Pomazánku na chlebíčky si zvolíme dle vlastního výběru. Nejlepší jsou světlé a hustší, dělají neutrálně barevný podklad pro zeleninu, která po husté... více o Veselé ,,létající,, chlebíčky - někdy i zdravé
Hermelín pokrájíme na malé kousky a dáme do misky.Pokud se nám bude lepit, můžeme nůž namáčet ve vodě. K hermelínu přidáme jemně pokrájenou cibulku,... více o Hermelínka-pomazánka
Sušenky rozdrtíme, zvlhčíme je mlékem (4 lžíce) a smícháme se skořicí a změklým máslem (100 g). Formu (24 cm) vymažeme olejem nebo vyložíme fólií.... více o Nepečený grepový koláč
Maso hustě posypeme kořením (zatím nesolíme ani nepepříme) a zprudka opečeme na oleji do zlatova. Poté maso vyjmeme, posolíme, opepříme. Do výpeku... více o Kuřecí řízečky na olivách
Tradiční italské rizoto, postupem a chutí poněkud lišící se od toho českého. Aby se výsledný pokrm mohl pyšnit názvem risotto, musí si nejprve rýže... více o Italské rizoto II
Pokrájená vejce, cibuli, okurky, majolkou a pár lžíc láku z okurek dáme do misky. Osolíme, opepříme a zamícháme. Necháme vychladit. Podáváme s... více o Rychlý vajíčkový salát
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme zakysanou smetanu (150 g), olej, kůru a šťávu. Nakonec vmícháme mouku s kypřícím práškem. Naplníme těstem... více o Muffiny s pomerančem
Bílky vyšleháme s 1/2 cukru na tuhý sníh. Žloutky s 1/2 cukru do pěny. Hmoty spojíme a vmícháme mouku s kypřidlem, kůrou a solamylem. Těsto vlijeme na... více o Citronová roláda s tvarohovým krémem
Máslo utřeme s cukry, solí a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Obě hmoty spojíme a přidáme mouku s kypřidlem, mleté mandle a mléko. Na... více o Bábovka s mandarinkami-velká
Těsto rozválíme a rozkrájíme na 20 obdélníků. Na plechu je potřeme vejcem a posypeme cukrem. Pečeme na plechu v předehřáté troubě při 200 °C asi 25... více o Šlehačkové řezy s limetkami
Očištěné porce kapra osušíme, osolíme a obalíme ve směsi bílého jogurtu, bylinek a pár kapek citronu. Následně kapra uložíme v míse se směsí na aspoň... více o Kapr v bílém
Těsto na pizzu připravíme tak, že rozmícháme droždí ve vlažné vodě, přidáme olivový olej, špetku soli a smícháme s hladkou mouku. Vzniklé těsto... více o Pizza Margherita / Napoletana od Emanuela
2/3 brambor nastrouháme najemno do misky s trochou studené vody. Zbylé množství nakrájíme na malé kousky a ve slané vodě rozvaříme a přepracujeme do... více o Knedlik Thüringen
Na pánvi na oleji osmahneme cibuli, žampiony, na kostičky nakrájený lilek a cuketu do měkka. Osolíme a přidáme koření dle chuti (doporučuji koření... více o Těstoviny se zeleninou a nivou
**Postup: **V horké lázni rozehřejte čokoládu na těsto. Z másla (100g), mouč. cukru(100g) a soli vyšlehejte krém a postupně do něj přidejte žloutky z... více o Dort plněný čokoládou
Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a osmažíme. Zalijeme ananasovou šťávou (ne všechnu), podusíme doměkka. Uvařené těstoviny necháme... více o Těstovinový salát s ananasem a kari
Kuřecí prsa nakrájet na kostičky, lechce okořenit a osmažit jako minutku. Nechat vystydnout a nasypat je do velké mísy. Přidáme najemno nakrájený... více o Kuřecí salát s broskvemi a pórkem
Větší vepřový plátek rozklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a pomažeme utřeným česnekem. Na maso naskládáme kolečka salámu, rozříznutý párek,... více o Květinková roláda
Z přísad na těsto vypracujeme tužší těsto. Těstem naplníme vymaštěný a moukou vysypaný plech. Okraje malinko zvýšíme. Utřeme tvarohovou hmotu. Náplní... více o Výborný borůvkový koláč se smetanou
Cibuli a párky dáme do Actifry, přidáme lžíci oleje a pustíme na 10 min. Přidáme česnek a chilli papričky a nastavíme dalších 5 min. Přidáme fazole a... více o Jednoduché Chilli con carne
Mrkev poduste asi 10 minut na másle s cukrem. Chcete-li, přidejte koření a nechte vychladnout. Pokud je v náplni hodně šťávy, odlijte ji. Do mísy... více o Mrkvance II.
Všechny tvrdé sýry najemno nastrouháme, salám nadrobno pokrájíme a vše utřeme se změklým máslem. Sýrovou směs namažeme na rozpůlené rohlíky a zapečeme... více o Sýrové rohlíky
Na oleji zpěníme jednu pokrájenou cibuli, orestujeme, pak přidáme na nudličky nakrájené maso, orestujeme, osolíme, okořeníme (worcestru dávám asi půl... více o Švédský speciál
Z vajec, solamylu, koření a rozetřeného česneku uděláme marinádu, naložíme do ní maso nakrájené na kousky. Necháme uležet ideálně přes noc, druhý den... více o Majoránková čína
Na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, orestujeme, pak přidáme nakrájené žampiony a nahrubo nastrouhané kyselé okurky. Chvíli dusíme, pak přidáme jemně... více o Moravské toasty
Z mléka a hrubé mouky uvaříme kaši. Necháme zchladnout, občas promícháme, aby se neudělal škraloup. Změklé máslo šleháme s moučkovým cukrem a kakaem,... více o BeBe roláda IV.
