Nakládané ryby

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • ryby pevné - nejlépe Makrely
    • ocet poměr s vodou 1:1
    • voda
    • sůl
    • čerstvé zelí nakrájené
    • cibule
    • 5
      ks pepř celý
    • 5
      ks nové koření
    • 1
      ks bobkový list

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do 5 litrové sklenice vrstvíme zelí a ryby, zalijeme nálevem. Přidáme 5 zrnek celého pepře, 5 zrnek nového koření a 1 bobkový list. Ryby očistíme, rozřízneme po délce. Necháme dva týdny stát v chladničce.
2
Poznámka: nejlepší jsou makrely.
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    22. 4. 2008 14:54

    Díky Janka za radu, z mrazených som neskúšala, akosi som nemala odvahu, či to bude dobré. Ak je to možné, je to fajn.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    22. 4. 2008 13:17

    Terezko,já jsem to dělala(něco podobného) i z ryb z mražáku,kupovali jsme na to takové,říkalo se tomu rybí piliny,malé rybky z Karviné.Akorát tam myslím místo soli přišla vegeta,už si přesně nepamatuji a já si všude ráda přidávám čili papričku.Bylo to vynikající,jen ty ryby nechejte pomalu rozmrazit,nejlépe přez noc.Jana

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    21. 4. 2008 18:44

    Napadlo mě, že z rozmražených to nebude ono...Tak zkusím nějakou sladkovodní. Děkuju za tip.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    21. 4. 2008 17:19

    Jarka, ja by som rozmrazené nepoužívala, ony tým mrazom predsa len majú troška inú štruktúru, akoby zmäkli. Ale podľa mňa by sa dobre dali naložiť aj sladkovodné ryby, napr. zubáče, tie majú super mäsko. Možno by bol dobrý aj pstruh. Vyskúšaj najprv len 1 rybku, uvidíš, ako vám bude chutiť. Vo Francúzsku som jedla aj surové ryby, morské, ktoré boli narezané na pozdĺžne filety, uložené na drvenom ľade a k tomu bola akási omáčka, cibuľa a ešte k tomu jemný ocot. Chutili výtečne, bohužiaľ, neviem recept na tú omčku.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    21. 4. 2008 15:35

    V tom případě mám další dotaz: mohou být rozmrazené nebo by měly být spíš čerstvé ryby? U té makrely je to trošku problém, čerstvé mořské ryby bývají jen v Makru, pokud vím...? Syrové ryby jsem, přiznám se, ještě nenakládala, vždycky jen tepelně upravené jako pečenáče. Ale láká mě to, zavináče mám ráda. A kdysi jsem si vozila z Polska malé rybky nakládané v olejovo octovém nálevu, byly vynikající:-))

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    21. 4. 2008 14:42

    Jarka áno. je to naložené podobne ako zavináče.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    21. 4. 2008 10:43

    Terezko, ty ryby jsou syrové?