Z jogurtu, vajec, podravky, solamylu a česneku uděláme marinádu a naložíme do ní plátky masa alespoň do druhého dne. Maso vyjmeme z marinády a plátky... více o Kančí řízky v jogurtovém šálu
Srdce dáme vařit cca na hodinu. Osmahneme cibulku, česnek, slaninu a poté zalijeme vodou. Vložíme kostku bujonu a nakrájené srdce na menší kousky.... více o Vepřové srdce na slanině
Všechno ovoce nakrájíme na malé kousky a smícháme v misce. Lžící dobře promícháme a smícháme se šlehačkou. Šlehačku také v salátu promícháme.... více o Ovocný mix salát
Omytý a na jednotlivé listy rozebraný hlávkový salát rozložíme na talíř, poklademe jej kousky melounu, které vykrájíme lžící a přidáme dílky pomeranče... více o Melounový salát
Sádlo rozpustíme. Do mísy si nasypeme mouku, cukr a kvalitní kakao holandského typu, promícháme a přiléváme rozpuštěné sádlo, vařečkou a potom rukou... více o Sádloví černoušci
Sušené houby namočíme asi půl hodiny do vody, poté krátce podusíme přidáme plátek másla a orestujeme doměka.Pekáč vyložíme plátky slaniny, na ně... více o Vánoční kapr rožmberský
1. Polovinu oříšků najemno umeleme a smícháme s marcipánovou hmotou, pomerančovou kůrou a moučkovým cukrem. Necháme asi půl hodinky uležet v chladu. 2... více o Marcipánové koule s oříšky
1. Moučkový cukr se sušeným mlékem prosijte na pracovní desku. Přidejte med , olej, vodu a zpracujte pevnou, ale vláčnou hmotu. 2. Kokos umelte... více o Kokosové hvězdičky II.
Ořechy umelte najemno a v míse zpracujte s moukou, práškem, sirupem, solí, vejcem a máslem, nejlépe elektrickým hnětačem, na hutné, hladké těsto.... více o Ořechové lístky
Troubu předehřejte na 140 °C. Ořechy umelte a bílky vyšlehejte, nejlépe elektrickými metlami, hodně dotuha. Cukr promíchejte se skořicí a pomerančovou... více o Ořechové půlměsíce
1) Nejdříve uvaříme cizrnu do měkka (která předtím bobtnala 12 hodin ve studené vodě). Všechnu vodu po vaření slijeme. 2) Na pánvi rozehřejeme trochu... více o Cizrnový salát s restovanou paprikou
Jablíčka omyjeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na plátky. Do vymytých sklenic dáme na dno 1 polévkovou lžíci cukru, vrstvu nastrouhaných jablíček,... více o Jablíčka na zimu
Z trochu vlahého mléka, lžičky cukru a rozdrobeného droždí uděláme kvásek. Necháme vyběhnout 20 minut při 40C. V míse utřeme máslo, cukr, žloutky,... více o Vánočka (Cirkus Petrus)
Ohřejte 150ml mléka v mikrovlnce. Horké mléko chvilku šlehejte ponorným mixérem. Trochu ušlehaným mlékem naplňte vysokou sklenici. 2 kávové lžičky... více o Mléčná káva
Smícháme vejce, mléko, hladkou mouku, strouhaný sýr a sůl a vypracujeme těsto na palačinky, nakonec vmícháme kypřící prášek. Upečeme tenké palačinky a... více o Zapečené pivní palačinky
Dejte do velkého hrnce vařit vodu a trochu ji osolte. Kaštany vsypte do hrnce a vařte asi 20 minut. Pak stáhněte hrnec z ohně a kaštany v něm ještě 5... více o Kandované kaštany
Nejdříve si připravte bylinkové máslo. Lehce změklé máslo smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi. Šnečí maso lze koupit už upravené v nálevu.... více o Šneci s bylinkovým máslem
Bulvy, ze kterých jsme odkrojili stonky a vnější vrstvy nakrájíme na čtvrtky a poté na plátky. Ve větší pánvi rozehřejeme 2-3 lžíce oleje a vložíme na... více o Fenykl s olivami na víně
Maso, špek a zeleninu nakrájíme na větší kostky a vše dáme do velké mísy. Přidáme balíček koření na divočinu, opepříme, sůl nedáváme. Zalejeme olejem.... více o Masová směs na víně ala divočina
Pudinkové prášky pořádně rozmícháme s cukrem ve vodě. Směs za stálého míchání povaříme. Když začne krém houstnout, přilejeme slazená kondenzovaná... více o Vanilkový vánoční koňak
Vše dáme do mísy a šleháme do husté pěny (cca 10-12 minut).... více o Sníh na perníčky
Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladkou hmotu, necháme v chladu půl hodiny proležet, pak vyválíme kulatý plát, kterým vyložíme koláčovou formu, i... více o Slaný vínový koláč
Smícháme máslo, cukr, mouku a žloutky dohromady, přidáme sníh z bílků. Pečeme na 150 °C asi 15 minut. Měsíčky vykrajujeme (formičkou) ještě za tepla.... více o Měsíčky s citronovou polevou
Plátky masa po stranách nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným nebo rozetřeným česnekem. Dno pekáčku posypeme pokrájenou cibulí a... více o Česneková krkovička na houbách
Troubu předehřejte na 200 °C. Celer a šalotky oloupejte, celer nakrájejte na kostičky a cibulky rozpulte. Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na malé... více o Plněná perlička na kaštanech
