Ovoce v těstíčku

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
počet porcí: 3 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na těstíčko:
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • skořice - mletá nebo citronová kůra dle chuti
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • sůl špetka
    • 1
      hrnek mléko
    • polohrubá mouka dle potřeby
    • 1
      lžička prášek do pečiva
  • Dále:
    • jablka , hrušky, švestky, meruňky...
    • olej na smažení
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce vyšleháme s cukrem, solí a rumem do pěny. Přilijeme mléko, přisypeme mouku s kypřidlem a dochutíme skořicí nebo citronovou kůrou dle chuti. Těstíčko by nemělo být příliš řídké, aby z ovoce rychle nestékalo. Hustota by měla být asi taková, jako na lívance.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat nekynuté lívance bez vajec

2
Očištěné oloupané ovoce namáčíme do těstíčka, které jsme nechali asi 10 - 15 minut odstát. Pak je ihned smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje ze všech stran dozlatova a po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný olej.
3
Podáváme dle sladkosti/kyselosti použitého ovoce posypané moučkovým cukrem nebo je obalíme ve skořicovém cukru... Na talířek můžeme přidat ke smaženému ovoci kopeček zmrzliny, zakysané smetany nebo jogurtu, vanilkový krém...

RADA: Sobotní moučníky z jednoho těsta: Bábovka, muffiny i sušenky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: