Uzené s trnčenicí

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g krkovice - uzená
    • 1
      hrst sušené švestky
    • 3
      lžíce povidla
    • 1
      špetka skořice
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      dl sladká smetana
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uzené maso uvaříme do měkka, nakrájíme na plátky. Švestky přes noc namočíme a pak uvaříme ve vodě, do níž přidáme povidla, koření a špetku soli. Zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.
2
Maso přeléváme omáčkou, podáváme s knedlíkem nebo stylověji s hanáckými poškrabky (pečené kynuté bochánky).

Komentáře k receptu

  • Zdena Čámková
    Zdena Čámková |

    16. 9. 2011 13:43

    Velká dobrota a dokonalé spojení chutí.

  • iva stockingerova
    iva stockingerova |

    21. 5. 2010 12:19

    Toto je bezva recept,chutˇ uzeného a vůně švestiček-bezva kombinace. Dělala jsem nedávno hodně podobnou omáčku s přidáním štopičky domácí slivovice a nebylo to vůbec k zahození :-)))