Kuřecí prsa necháme rozmrznout, vysušíme je a osolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, vsypeme do mísy a přidáme ostatní ingredience. Vše osolíme.... více o Kuřecí prsa s chilli-arašídovou omáčkou
Troubu předehřejte na 140 °C. Oříšky najemno umelte. V míse ušlehejte bílky, nejlépe elektrickými metlami, hodně dotuha. Postupně k nim zašlehejte... více o Arašídové houstičky
Všechny oříšky nasekejte. Dvě třetiny rozehřátého másla promíchejte s ořechy, medem, vejci, solí a kardamomem. Troubu předehřejte na 150 °C, těsto... více o Baklava s ořechy
Osolené porce kapra pokapejte citronovou šťávou a nechte půl hodiny odležet v chladu. Pak obalte v mouce a poté ve vejcích rozšlehaných s povidly a... více o Kapr na povidlech a mandlích s teplým bramborovým salátem
Nejdřív nasekáme kousek cibulky na drobno a osmažíme, pak do pánve nalijeme fazole a necháme rozvařit a poté rozmačkáme, aby nakonec vznikla pevná... více o Burritos hovězí
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, pak přidáme vodu a olej, promícháme a vmícháme i mouku s kypřidlem, vše vyšleháme v hladkou hmotu, ze které děláme... více o Jednoduché piškotové kornoutky
Nejprve smíchejte všechny přísady do velké mísy a uhněte z nich těsto, které nechejte v ledničce asi půl hodiny odležet. Nyní vyválejete z něj malé... více o Čajové keksy
Z mouky, soli, změklého másla, žloutku a vína vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Pak těsto rozválíme na... více o Slané vínové cukroví
Přesejeme mouku, přidáme tvaroh a máslo a spojíme vínem. Vyválíme pomocí fólie na stejnoměrnou placku. Formičkou vykrajujeme kolečka a klademe na... více o Vínová kolečka
Plátky krkovice na stranách nařízneme, osolíme, jemně opepříme, z obou stran posypeme kmínem a položíme na pokrájenou cibuli do pekáčku. Podlijeme... více o Pečená kmínová krkovička
Listové těsto rozdělíme na tři díly, které na pomoučněném stole vyválíme do potřebné velikosti, takové, aby se nám do něj povedlo pohodlně zabalit... více o Prokládaný česnekový Hermelín
Nejprve si připravte rozpeky. Z droždí, špetky cukru a mouky a trochy vlažné vody udělejte kvásek. Přidejte do zbylé osolené mouky, vlijte rozpuštěný... více o Houbovka a rozpeky
Slité fazole zalijte čerstvou vodou a uvařte je (nejlépe se saturejkou) doměkka. Sceďte je a prolisujte nebo rozmixujte. Promíchejte s máslem a mlékem... více o Uzené maso s fazolovou kaší a šafránovou omáčkou
**Příprava vepřového hot manga** Balení vepřového masa rozkrájíme kolmo na vlákno na tenké plátky (cca 5 centimetrové), osolíme nadrcenou mořskou solí... více o Vepřové hot mango
Všechny ingredience na těsto smícháme v tužší těsto (mléko nebo vodu do těsta přilíváme opatrně a nemusí být přesně 10 lžic, těsto by mělo mít tužší... více o Slané cukroví
Všechny ingredience na těsto smícháme spolu s rozemletými ořechy. Jakmile máme tužší těsto hotové, dáme ho na hodinu odležet do ledničky. Poté těsto... více o Išelské sobí hlavičky
Vejce, moučkový cukr, a vanilkový cukr utřeme do pěny. Za stálého míchání příléváme rozpuštěné máslo. Potom po částech vmícháme pol. mouku s prášek do... více o Broskvové řezy s drobenkou a čokoládou
Vytvoříme těsto,vše ručně prohněteme,dále pak kuličky vytvoříme a za tepla obalujeme v kokosu necháme ztuhnout v lednici . Dobrou chuť... více o Kokosové kuličky BABIKA
Tento recept dělám každé Vánoce v dvojnásobném množství oproti receptu a pokaždé do tří králů je vymeteno. Všechny ingredience smícháme a vytvoříme... více o Kokosové vánoční cukroví
1. Kalamáry očistíme, omyjeme a necháme na papírové utěrce oschnout. 2. Česnek oloupeme a rozmačkáme. Smícháme ho s lžící oleje, přidáme nasekanou... více o Smažené kalamáry
**Těsto** Mouku, cukr, ořechy, máslo a žloutek smícháme v míse do těsta. Desku či vál si pomoučíme moukou a těsto vyválíme na placku, vykrajujeme... více o Máslovo - ořechové kolečka
Jikry společně se syrovým rybím masem v poměru 1:1 posekáme ve strojku společně s kořením na polotuhou hmotu. Tak se zbavíme i eventuálních malých... více o Karbanátky z jiker
Králíka potřete směsí oleje, soli, papriky a česneku a nechte uležet. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C a pečte zakryté, až maso změkne.... více o Králík na medu
Mouku prosejte do mísy, uprostřed udělejte dolík a rozdrobte do něj droždí. Přidejte asi 2 lžíce vlažného mléka, lžičku cukru a z okrajů dolíku... více o Vánočka se šafránem
Filet osolíme a opepříme, položíme na pomaštěný pečící papír. Rohlík pokrájíme na malé kousky, které pokapeme rozpuštěným máslem a rozšlehaným vejcem.... více o Cibulový filet