Jahodové dortíky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Laila.eso

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 4
      ks vejce
    • 160
      g cukr krystal
    • 120
      g hladká mouka
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 100
      ml vlažná voda
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • náplň
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks želatinový ztužovač Dr. Öetker
    • 250
      g jahodová marmeláda
  • Na ozdobu
    • jahody
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve začneme korpusem.
2
-Oddělíme si žloutky od bílků
3
-Žloutky ušleháme do pěny s cukrem
4
-Vmícháme vodu a olej
5
-Přes síto prosejeme obě mouky s kypřícím práškem
6
-Je-li hmota příliš hustá přidáme trochu vody nebo oleje
7
-Lehce vmícháme tuhý sníh z bílků
8
-Pečeme na středně velkém plechu na 150-180 °C
9
Až korpus vychladne vykrájíme si kolečka (klasickým vykrajovátkem, koupeným tvořítkem nebo tvořítkem udělaným doma - dá se jednoduše vytvořit z proužku plastu slepeným izolepou)
10
-Vykrojená kolečka pomažeme marmeládou
11
Náplň:
12
-Ušleháme šlehačku do tuha
13
-Zvlášť si připravíme ztužovač podle návodu na obale
14
-Ztužovač vmícháme do marmelády
15
-Ušlehanou šlehačku a marmeládu se ztužovačem smícháme
16
Kolečko pomazané marmeládou dáme do tvořítka a naplníme. Dáme do lednice ztuhnout.
17
Nakonec zdobíme šlahčkou (já použila vanilkovou) a jahodami.
18
Zdá se to složité, ale je to výtečný a lehký dezert obzvlášť na letní dny.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.