Ovoce pod makovou peřinou - koláč

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g čerstvé ovoce očištěné : nejlépe švestky, hrušky nebo jablka cca
    • 2
      ks vejce
    • 40
      g mák mletý
    • 30
      g hrubá mouka
    • 30
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 30
      g maizena
    • 0,5
      lžička skořice - mletá
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      lžíce vařící voda plná
    • tuk 18 x 24 cm nebo kulaté 22 cm

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, přidáme mák, skořici(nemusí být), mouku, solamyl, promícháme a nakonec vmícháme pevný sníh z bílků.
2
Do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku naskládáme větší kousky očištěného ovoce, na které rozetřeme připravené těsto a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova. Po upečení můžeme ještě pocukrovat moučkovým cukrem.
3
Podáváme ještě vlažný nebo teplý, ale výborný je i vychladlý, jen už nebude mít tak křupavou peřinu. Podávat můžeme s kopečkem smetany.

Komentáře k receptu

  • Tonto
    Tonto |

    28. 7. 2014 09:23

    To zní moc dobře, mák se u nás dlouho nikdy neohřeje :-P

  • Miroslava H.
    Miroslava H. |

    30. 7. 2012 11:43

    Výborná sladkost ke kafi, hodila by se taky jako rychlý moučník, když už je návštěva skoro za dveřma! :-)

  • Danča
    Danča |

    5. 12. 2011 14:20

    Připravovala jsem ho návštěvě ke kávě a měla jsem s ním úspěch, děkuji.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: