Ovocná bublanina jako od babičky

moje hodnocení:

3,8

hodnotilo: 13
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: gabio

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vejce celá
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      dl olej
    • 200
      g hladká mouka
    • 500
      g ovoce
    • 1
      ks prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Vejce, cukr vymíchat do pěny, postupně přidávat olej
2
2. Přidat mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr
3
3. Nalít na plech, posypat ovocem (nejlépe čerstvým)
4
4. Vložit do předehřáte trouby na 160°C
5
5. Péct do zlatova (neotvírat troubu) cca 30 minut
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kajin666
    Kajin666 |

    28. 6. 2017 21:36

    Naprosto skvělé, kdo psal, že tomu něco chybí nebo přebývá, tak to nechápu. Je to jako dech, nadýchané a výborné :D V surovinách jen chybí vanilkový cukr, ale v popisu je.

  • Pepe
    Pepe |

    21. 9. 2016 17:10

    Recept je výborný tak jak je zde napsáno, bez mléka, bez vody.. Dělám ji už po několikáté, pokaždé s jiným ovocem a vždy nám bublanina chutnala. Je křehká, nadýchaná, jemná, voňavá.. Těsto nakonec vyběhne, ovoce se propadne a tím je nádherně vláčné. Peču ji otrochu déle, nežje zde uvedeno, ale to záleží na tvaru nádoby. Pekla jsem ji i jako malé porce v mističkách jako dezert pro jednotlivce -rychlý a výborný nápad :-)

  • Pepe
    Pepe |

    21. 9. 2016 17:10

    Recept je výborný tak jak je zde napsáno, bez mléka, bez vody.. Dělám ji už po několikáté, pokaždé s jiným ovocem a vždy nám bublanina chutnala. Je křehká, nadýchaná, jemná, voňavá.. Těsto nakonec vyběhne, ovoce se propadne a tím je nádherně vláčné. Peču ji otrochu déle, nežje zde uvedeno, ale to záleží na tvaru nádoby. Pekla jsem ji i jako malé porce v mističkách jako dezert pro jednotlivce -rychlý a výborný nápad :-)

  • etra
    etra |

    17. 7. 2016 16:06

    dělala jsem včera. Souhlasím s přidáním mléka, cca 1 deci. Dávala jsem tam rybíz a ten se propadl až na dno. Příště dám místo hladké mouky polohrubou. Dala jsem do menšího pekáčku. Moučník byl dobrý, hebký.

  • Mirka
    Mirka |

    6. 7. 2016 21:35

    Dnes jsem bublaninu dělala,ale do tohoto receptu dejte necelé 2 deci oleje a stejně tak vody!!!!!! Je nadýchaná,křupavé křehké okraje,báječná.A´ˇt se Vám podaří. :-P

  • Petra
    Petra |

    18. 6. 2015 22:41

    Tak neumíš péct :D bublanina výborná,nadýchaná jako peřina a co je důležité rychlá

  • Budru
    Budru |

    12. 6. 2015 19:14

    Dost nepovedený recept na bublaninu, pokud nepřidáte alespoň decilitr mléka nebo jiné tekutiny.

  • Radka
    Radka |

    12. 6. 2015 13:48

    NE, toto neni bublanina :-$ a ani jako, ta ma byl nadychana a ne takovahle podrazka.

  • filip
    filip |

    17. 3. 2015 18:58

    toje mnamka <3 <3 ;-)

  • Lucka
    Lucka |

    29. 11. 2014 19:02

    Upekla jsem podle receptu a taky mam pocit, ze i kdyz je to dobre, melo by byt v teste jeste mliko :-)

  • nikol
    nikol |

    21. 6. 2014 12:01

    Dnes jsem ji pekla poprvé,je vyborna.. vnoučata ji hned zlikidovala. Děkuji za recept. Všem doporučuji. :-)

  • Nikijaho
    Nikijaho |

    29. 7. 2013 12:39

    Přijde mi na 200g mouky 4 vejce až dost a 1 prdopeč též. Těsto je dost husté, nejspíš chybí napsané mléko a je ho na velký plech dost málo. Já přidala asi 60g mouky dala jen 3/4 prdopeče cca 2dcl mléka a olej celkem 2dcl a při tomto poměru se bublanina povedla, avšak nepřijde mi jako ta pravá od babičky :-) je trochu jiná, ale dobrá. Pekla jsem na 160°C 20 min. Bublanina je nižší a tak je lepší ji hlídat. :-) Dobrou chuť

  • Kristina
    Kristina |

    19. 7. 2013 23:11

    Bublaninu jsem dělala poprvé, tak jsem se bála jak to dopadne, ale s tímhle receptem se rozhodně nic zkazit nedá :-) Ještě jsem přidala vanilkový cukr, skořicový cukr a drcené oříšky a trochu vody.. Krásně vypadá, voní a je výborná, určitě na 100% doporučuji a děkuji za recept :)

  • Lucie
    Lucie |

    28. 6. 2012 11:51

    Moje první bublanina. Velice rychlé a jednoduché. Přidala jsem 50g másla a trošku teplé vody jelikož se mi zdálo být těsto moc tuhé. Naházela jsem tam třešně, rozinky, kokos a posypala drobenkou. Teplé je to moc dobré, teď už si jenom počkám až to vychladne jak to bude chutnat :-) Chválím ! <:-)