Dort plněný čokoládou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: nirthy

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 100
      g máslo změklé
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      ks vejce
    • 70
      g mleté mandle nebo oříšky
    • 2
      lžíce kakao
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Máslový krém
    • 125
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 250
      ml mléko
    • 250
      g čokoládová poleva
    • 200
      g máslo
    • tuk
    • čokoládové hoblinky na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
**Postup: **V horké lázni rozehřejte čokoládu na těsto. Z másla (100g), mouč. cukru(100g) a soli vyšlehejte krém a postupně do něj přidejte žloutky z 5 vajec a rozehřátou čokoládu. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Smíchejte mandle či oříšky, kakao, mouku a prášek do pečiva a vmíchejte je spolu se sněhem do krému. Připravenou hmotu nalijte do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru asi 24cm a pečte zhruba 40min při 180°C. Upečený korpus nechte 8 hodin nebo přes noc odpočívat.
2
Na máslový krém ušlehejte v horké lázni cukr, vanilínový cukr, žloutky, škrob a mléko. Krém nechte v lázni za stálého míchání vychladnout. V horké lázni rozehřejte čokoládovou polevu. Utřete do pěny máslo a po lžících do něj postupně přidávejte máslový krém a čokoládovou polevu.
3
Korpus rozřízněte na dva pláty. Prostředek natřete krémem a přiložte druhou polovinu. Vršek a strany dortu potřete zbylým krémem a ozdobte čokoládovými hoblinkami. Kdo je zručnější, může korpus rozříznout na pláty tři.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: