejcem, přidáme mléko, mouku, prášek do pečiva a rozpuštěnou Heru. Peče se 1/4 hodiny až 20 minut, do teplé buchty se udělají díry a... více o Buchta s kokosem III.
Není to sice žádná vysoká gastronomie, ale výborná obměna obyčejných hranolků. Hranolky připravte tak, jak jste zvyklí (my obvykle děláme v troubě).... více o Garlic fries - Česnekové hranolky
Rozmícháme vejce a přidáme do nich med a sojovou omáčku, trochu opepříme a vmícháme mouku, tak aby těstíčko nebylo příliš husté ani řídké. Lehce... více o Fousaté nohy
Prosolenou a okmínovanou kachnu pečeme asi 20 minut. Pak ji posypeme majoránkou, obložíme cibulí pokrájenou na kolečka a polovinou vypeckovaných... více o Kachna na švestkách
Zelí omyjeme a nakrouháme, na dno většího hrnce dáme chlebovou kůrku, rozpůlený syrový brambor a navrch pěchujeme zelí. Jednotlivé vrstvy zelí... více o Rychlokvašené zelí - už za tři dny!
Omyté a osušené porce lososa pokapeme citronovou šťávou. Smícháme obě hořčice o olejem (asi 2 lžíce) a několika kapkami sojové omáčky. V této směsi... více o Losos v ořechovém kabátku
Do pekáče nebo zapékací mísy dáme olej, nakrájená rajčata, kapary, česnek a tymián a vložíme do trouby prohřát (rozvonět). Pak přilijeme vodu a víno a... více o Filety s provensálskou omáčkou
Na rozehřátém olivovém oleji lehce orestujeme pokrájený česnek na tenké plátky, přidáme nakrájené rybí tyčinky, na proužky pokrájená rajčata, víno,... více o Losos s krabí omáčkou
V misce smícháme ingredience na omáčku a dáme ji vychladit. Smícháme sůl, pepř, papriku a v této směsi obalíme (posypeme) porce ryby. Ty pak obalíme v... více o Filety s arašídy a kreolskou omáčkou
Filety osolíme, v páře uvaříme (krátce) a odložíme. 40 g másla rozehřejeme, zasypeme moukou, krátce orestujeme a zalijeme mlékem, rozšleháme a... více o Zapečené filety s bešamelem
Kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření vložíme do bílého vína a vše svaříme. Necháme vychladnout a vložíme maso. Nádoba musí být tak velká (malá),... více o Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Příprava pyré: Jablka rozkrájíme na kousky, vložíme do hrnce s troškou vody, cukrem, skořicí a citronovou šťávou. Povaříme 10 minut, vyjmeme skořici a... více o Vepřová pečeně v jablečném pyré
Brambory vaříme asi v 1 l vody s kmínem a solí téměř do měkka. Než se dovaří, vlijeme tam mléko s rozšlehanými vejci a moukou a dovaříme. Ochutíme... více o Šťovíková nebo šnytlíková polévka s mlékem
Těsto: Vyšleháme vejce a cukry do husté pěny, pak přidáme pudinky a prdopeč. Rozetřeme na pečící papír a upečeme při 200 stupních asi 7 minut. Krém: Z... více o Řezy z pudinku
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a obalíme v hladké mouce. Zprudka na pánvi osmahneme. Přerovnáme do pekáčku (s trochou... více o Kotlety s rajčaty a mozarellou
Tady, kde žiji, nemají želírovací cukr atd., používám obyčejný a dělam to takto. 1 kg jahod + 1 kg cukru, omyté a očištěné jahody posypu cukrem a... více o Jahodová marmeláda s obyčejným cukrem
Na vál si položíme pečící papír, listové těsto rozválíme na pečícím papíře na co nejslabší plát obdélníkového tvaru (ale nesmí se trhat) a rozložíme... více o Sýrová rolka z listového těsta
Troubu si předehřejeme na 200°C, na plech si připravíme máslem vymazané a strouhankou vysypané hrníčky (4 - 5, podle velikosti). Z bílků ušleháme... více o Bublanina do hrníčku
Ručně zpracovat ingredience na těsto a rozdělit na větší a menší (na mřížky) díl. Větší díl vyválím a dám na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.... více o Mřížková tvarohová buchta
Pstruha očistíme, osušíme a osolíme. Zevnitř a zvenku posypeme kořením bylinkové máslo. Dovnitř vložíme 2 plátky másla a 2 kousky oloupaného pomeranče... více o Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem
Ve větší míse smícháme jahody, špenát a blasamikový ocet. Rozdělíme na talířky a poklademe kozím sýrem a posypeme oříšky.... více o Jahodovo-špenátový salát
Na vále nebo v robotu smícháme mouku s máslem nakrájeným na kousky, přidáme žloutek, kysanou smetanu a zpracujeme na vláčné těsto. Zabalíme ho do... více o Koláč s kozím sýrem a olivami
Z citronové šťávy, jogurtu, kurkumy, petrželky, oleje, soli, pepře a kari umícháme marinádu, jíž potřeme kuřecí paličky. Necháme přes noc v chladu a... více o Grilované paličky v jogurtové marinádě
Kuskus uvaříme dle návodu-aby byl sypký. Upečenou rybu zbavíme kostí a rozebereme na kousky. Švestky, rozinky pokrájíme a spolu s lupínky mandlí... více o Salát s amurem a kuskusem
Rybu rozdělíme na porce, pokapeme citronem, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme asi 30 minut odležet. Z vajec, piva,... více o Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku
Maso z amura umeleme, smícháme s nastrouhanými (umletými) brambory, změklým máslem, vejci, petrželkou a osolíme. Směs zahustíme trochou strouhanky,... více o Krokety z amura se sezamem
Do ryb vetřeme koření s utřeným česnekem a necháme hodinu odležet. Pak je vložíme do máslem vymazaného pekáčku na drobně pokrájenou cibuli, poklademe... více o Pečený amur se žampiony a cibulí
Uzené maso uvaříme do měkka, nakrájíme na plátky. Švestky přes noc namočíme a pak uvaříme ve vodě, do níž přidáme povidla, koření a špetku soli.... více o Uzené s trnčenicí
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a jíšku,... více o Bratříčkova polévka z Hané
Naklepané osolené a opepřené roštěnky prudce opečeme na sádle. Vyjmeme je a do výpeku přidáme cibuli, lehce osmahneme, zaprášíme moukou, vytvoříme... více o Roštěnky po argentinsku
Do misky dáme Jizerku, pohankovou mouku, kukuřičný škrob, droždí, sůl, cukr ,kmín a promícháme. Pak přidáme olej a nejprve 250 ml vlažné vody,... více o Bezlepkový chleba
**Těsto:** Do mísy prosijeme mouku. V prostředku uděláme důlek, nalijeme trochu vlažného mléka, přisypeme cukr a rozdrobíne droždí. Takto připravený... více o Hrníčkové rohlíčky a pletýnky
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, na rozpáleném oleji na pánvi opékáme po obou stranách téměř doměkka. Mezitím na druhé pánvi na trošce... více o Kotlety na jablkách