Oloupané kedlubny pečlivě vydlabejte. Stonky i s lístky nejblíž ke středu kedlubny nakrájejte nadrobno. Vydlabaný vnitřek kedluben povařte společně s... více o Nadívaná kedlubna
Kuřecí prsa očistíme a marinujeme ve směsi (olej, grilovací koření, bílý pepř, sůl). Mezitím si natrháme alobal na čtverečky, do kterých vložíme po... více o Kuřecí prsa na citronech
Do misky přidáme kečup, hořčici, chilli, pepř a na závěr med. Vše pořádne zamícháme. Dip je dobrý i jako příloha.... více o Medový dip
Fusilli uvaříme al dente. Větší pórek nakrájíme, nejlépe na půlkolečka. Herkules pokrájíme na větší proužky. V misce smícháme šlehačku, vejce,... více o Výborné zapečené fusilli
Do mísy dáme mouku, cukr, kypřící prášek a lehce osolíme. Poté přidáme vejce, přilejeme mléko a olej a vše důkladně smícháme. Na závěr přidáme kakao a... více o Kakaovo-kokosové muffiny
Šalotku na jemno nasekáme, nasypeme do větší misky, přidáme zcezeného tuňáka, pomazánkové máslo a hořčici. Dobře promícháme, a pokud je potřeba, mírně... více o Rychlá tuňáková pomazánka III.
Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájené kuřecí maso. Přidáme grilovací koření, kari a kukuřici. Zalijeme smetanou, přidáme česnek, worchestrovou... více o Kuře s kari omáčkou
Mladé cukety omyjeme a nastrouháme i se slupkou na hrubém struhadle. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Obojí smícháme, vymačkáme... více o Smaženky s mladými cuketami
Hrášek v cedníku přelijeme teplou vodou, necháme povolit a okapat. Menší formu na biskupský chlebíček vymažeme polovinou másla a vyložíme plátky šunky... více o Hrášková terina s hlívou ústřičnou
Změklý tuk utřeme s oběma cukry a solí do pěny. Postupně do směsi zašleháme vejce, přidáme mouku s kypřicím práškem, ořechy, mléko a promícháme. Na... více o Karotkové (mrkvové) bábovičky-muffiny
Z uvedených surovin (kromě bílku a cukru krupice) zpracujeme těsto. Tvarujeme ručně ploché tyčinky asi 1,5 x 5 cm, na ně ozdobně nastříkáme sníh (z... více o Housenky
Kuřecí maso omyjte, osušte a osolte. V kastrolu rozpusťte máslo s olejem, přidejte 100 g slaniny a nechte ji vyškvařit. Vložte kuřecí maso a osmažte... více o Kuře s celerovou omáčkou
Očištěné houby pokrájejte na tenké plátky a poduste je na másle s většinou petrželky. Poprašte moukou a rozmíchejte na světlou jíšku. Chvíli poduste.... více o Houbová polévka II.
Brambory oloupeme, pokrájíme na plátky cca 0,6 cm a osolíme. Rybu dle vlastního výběru si omyjeme, osolíme,opepříme nebo použijeme koření na ryby.... více o Šťavnatá ryba s voňavým bramborem
Hrušky oloupeme, vyndáme jádřince a pokrájíme na větší kousky. Pokud použijeme hrušky kompotované, necháme je před plněním šátečků okapat. Listové... více o Hruškové šátečky se skořicí
Maso omyjte a naporcujte 8 vyšších řízků. Do každého vyřízněte kapsu, do ní vložte plátek šunky a plátek sýru. Řízky spíchněte párátkem osolte,... více o Řízek krůtí Cordon Bleu
Použijeme balíček listového těsta, ve kterém jsou 3 plátky. Salám a sýr nastrouháme na hrubé nudličky - salám Gothaj protože je pikantní a chuťově v... více o Listový závin naslano
Dáme vařit špagety a restovat žampiony. Šunku nakrojíme na 4 místech cca 3cm hluboko a stočíme do kornoutů, které vkládáme do formy na muffiny. Hotové... více o Šunková hnízda se špagetami
Mrkev a jablko oloupeme a najemno nastrouháme. Z citronu a pomeranče vymačkáme šťávu a nalijeme na jablko a mrkev, dobře promícháme. V případě potřeby... více o Šťavnatý mrkvový salát
Kuřecí prsa nakrájíme na cca 1 cm široké plátky, osolíme a posypeme sušeným tymiánem. Na rozpáleném oleji rychle opečeme plátky prsou z obou stran. Do... více o Kuře v bílé jíše
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky a pak obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci olivového olejea nechte na něm maso... více o Pečený paprikáš
Makarony nalámeme na menší kousky, většinou použiji krátké trubičky Panzani Expres - mají vyhovující velikost. Uvaříme al dente. Šunkový salám... více o Makaronový nákyp
Suroviny vložíme do nádoby v uvedeném pořadí a zapneme program Dort. Rozinky, ořechy a jiné pochutiny přidáme po zvukovém signálu. Po ukončení pečení... více o Perník z domácí pekárny II.
Plátky patizonu (cca 1.5 - 2 cm silné) dát na pánvičku nejprve tou širší stranou a pomalu smažit, až zesklovatí. Otočit, posypat jemně krájenou cibulí... více o Patizon jako minutka