Mousse (pěna) z bílé čokolády

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Hrbek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mističky si dáme 1 polévkovou lžíci vody a nasypeme do ní želatinu.
2
Do větší mísy, která snese vyšší teplotu, si dáme nakrájenou bílou čokoládu.
3
V kastrůlku zahřejeme k bodu varu 125 ml šlehačky. Odstavíme z ohně a do horké šlehačky zamícháme nabobtnalou želatinu. Mícháme a až je želatina rozpuštěná, nalijeme toto na bílou čokoládu. Mícháme tak dlouho až je čokoláda uplně rozpuštěná a v míse máme hladkou směs.
4
Zatím co nám čokoládová směs chladne, ušleháme si zbytek šlehačky. Nepřidáváme žádný cukr, bílá čokoláda je dost sladká. Ušlehanou šlehačku zlehka vmícháme do čokoládové směsi, dáme uležet do lednice.
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Šlehačka Voda Želatina

Komentáře k receptu

  • Martina
    Martina |

    4. 12. 2010 23:59

    Vyborne, jen ta zelatina me malinko pozlobila. Pridala jsem kousky bananu, s tou bilou cokoladou mlska mlska mlska.

  • ladka stafl
    ladka stafl |

    1. 6. 2010 17:11

    Tak tohle nesmí vidět ten můj, nebo diabetická dieta jde ... někam:-)), ale pro sebe a návštěvu to udělám ;-))

  • Pája S
    Pája S |

    1. 6. 2010 12:47

    Api,super!!Díky.:-)

  • Klára Keselyova
    Klára Keselyova |

    1. 6. 2010 11:25

    Davam do oblúbených a aj som si to vytlačila, aby som to mala po ruke. Veľmi vábne to vypadá. Zdravím Klára

Abecední seznam: